Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rekonstrukce jedné lokální šarvátky na východě Ukrajiny. Bílí musejí přesně za 2 hodiny dobýt devítipatrový věžák, odkud má letecký návodčí řídit útok bombardérů. Aby splnili zadaný úkol, musí nejdřív obsadit i tři jiné domy, které žlutí nehodlají odevzdat bez boje. Bude se nemilosrdně válčit o každou budovu, o každé patro, ba o každý pokoj zvlášť! Vše začíná prvním výstřelem z ruční zbraně a odpověď přichází vždy ze silnějšího kalibru: Kalašnikov – kulomet – granátomet – minomet – velkorážní minomet – 152mm dělo – 203mm dělo… tahle válka nemá vítěze, jen poražené! (chamonix)

(více)

Recenze (24)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Že je to realistické, neoslavujúce ani tendenčne nakrútené mi nestačí na to, aby som sa pobavil na filme, ktorý v podstate len ukazuje, akí sú ľudia blázni, že sa vraždia o kus budovy a ešte sa aj dobrovoľne hlásia do služby za "vlasť", aby ho niekto pri prašivej skale odbachol. Zabijací z väzníc ako veľkí hrdinovia. Na chvíľu. Prigožin už zistil, že sláva je veľmi rýchlo pominuteľná. A ešte rýchlejšie život. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Můžu jen potvrdit, co napsali všichni komentující přede mnou (nevím samozřejmě, kdo a co přijde po mně). Dá se říci, že je to něco mezi hraným filmem, dokumentem a instruktážním videem. Chybí prakticky jakákoli dějová linie mimo samotné splnění úkolu. Názorně je ukázán cíl akce, postupné plnění jednotlivých kroků, taktická situace a zapojení jednotlivých druhů zbraní na obou stranách do boje. Jak napsal např. Ampi, přestože je film natočený více z pohledu "Bílých" (tj. Wagnerovců), je vidět i práce "Žlutých", kteří k úkolům přistupují stejně, jsou rovněž odvážní, dokáží improvizovat a bojují stejně úporně. A ano, každý, kdo si myslí, že rozumí válce a boji, kteréžto zná z jiných filmů a počítačových her, by se na to měl podívat, a to bez politických předsudků. Film byl mimochodem inspirován bitvou o Popasnou, která proběhla zhruba před rokem. K filmu taky doporučuju vidět tento rozbor. Poznámka technického hnidopicha: na začátku jsou uvedeny dva tanky "bílých" jako T-72B, ale jsou to T-80. To je snad jediná nekonzistentnost filmu. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dvou hodinová akční řežba z právě probíhající války na Ukrajině, kde máme dva týmy bílí a žlutí, kde jeden tým brání a druhý tým se snaží dobývat 9 patrový věžák. Děj to teda nemá žádný, střílí se tu imrvére celé 2 hodiny, ale mě to vůbec nebavilo. Méně je někdy více a ikdyž já akci miluji nadevše, tak takové monotónní střílení mě fakt nebaví. Souboje tu nejsou žádné, vlastně tu chybí i pořádné Gore ( kdyby to okořenili hutným Erkem, tak by to bylo celé záživnější a realističtější, ale vzpomínám si snad jen na 2 brutální záběry), vizuálně mi to přišlo průměrné a o vojácích se divák nedozví vlastně nic, takže není komu fandit. V půlce filmu jsem měl z toho takový zmatek, že jsem už nevěděl ani jakému týmu fandit. Kdyby mi bylo 15, nejspíš tuhle dvou hodinovou misi vytrženou z Call of Duty žeru, ale dnes jsem u toho celkem trpěl. Na tři hvězdy se vyškrábu tak tak. 50% ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Lučšije v adu - Nejlepší v pekle. Možno shlédnout zde: https://gloria.tv/post/whWazzQM8g7y1qiqsKwRyf98z Vynikající film, který doporučuji především pro všechny milovníky tankových počítačových bitev, kteří si myslí, že i v reálu je válka s "leopardíky" jedna velká sranda a zábava. Není, přátelé, opravdu není. Nevěřte tomu i když vám to bude říkat třeba ministryně obrany. Nevěřte tomu! A hlavně nevěřte těm, kteří znají jen zbraně a válku a mír je pro ně jen sprosté slovo! „Nespravedlivý mír je pořád lepší než spravedlivá válka.“ (Cicero) ()

Ruslan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se nepodobá žádným válečným filmům, které se běžně natáčí. Můžeme zde vidět, jak fungují a mezi sebou spolupracují jednotlivé složky armády během akce na samotném předku linie fronty. Tento snímek je určen především pro všechny ty hrdiny za klávesnicí, kteří zaplavují diskuze na českých mainstreamových serverech svými krvežíznivými příspěvky! Už vůbec se nemá cenu se zmiňovat o české vládě, jejich přání je jasné. Film nese protiválečné poselství, jedna bitva končí a ráno začíná nová. Dávám plné hodnocení - akce, profesionalita, žedné digi bordel efetky a hlavně příblížení pojmu, jak vypadá válka v 21. století (bohužel) ()

Zajímavosti (3)

  • Národnosť „bielych“ a „žltých“, rok a miesto bitiek, nie sú vo filme uvedené, predpokladá sa však, že „bieli“ znamenajú Wagnerovcov a „žltí“ sú potom zjavne bojovníci ozbrojených síl Ukrajiny. (Arsenal83)
  • Oficiálne vládne noviny v Rusku „Rossijskaja Gazeta“ o filme napísali, že zobrazuje „tvrdú bojovú prácu bez prikrášľovania, reflexie a lyrických odbočiek. Hodinu a pol sa na smrť konfrontujú rovní, takticky zdatní, nekompromisní a vo všeobecnosti podobní súperi - s dôležitým dodatkom, že prví majú zmluvu s Vlasťou a Svedomím a tí druhí sa, žiaľ, postavili na stranu nepriateľa".  (Arsenal83)

Reklama

Reklama