Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (1 930)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Arnie již v jedničce slíbil, že se vrátí. A své slovo chlapa také poctivě dodržel. Co mu ovšem hází traverzy pod nohy je ulepený epilog, který jsem nikdy nepřenesl přes srdce (a ani to nemám do budoucna v plánu) a ostatně i triky, které jsou tu na Cameronovy poměry až nezvykle často jen samy pro sebe. PS: Jde o jeden z mála filmů, kterému HD ubližuje. Ve většině kaskadérských scén je díky krystalické čistotě obrazu lehce k rozpoznání Arnoldův dublér, který mu dvakrát moc podobný tedy není. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční film a vynikající pokračování. Terminátor 2 je bravůrvní prakticky ve všem, čeho chce dosáhnout. Napětí? Perfektní! Akce? Perfektní! Motivy o lidské sebedestruktivnosti? Perfektní! A to samé platí pro obsazení, efekty, záporáka, zapamatovatelnost momentů, nemluvě o balanci mezi vážností a humorem. Ovšem nejsilnější stránkou jsou zde za mě postavy, které mají mnohem více nuancí a uvěřitelnosti, než pozdější Cameronovi modří šmoulové a cestující Titanicu. Každá postava má své silné a slabé stránky, se kterýma se pracuje celý film a rozvijí se v potrhlou rodinku, která funguje. Tohle vše už jen podtrhává, jak moc ikonickým se film a jeho jednotlivé scénky staly. Sarah Connor je dodnes jednou z nejlepších ženských hrdinek, ale zároveň nejlepší postavou Camerona. Je nejdrsnější, ale zároveň nejlidštější. Ta si pro mě dokonce krade film více, než perfektní Arnold s mladým Furlongem. Jedná se o tak dokonalý film s dokonalým koncem, že ani po třiceti letech a čtyřech pokusech o pokračování nikdo neuspěl. Díky MovieZone a popkulturním milníkům, jsem si to mohl užít v kině a o to ten film byl znovu lepší. Prostě KRÁL AKČNÍCH FILMŮ! ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

„Já se vrátím“. A jak Arnold slíbil, tak taky (po sedmileté pauze) splnil. Je paradoxem, že v nejakčnějším filmu Arnolda Schwarzeneggera samotný Arnold nezabije ani jednoho člověka - v rámci svého "polidštění" protivníky jenom střílí do nohou. 85% Zajímavé komentáře: Mr.Apache, Lateef, k212, oLí, Lukiš, Shadwell, Joeey, Vitason, JohnO.O, Kokos ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Protože Terminátor u diváků jednoznačně zabodoval a tržby byly jedním slovem velkolepé, rozhodlo se produkční studio využít jeho pověsti k natočení pokračování, kterého se ujal téměř stejný štáb jako v případě jedničky, pouze na scénáři pomáhal Cameronovi místo Anne Hurdové William Fisher. Obě hlavní postavy ztvárnili pochopitelně stejní herci jako v prvním dílu, pouze k Lindě Hamiltonové přibyl Edward Furlong coby budoucí šéf lidského odboje proti nadvládě strojů. Tohohle čtrnáctiletého kluka vybrali v konkurzu ze 1400 uchazečů a za svoji roli dostal mimochodem neuvěřitelný pakatel 30.000 dolarů. Na rozdíl od jedničky měla dvojka podstatně velkorysejší rozpočet a díky tomu mohl Cameron přijít s koncepcí tekutého Terminátora, o kterém přemýšlel už v jedničce. Tehdy ale nemohl vzhledem k nedostatečným trikovým technologiím a omezenému rozpočtu ten nápad realizovat. Na rozdíl od drsné stylové jedničky je dvojka podstatně mainstreamovější a tomu odpovídá i upravená postava Terminátora. Miláček publika Arnold Schwarzenegger už neměl být drsným zabijákem, ale robotem toužícím poznat lidské city a fakticky se stal kladnou postavou. Naproti tomu Linda Hamilton ztvárnila svou Sarah Connor jako ženu poznamenanou minulostí, podstatně drsnější a cyničtější. Jedinečnou inovaci představoval robot T-1000, pro jehož představitele Roberta Patricka to byla životní role. Triková stránka si vyžádala investice 25 mil. dolarů, které se ale na tržbách bohatě vrátily. Scénář opět pracoval s nápaditou časovou smyčkou a využil i zbytků původního terminátora z jedničky. Vzhledem k tomu, že dvojka je už jen sázkou na jistotu a neobsahuje originalitu a syrovost prvního dílu, je mé hodnocení o něco nižší. Dvojka je totiž producentská a režijní sázka na jistotu, byť vyfutrovanou dolary a proto velkolepou. Celkový dojem: 75 %. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je poradna rezba. Jeste lepsi nez prvni dil, jedno z nej akcnich sci-fi, nejlepsi dil Terminatora a spolu s Aliens nejlepsi Cameronuv film. Je videt, ze uz mel vyrazne vetsi rozpocet, takze se na ruznejch prestrelkach a explozich dost vyradil a jsou proste uzasny a je tu spousta nezapomenutelnych scen. Triky jsou skutecne revolucni, na svou dobu dokonale, ale i dnes jsou hodne dobre. Herci jsou opet skvely, mladej Connor Edward Furlong je dobrej, Linda Hamilton snad jeste lepsi nez v prvnim dile, T-1000 Robert Patrick vypada spravne krute a vsem opet kraluje skvelej Arnold, kterej je jeste vic cool a jeste vic ve forme nez v prvnim dilu. Taky tu ma o dost vic hodne dobrejch hlasek. Hudba je dost podobna prvnimu dilu, coz nevadi, protoze je jako v prvnim dilu skvela. Kamera je opet perfektni. K filmu mam tri vytky: originalitu, logiku a minimum scen z budoucnosti. Precejen dej je skoro podobnej jako v prvnim dilu, navic i nektere sceny si jsou dost podobne a zaver je opet v tovarne. Co se tyce logiky, to je asi nejvetsi problem vsech Terminatoru. Napr.: v prvnim dile bylo receno, ze kov neprojde strojem casu a ze lide uz skoro vyhrali a strojum stroj casu znicily, ale T-1000 i kdyz je celej kovovej prosel (kde vzali stroj casu?), jakto, ze rebelove poslali terminatora pred SkyNetem (jak mohli vedet co planuje), proc neposlal SkyNet vic zlejch terminatoru, Arnold je v budoucnosti preprogramovan, aby chranil Johna, ale uz nema preprogramovanou schopnost se ucit (aby ho preprogramovali museli procesor vyndat a vyndanim procesoru preprogramoval Arnolda John Connor, takze by se to logicky melo stat i predtim, kdyz se procesor vyndaval v budoucnosti), kamion skoci z mostu a ani si neznici napravu, v prvnim dile tvrdi, ze bylo zabito 20 poldu, tady tvrdi ze 17 a nejvic nelogicke je to s procesorem, ktery je vyrobenej az v budoucnosti, ale je vyrobenej podle procesoru z prvniho terminatora atd. Proste je to dost zamotany. Ale to jsou jen drobnosti v porovnani s tim, jak skvelej film tohle je. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (280)

  • Film stál měl původně stát 70 milionů amerických dolarů, ale nakonec se cena vystoupala až na 94 milionů, a tak se stal nejdražším snímkem v tehdejší historii kinematografie. (asdfasdf)
  • Když T-1000 (Robert Patrick) skočí na policejní vrtulník, prorazí čelní sklo a „přelije“ se na místo pilota. V následujícím záběru je vidět, že je sklo nepoškozené, aby v dalším záběru, při honičce, v něm opět díra byla. (Guilemot)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. července 1991 v Century City v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama