Reklama

Reklama

Divoký je vítr

  • Jihoafrická republika Wild Is the Wind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva zkorumpovaní policisti vyšetřují brutální vraždu mladé holky a napjatá atmosféra v tomhle rasově segregovaném městečku se přitom vyhrotí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Diaganá 

všechny recenze uživatele

Trošku úplatný dnešní době. Většinou u filmů, které mě nebaví, dávám 4hvězdy a více, tady jsem se překonal, protože mě zajímalo jestli bude pachatel v JAR ve stylu BLM..když se ví, že když tam přijedou podnikatelé třeba z Čech, tak musí jezdit Uberem, protože jinak by se jako běloch stal brzy terčem útoku. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Zkraje trochu bordel, časem se to však stabilizuje jako dost slušná drsná detektivka či spíše thriller. Shazuje to delší stopáž, ze které šlo masivně odkrojit prostoje, protivnou domácí linku s těhotnou ženou a zejména mezirasové rozbroje, které nepřináší žádné další poznání a jen protivně a zbytečně intenzivně prostupují celým filmem. Vůbec nezpochybňuji jejich existenci, ale tvůrci měli z toho materiálu natočit 2 filmy. Jednu čistou drsnou detektivku, která by stála za to, a jedno rasově rodinné drámíčko, které bych přenechal publiku, které to zajímá či baví. (56%) ()

Reklama

johnsnow 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT: Prekvapilo, má to síce pomalšie tempo ale vôbec to nie je na škodu a odsýpalo to za mňa fajnovo. Akurát škoda, že už na začiatku sme vedeli kto je vrahom, a tak to proste nemalo ten moment prekvapenia, za to * strhávam avšak príjemne potešilo, že síce hrdina zvíťazil, tak ho to stálo život. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Jsem ten, kdo zná JAR před tím, než zvítězili "Ti správní". Tenhle film ukazuje, jak to tam vůbec není v pořádku a nebude dalších 100 let. Tohle "míchání ras" násilnou cestou k míru a soužití nevede a nepovede. To film ukázal skvěle. Také nám předvedl výborné herce, kameru i střih a rozhodně zápletka byla výborně postavená, byť konec byl předvídatelný. A v mnoha směrech stejně tak nešťastný, jakým se život v JAR pro obě rasy stal. (Kdo tam krade nejvíce? Politici? jako všude..) Rozhodně stojí film za vidění a dávám 70%, protože v záplavě odporných politicko-korektních lží tohle bylo upřímné, syrové i surové a pravdu je nutné si říkat. Jen tak je možné někdy něco zlepšit. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Policejní drama z produkce Netflixu, takže nepřekvapí, že se tradičně poukazuje na rasismus. Ale že se příběh odehrává v Jižní Africe, v tomto případě dejme tomu. A tak tu máme další Buddy movie, avšak v poněkud jiném ražení, než na jaké jsme zvyklí. V realitě všedních dnů Jižní Afriky stačí málo, aby policie zasáhla, ale pokud se policii nabídne nějaký obnos, vše se už odehrává jinak. Zoufalství chudých lidí je tak na denním pořádku, a to především u černošských obyvatel, kteří na úplatek nemají, zatímco běloši ano. Spravedlnost tak podle toho vypadá. A když se stanou dvě vraždy mladých dívek, vyšetřování prostě probíhá zcela jinak, než jak bývá obvyklé. Snímek by mohl být zajímavý, jen kdyby neměl tak brutálně pomalé tempo. Sráží to na kolena právě onu dramatizaci a o nějakém napětí už nemůže být řeč vůbec. Je ale fakt, že co se týče toho rasismu, zase se tolik na pilu netlačí. Centrem zájmu jsou dva policisté, z nichž jeden je běloch a druhý černoch, a jelikož to jsou parťáci, v oblasti korupce si jsou zajedno. Na to, aby snímek zaujal, je to však prostě poměrně málo. Film až neuvěřitelně nudí, takže kdo vydrží až do konce, v podstatě vyhrál. ()

Reklama

Reklama