Reklama

Reklama

Otoko wa curai jo

  • Japonsko 男はつらいよ (více)
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Artran 

všechny recenze uživatele

První z předlouhé řady 48 komedií o obchodníkovi Toradžiro Kurumovi neboli Tora-sanovi, jenž představuje ten typ člověka, který svým nekritickým entuziasmem způsobuje nevědomky jednu pohromu za druhou, a své okolí tak dostává do nejedné trapné situace. Zápletka je vždy stejná, jen je pokaždé situována do jiného města a provincie Japonska: Tora-san usiluje o srdce dívky či ženy, do které se zamiloval, ale jeho snaha nakonec vychází naprázdno. Tento úvodní díl zdobí herecké výkony dvou veteránů japonského filmu, Čišú Rjúa (např. Pozdní jaro) a Takaši Šimury (např. Žít). Hlavní prostor je ale pochopitelně věnován představiteli Tora-sana, herci Kijoši Acumovi, který svou natvrdlostí a smolařstvím může připomenout Pierra Richarda. Souznění s jeho komikou je také tím hlavním předpokladem k tomu, zda se budete bavit, či nikoli. - - - *** a 1/2 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak som konečne vyskúšal prvý diel tejto nekonečnej série o Tora-sanovi. Relatívne chápem prečo mal tento chlapík s vidláckymi spôsobmi, ktorý príliš nedbá na typické Japonské tradície a etiketu, taký úspech. Je to fakt určené hlavne Japonskému publiku. Mne príliš Tora-san nesadol. Pripadal mi skôr otravný. Ale Inak mi to pripadalo dobre napísané a natočené, takže to fakt záleží hlavne od toho ako vám sadne hlavná postava. Ja si radšej pozriem novšie Jamadove filmy. 6/10. ()

Reklama

stub 

všechny recenze uživatele

Artran to shrnul pěkně a mně nezbývá než souhlasit. Zajímavá je rozdílná optika, kterou sérii vnímají muži a ženy: u mužského diváka má sklony více dominovat humorná rovina, u žen převažuje dramatický prvek - obojí však vychází z nulové sociální inteligence hlavního hrdiny (ať nežeru - v určitých dílčích jednotlivostech jakousi projevuje). Tora-san je jako dítě - narozdíl od mnoha jiných filmových a literárních postav však nejen v tom dobrém, z čehož pramení patrně hlavní obsahová síla. Filmy o Torajirovi jsou spíše "čtyřhvězdové", u tohoto však nemohu jinak - jednak pro jeho prvenství, druhak pro zmíněné klasiky japonského filmového herectví (Chishu Ryu se svým "..batá.." je absolutně dokonalý;). Pravděpodobně jde o nejdelší filmovou sérii v historii. ()

stanyslaw 

všechny recenze uživatele

Trapný až nechutný humor titulní figury. Ale Čieko Baišó je bezesporu nejkrásnější Japonka všech dob, takže budu koukat dál. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama