Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 929)

golfista 

všechny recenze uživatele

T2 je dle mého nejlepší akční Sci-fi na filmových pásech. Dvojka překonávající vynikající jedničku, to není v tomhle žánru zase tak obvyklý jev.... Díky distributorům za krásné dvoudiskové vydání DVD. Právě mi ho Ježíšek koupil pod stromeček, tak se mám na co těšit :) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Akční pecka s revolučními, do té doby nevídanými triky. T-1000 a jeho metamorfózy za pět, vize nukleární války za pět, scenář za tři, stejně tak některé, na můj vkus příliš militantně laděné scény (Arnie vs. kolona policejních aut). Ovšem přehlédnout skutečnost, že tenhle film znamenal tak moc pro vývoj filmařské techniky a trikařské práce, by bylo veliký hřích. Proto jediné a správné hodnocení je za pět, jen to švihne! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jiný než jednička, z Arnolda už není ten bezcitný stroj na zabíjení, ale v této trošku humorné pozici mi taky sedí docela dobře. Opět jeden z mezníků akčního filmu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Trikařské orgie, špičková akce, chrabrý vůdce hnutí odporu John Connor jako usmrkaný fracek, pološílená Linda Hamiltonová, takřka nezničitelný T-1000 Robert Patrick, kdo nám chybí do party? Že by...že by...proč to psát, stejně to všichni vědí...a k tomu všemu nám hraje dunivá, apokalyptická muzika, James Cameron 4ever aneb až do Matrixu nepokořený snímek, který u mě má navždycky 90% jistých. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Já se vrátím“. A jak Arnold slíbil, tak taky (po sedmileté pauze) splnil. Je paradoxem, že v nejakčnějším filmu Arnolda Schwarzeneggera samotný Arnold nezabije ani jednoho člověka - v rámci svého "polidštění" protivníky jenom střílí do nohou. 85% Zajímavé komentáře: Mr.Apache, Lateef, k212, oLí, Lukiš, Shadwell, Joeey, Vitason, JohnO.O, Kokos ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Od jedničky obrovitánský posun do kladů, mimo jiné se to týká nějakého smysluplnějšího příběhu. Cameron zručně využil předchozího Téčka a natočil věc, která zatím jako jediná z jeho filmografie (kromě Titaniku) má v sobě něco, co nenajdeme jen na povrchu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Málokterý akční film v sobě nese tak šikovně zahraný humanistický podtón, jako T2 ("Když se stroj naučil vážit si lidskýho života, snad se to jednou naučí i člověk."). Technická dokonalost možná v dnešním přecomputerovaným světě může něco ztrácet ( v roce 1991 film znamenal doslova revoluci ve filmových efektech ), ale po obsahový a akční stránce se jedná o jednoznačný majstrštyk, kterýmu se téměř za 25 let existence dokázal přiblížit jen málokterej biják.ˇPo tomhle filmu ze výrazně zvýšily mé sympatie k rodákům z Rakouska. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Totální overkill hned v několika filmařských disciplínách, který nebyl sražen do prachu ani časem, ani křemíkem lépe vysoustruženými následovníky. Vše o tom bylo řečeno, ale ta nepsaná cameronovská poučka, že akční scény musí sloužit příběhu a nikoliv naopak, zraje s každým zbytečně vygenerovaným megabajtem dat jako víno a je až s podivem, že akčních blockbusterů, které by fungovaly na podobném principu, se za těch šestadvacet let moc neurodilo. Osobně dám vždy raději přednost nerovné zákopové válce na planetoidu LV-426, ale i tak plně rozumím tomu, proč tohle v žánrové bitvě i po sfouknutí všeho nostalgického nánosu plně obstojí i v tomhle miléniu. Tohle přežije i den zúčtování, protože je to… (viz začátek komentáře). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $102miliónovTržby USA $204,843,345Tržby Celosvetovo $519,843,345Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,790,726 //počet predaných kusov 228,279Tržby za predaj DVD v USA $977,401 //počet predaných kusov 195,872James Cameron to rozbalil vo veľkom, natočil dych berúci prelomový film začiatku 90.rokov, brilantný príbeh, dokonalé dialógy, vyšperkovaná technická stránka, železná hudba od Brada Fiedela, herecké obsadenie maximálne fungujúce pre dej(kľudne mohli padať Oscary aj na hlavy Schwarzeneggera, Roberta Patricka či Lindy Hamilton). Nadčasový príbeh!!! /100%/ ______Obnovená premiéra rok 2017__I'll be back!!!__ Áno T2 je späť a v 3D, Cameron je majster svojho remesla. Máme tu od neho ďalšiu vydarenú konverziu. Na veľkom striebornom plátne to má fakt grády a svoju veľkoleposť. /31.08.2017 videl v kine 3D verziu: 100%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

V jedničce bojovali hrdinové o holé životy a dobrým pravidlem dvojky je, že v sázku musí být dáno 2x tolik. Cameron závazek splnil a tak se podivuhodná trojice bojovníků nerve jen o existenci, ale nově především o budoucnost. Scénář chytře rozvedl Kyleova slova o danosti osudu a Soudný den je tak dramatickým bojem o právo měnit to, co bylo projednou určeno. Zatímco v jedničce (v souladu s dobou) fungují stroje jako exotická podivnost, dvojka nezapře nástup křemíkového věku. Počítače jsou běžnou součástí lidského bytí a Cameron se správně kantorskou pedantností poukazuje na hrozbu ředění lidské inteligence tou virtuální. Vzhledem k tomu, že T2 se ale o sílu křemíku jako první film v historii masivně opírá, poselství jde i na opačnou stranu: i stroj může myslet jako člověk. Arnold v roli polidštěného Terminátora předvádí vrcholný výkon. Kdyby nepanoval k žánru tak silný despekt u akademiků, měl toho roku být přinejmenším nominovaným na plešouna. Mašinu se zapnutým modulem učení mu člověk žere. Dodnes mě nikdo nepřesvědčil, že pod kůží nemá pan guvernér kovové šasi. Pokud James Cameron T1 složil na výbornou akční státnici, T2 je brilantní profesura. Nikdo (a za tím si stojím) nedokázal "pokleslý" žánr povýšit na úroveň umění, aniž by se odcizil nízkým prostředkům. Lehkost, s jakou Cameron žongluje emocemi a dávkuje adrenalin, genialita akčních scén (opět, dodnes nepřekonaná) a celkový apokalyptický nádech náleží k vrcholným ukázkám síly filmu. To není výrok intelektuála, ale člověka, který na T2 vyrůstal a když si ho po letech a stovkách shlédnutých filmů pustil znovu, zjistil, že Cameronův mazlík působí přinejmenším stejně mocně. Jako tehdy, když jsem se ráno vzbudil a cestou na základku snil o tom, že se otevřou dveře a ke mně se přidá Arnie s lehce křivým úsměvem. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výjimečný film. Nejen kvůli tomu, že jako jeden z prvních filmů popřel skoro tradiční pravidlo "dvojky jsou horší než jedničky". Jde o film, který zvládá propojit několik žánrů a dát je v takovém množství, že dochází k působivé symbioze a synergii. Akční poloha dominující Arnoldem, sci-fi tématika s cestováním časem a výjimečnými triky a komediální stránka s decentním odlehčením. Vše funuje díky Cameronově chirurgicky přesnému dávkování a s industriálně drsnou hudbou/motivem Brada Fiedela jde o nepřekonaný pomník (sci-fi) akčních filmů. PS: vidět SE není tak zásadní, ale je to vhodné, protože nejen uvidíte celkovou vizi Camerona, ale také jeho odhad pro publikum, kdy z původní verze vypustil určité scény, které snižovali intenzitu filmu (např. chyby T1000, konec) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: James Cameron, William Wisher Jr. .. Nejasná je vize budoucnosti. Tahle je jedna z možných, ovšem dosti pravděpodobných.. . Filmová orgie a ojedinělý důkaz pokračování, které o třídu převyšuje už tak kvalitní první díl! Vynechám zhodnocení scénáře a tím šťourání do spousty nelogičnosti a paradoxů! Vše přebíjí démonická hudba, věrohodní herci, výtečné akční scény, efektivní apokalyptické trikové sekvence a samozřejmě Pan režisér James Cameron se svojí vizionářskou genialitou. Jeden z mála filmů, jenž JE MILNÍKEM kinematografie. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Arnold jako hvězda už nemohl být zloduch, svůj zarputilý výraz však neztrácí ani coby hodný pomocník. Záporáka ovšem skvěle vystihl svým chladným pohledem Robert Patrick. Na svou dobu převratné triky - největší kouzla předvádí T-1000. Ty ovšem sami o sobě skvělý akční film nedělají - ten je dílem mistra režiséra, který dokáže dodat akčním scénám napětí a tempo. Triky a hodně výbušnin jsou mu jen dobrými pomocníky. Nesmírně působivé jsou Sářiny vize konce světa. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Někdy se mi vážně zdá, že průměrný věk uživatelů čsfd je asi tak 15 let. Jak jinak si vysvětlit oblibu herce - kulturisty a filmu, který coby následovník prakticky pošlape smysl a význam svého předchůdce jen kvůli tomu, aby byl natočen a vydělal pro studio a své tvůrce ještě více peněz? Terminátor byl původně ten zlý - nyní je třeba obsadit ekonomicky výdělečného a teenagery adorovaného svalovce do kladné role - na scénu přijde tedy nový, zlý terminátor a starý dřívější ,,záporák" je nyní ,,klaďas"... To je kotrmelec! Když pominu logický nesoulad a soustředím se jen na motivaci scénáristy, vylézá mi z toho stále jen čistý ekonomický a pragmatický kalkul... Co přináší tedy tenhle film navíc? Arnold není herec a nehraje, jen s kamennou tváří chodí, ostatní herci také hereckými výkony šetří, patrná je jen má vnitřní vlna nostalgie po starých dobrých hollywoodských 80. letech... Jasně, jsou tu na svou dobu přelomové trikové prvky a tenhle film je akční, tedy i přehršel akce, ale to mi zastřený význam snímku nenahradí... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Arnie již v jedničce slíbil, že se vrátí. A své slovo chlapa také poctivě dodržel. Co mu ovšem hází traverzy pod nohy je ulepený epilog, který jsem nikdy nepřenesl přes srdce (a ani to nemám do budoucna v plánu) a ostatně i triky, které jsou tu na Cameronovy poměry až nezvykle často jen samy pro sebe. PS: Jde o jeden z mála filmů, kterému HD ubližuje. Ve většině kaskadérských scén je díky krystalické čistotě obrazu lehce k rozpoznání Arnoldův dublér, který mu dvakrát moc podobný tedy není. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční film a vynikající pokračování. Terminátor 2 je bravůrvní prakticky ve všem, čeho chce dosáhnout. Napětí? Perfektní! Akce? Perfektní! Motivy o lidské sebedestruktivnosti? Perfektní! A to samé platí pro obsazení, efekty, záporáka, zapamatovatelnost momentů, nemluvě o balanci mezi vážností a humorem. Ovšem nejsilnější stránkou jsou zde za mě postavy, které mají mnohem více nuancí a uvěřitelnosti, než pozdější Cameronovi modří šmoulové a cestující Titanicu. Každá postava má své silné a slabé stránky, se kterýma se pracuje celý film a rozvijí se v potrhlou rodinku, která funguje. Tohle vše už jen podtrhává, jak moc ikonickým se film a jeho jednotlivé scénky staly. Sarah Connor je dodnes jednou z nejlepších ženských hrdinek, ale zároveň nejlepší postavou Camerona. Je nejdrsnější, ale zároveň nejlidštější. Ta si pro mě dokonce krade film více, než perfektní Arnold s mladým Furlongem. Jedná se o tak dokonalý film s dokonalým koncem, že ani po třiceti letech a čtyřech pokusech o pokračování nikdo neuspěl. Díky MovieZone a popkulturním milníkům, jsem si to mohl užít v kině a o to ten film byl znovu lepší. Prostě KRÁL AKČNÍCH FILMŮ! ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby hvězda ve svém žánru, koukatelná s většinou příjemnými pocity. Nejzábavnější je však stejně to, jak vážně to tady všichni berou a jaké variace pomalu na téma teorie reality se tu objevují. Nicméně, právě takhle bych si chtěl Schwarzeneggera navždy uchovat v paměti (jako americký prezident bude o poznání horší). A od Camerona se žánrovější podívané zřejmě též nedočkáme. ()

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama