Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (1 932)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně strhující film. Živý důkaz toho, že Cameron musel být génius, když dokázal skoro všechno natočit tak, že to má spád, napětí, humor, a navíc i nějakou magickou energii, která vám brání tomu zvednout se ze židle, a to i přesto, že tento film sledujete už třeba podesáté. Spolu s rovněž Cameronovými Vetřelci nejlepší akční film všech dob. V porovnání s těmito dvěma filmy jsou nějaké Matrixy jen nudnou legráckou. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka akcie, napätia, zábavy, premyslenosti, sci-fi efektov a celkovo scenáru myslím, že dokonalý Arnoldov film! Asi najviac sa však podaril výber protivníka, akým je Robert Patrick, hnusný, slizký, dokonale nepríjemný na pohľad. Navyše nápad s tekutou oceľou bol majstrovský! Kultový film, ktorý bude kultovým ešte dlhú dobu, pretože si dovolím tvrdiť, že jeho prekonanie vôbec nebude ľahké ani keď máme dobu umožňujúcu spracovanie oveľa lepších a pútavejších efektov. Len ma mrzí a dúfam, že niekedy zhliadnem aj nezostrihanú verziu. 100%. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Arnie již v jedničce slíbil, že se vrátí. A své slovo chlapa také poctivě dodržel. Co mu ovšem hází traverzy pod nohy je ulepený epilog, který jsem nikdy nepřenesl přes srdce (a ani to nemám do budoucna v plánu) a ostatně i triky, které jsou tu na Cameronovy poměry až nezvykle často jen samy pro sebe. PS: Jde o jeden z mála filmů, kterému HD ubližuje. Ve většině kaskadérských scén je díky krystalické čistotě obrazu lehce k rozpoznání Arnoldův dublér, který mu dvakrát moc podobný tedy není. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování super odolného kovového robota, který je potažený pseudoorganickými materiály do podoby vysokého svalovce s ježkem, který se narozdíl od prvního dílu snaží ochránit Connorovu rodinku. Takového bodyguarda bych chtěl mít doma, jinak James Cameron opět válí a je vidět, že pokračování mu náramně jdou. Má srdcovka plná výborných hlášek, super herců, efektů, silného soundtracku a nezapomenutelných okamžiků. Nesmrtelný film, který se může vidět stále a stále dokola a od svého roku vzniknutí na své kvalitě nic neztrácí. Mé hodnocení naprosto silných 5 hvězdiček… "Come with me if you want to live!" ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

T2 je milníkem a jedním z vrcholů žánru a filmy, které ho překonaly, se dají spočítat na prstech jedné ruky. Ultradrsný Arnold, nezničitelný T-1000 s poker face Roberta Patricka, šílená Linda Hamilton a spratek Edward Furlong s rysy budoucího vůdce a spasitele lidstva. K tomu (nejen na svou dobu) úžasné triky, skvělá režie a nádherný hudební motiv. Jednoznačná kultovka. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (280)

  • Ve scéně, kde John (Edward Furlong) zabrání Terminátorovi (Arnold Schwarzenegger) zabít mladíka na parkovišti, si lze při předávání zbraně v záběru z boku všimnout, že kohoutek zbraně je natažený. V dalším záběru, kdy si Terminátor zbraň přebírá, kohoutek natáhnutý není a v následujícím záběru, kdy si zbraň zastrčí za opasek, je opět natažený. (sipop14)
  • Když T-1000 (Robert Patrick) narazí náklaďákem do pilíře mostu pří honičce v kanále, je možné si z předního i horního záběru na zdemolovanou kabinu všimnout, že je uvnitř figurína. (HolyKeeper)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama