Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 930)

Joppo88 

všechny recenze uživatele

Určite pre mnohých bezkonkurenčné, akčné sci-fi, ale pre mňa to nebolo na päť hviezd. Akčných scén bolo neúrekom, nádherné efekty, skvelá grafika i kostými... Len ten príbeh na mňa až tak nezapôsobil - asi som nemal čítať toľko oslavných recenzii a komentárov. ()

LyBerion 

všechny recenze uživatele

Po luxusní jedničce příchází tahle našláplá pecka s nadčasovými efekty, obsazením a hudbou, vše co si jen divák může přát. Jednoznačně nejlepší kousek série a pro mě dosud nepřekonaný akčňák, veřím že nejsem sám jelikož T2 nejde nic vytknout :). ()

krumpac007 

všechny recenze uživatele

Řeknu to rovnou na začátek. Tohle že je rok 1991? Protože to tak opravdu nevypadá. Vidím tento snímek poprvé, a to s odstupem 21 let od vydání a nezbývá mi, než smeknout klobouk. Ne opravdu, tenhle snímek je vážně skvost. A to především po stránce triků, příběh opravdu není tak hlubokomyslný jako například u Forresta, ale to jsem od něj ani nepožadoval. Já naprosto zbožňuji ten pocit, kdy se po nějakých 25 minutách podívám, kdeže to jsem a vidím, že je za mnou již více, než hodinka filmu. A to se mi přesně stalo i Terminátora. A ruku na srdce, kdo jste se nepousmál u onoho slavného „Hasta la vista, baby“? Snímek byl sice natočen dříve, než jsem se narodil, přesto ale dokážu usoudit, že kinematografii pokud ne změnil, tak zajisté zformoval a posunul dál. Proto mu místo v TOP 20 jistě náleží. Navíc proměna robota v bytost, která dokáže cítit je koncept velmi zajímavý, přesto jsem rád, že se v tomhle filmu nijak moc nerozvíjí, bylo by to zbytečné. Za mě 95% -> ***** ()

Jajar 

všechny recenze uživatele

Cameron dotváří svůj příběh o válce proti strojům, Terminátorovi a Johnu Connorovi v pravděpodobně nejlepším akčním filmu všech dob. Arnold před kamerou ve své životní roli. ()

Kremik 

všechny recenze uživatele

Ve své době naprosto přelomový film v oblasti digitálních efektů. Ale T2 nezaostává ani v dalších oblastech. Syrové herecké výkony s prokreslenou psychikou (nedělejte si srandu z Arnieho), režie a střih dokonalé a k tomu nadpozemská hudba. Doteď asi nejlepší film svého žánru, ať mi James s Avaterem promine. Samozřejmě, že souzeno dle director's cut :) ()

Mandalorian 

všechny recenze uživatele

Říkejte si co chcete, ale druhý díl má s prvním co se příběhu týká společného hrozně moc. :-) Ale něco se druhému dílu nevyvedlo a to je atmosféra. Protože nevím, jak vás, ale mě první díl přímo vtahoval do sebe. Možná to bylo tím, že hrdina byl člověk. Ani nevím. Ale druhý díl už nebyl takový a ať se Cameron nezlobí, atmosféru efektama nevykompenzuje. U Avatara mu to taky neprošlo. :-D Ale každopádně si 80% zaslouží, protože se bylo sakra že na co dívat. **** ()

joker30 

všechny recenze uživatele

Kultové scifi s Arnoldom v kozenej veste na motorke, si pamatam ze som zhanal tie cierne okuliare vsade a strasne sa mi pacilo to nabijanie pusky za jazdy. Film ktorym som prakticky vydral VHSku a dokazal ho pozerat nespocetne krat. Niektore pasaze som ako maly chalan priam miloval, hlavne Hastala vista baby! a Ill be back!Linda Hamilton tu bola vyborna tiez najma sceny v blazinci sa mi pacili, a zly Terminator nemal chybu bol takmer neporazitelny . Film je jedna nekonecna nahanacka s bojom do posledneho dychu. 5 * bez vahania, proste super. 92% ()

NightPorter 

všechny recenze uživatele

Spolu s Die Hard, Aliens, Predátorem a Lethal weapon můj top5 akčňák. Ale tak to máme snad každej, ne? I když to v podstatě kopíruje prvního termíka a chybí tomu Biehn, tak to, co si Cameron ještě nemohl dovolit v jedničce (ať už kvůli technice nebo financím), tady rozjíždí naplno a pumpuje do nás, co se vejde. Neskutečná jízda, skoro jako u 1. Indyho. Skvělý triky, hlavně s Arnieho ksichtem a rukou a panem slejvacím, na svojí dobu přelomový, podobně jako třeba triky ve Starym souboji titánů. Hodně nezapomenutelnejch scén - zejména ta první s chopperem a kamionem a nejkůlovitějším nabíjením brokovnice, kvalitní zaporňák a hlavně boží Edward Furlong. Škoda že svůj talent pak ukázal už jen v Kultu hákovýho kříže (a Malý Oděse, v podstatě ve stejnejch rolích). Mohla to bejt suprstár. A Cameron je neskutečnej - T1, T2 a Aliens? Solidní nálož. Škoda že pak propadl modrejm mužíkům. "Come with me, if you want to live." ()

1Legend1 

všechny recenze uživatele

Hastala Vista, baby! Nesmrtelný Arnie zase válí, Cameronovy efekty opět nezklamaly a na svoji dobu více než dobré. Proč sakra ten vraždící stroj tak žeru? 95% ()

SimonShot 

všechny recenze uživatele

Dokonalá režie Camerona, skvělý výkon Arnolda a absolutně dokonalé zpracování. Tento snímek je důkazem toho, že lidé jsou možni udělat cokoliv, je to dokonalý film film, který si mě získal vším je to pecka, která se zapsala do mého srdce snad uplně navždy a pokaždé, když to sleduji tak jsem překvapený jak je možné stvořit tak vyvedené dílo. ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Legendární sci-fi akční film který je ještě mnohem lepší než jednička! Perfektní!!! Dávám jednoznačně 100%! ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Určitě klasický akční film, který v lecčems předběhl svou dobu - perfektní a promyšlený příběh od začátku až do konce, který navíc velmi dobře navazuje na první film - vynikající trikové efekty - spousta nezapomenutelných momentů, situací a podařených hlášek - pro své role dobře vybraní herci - skvělý hudební doprovod a zvukové efekty - T1000 je prozatím nejlepší "zlý" Terminátor - prodloužená verze zajímavým způsobem doplňuje některé dějové situace - rozhodně tento film doporučuji a dávám mu plný počet, protože si ho zaslouží. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Cameron je třída a jako jeden z mála filmařů opět nemá vůbec problémy překonat pokračováním slušnej první díl. Několikanásobnej rozpočet a pokrok v technice využil dle svýho zvyku na maximum, takže jsou skvělý triky samozřejmostí. Ale hlavně do příběhu přibyl další terminátor v podání Roberta Patricka a spolu s nim i spoustu parádních akčních scén a svižný tempo vyprávění. Arnold sype další hlášky a je tentokrát za klaďasa, což mu sedí mnohem víc. Nějak takhle má vypadat poctivý akční scífko a doufám, že se něčeho podobnýho ještě od Camerona dočkám. Něco jako Avatar s promakanou vizuální stránkou, ale tupym ekologicky agitačnim příběhem mě pořádně uspokojit fakt nedokáže. ()

vera27 

všechny recenze uživatele

Terminator 2 je jeden z mých nejoblibenějších akčních filmů, T-800 je tady konečně hodný a chránící Connorovi. Působivý příběh, akce, vyvýjející se vztah mezi malým Johnem a T-800, a k tomu občasné humorné scény a dojemný konec, to vše si diváka filmu doslova omotalo kolem prstu. Speciální efekty jsou zde prvotřídní, například formující se železná tekutina, to je asi nezapomenutelné a na tu dobu no klobouk dolů. Co se týče herců, chvála patří všem. Arnold jako by byl narozen pro tuto roli. Těžko říct jestli by to mělo takový ohlas i s jiným hercem. Také hudba je tu perfektní hodící se k celé té akci... ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Tak toto stálo za to. Dohnal som zameškané a konečne si pozrel aj terminátora 2 a musím povedať, že jednotku predstihuje vo všetkom a niekoľkonásobne. Nespočetné množstvo výbuchov strelby a bitiek. Arnoldovi pasuje rola kladného hrdinu omnoho viac a pri srdcervúcom závere som zatlačil imaginárnu slzičku. T-1000 v podaní Roberta Patricka bola tiež dobrá voľba. 10 z 10. P.S. "Hasta la vista, baby!" ()

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama