Reklama

Reklama

Otoko wa curai jo

  • Japonsko 男はつらいよ (více)
Trailer

Recenze (6)

Artran 

všechny recenze uživatele

První z předlouhé řady 48 komedií o obchodníkovi Toradžiro Kurumovi neboli Tora-sanovi, jenž představuje ten typ člověka, který svým nekritickým entuziasmem způsobuje nevědomky jednu pohromu za druhou, a své okolí tak dostává do nejedné trapné situace. Zápletka je vždy stejná, jen je pokaždé situována do jiného města a provincie Japonska: Tora-san usiluje o srdce dívky či ženy, do které se zamiloval, ale jeho snaha nakonec vychází naprázdno. Tento úvodní díl zdobí herecké výkony dvou veteránů japonského filmu, Čišú Rjúa (např. Pozdní jaro) a Takaši Šimury (např. Žít). Hlavní prostor je ale pochopitelně věnován představiteli Tora-sana, herci Kijoši Acumovi, který svou natvrdlostí a smolařstvím může připomenout Pierra Richarda. Souznění s jeho komikou je také tím hlavním předpokladem k tomu, zda se budete bavit, či nikoli. - - - *** a 1/2 ()

stub 

všechny recenze uživatele

Artran to shrnul pěkně a mně nezbývá než souhlasit. Zajímavá je rozdílná optika, kterou sérii vnímají muži a ženy: u mužského diváka má sklony více dominovat humorná rovina, u žen převažuje dramatický prvek - obojí však vychází z nulové sociální inteligence hlavního hrdiny (ať nežeru - v určitých dílčích jednotlivostech jakousi projevuje). Tora-san je jako dítě - narozdíl od mnoha jiných filmových a literárních postav však nejen v tom dobrém, z čehož pramení patrně hlavní obsahová síla. Filmy o Torajirovi jsou spíše "čtyřhvězdové", u tohoto však nemohu jinak - jednak pro jeho prvenství, druhak pro zmíněné klasiky japonského filmového herectví (Chishu Ryu se svým "..batá.." je absolutně dokonalý;). Pravděpodobně jde o nejdelší filmovou sérii v historii. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak som konečne vyskúšal prvý diel tejto nekonečnej série o Tora-sanovi. Relatívne chápem prečo mal tento chlapík s vidláckymi spôsobmi, ktorý príliš nedbá na typické Japonské tradície a etiketu, taký úspech. Je to fakt určené hlavne Japonskému publiku. Mne príliš Tora-san nesadol. Pripadal mi skôr otravný. Ale Inak mi to pripadalo dobre napísané a natočené, takže to fakt záleží hlavne od toho ako vám sadne hlavná postava. Ja si radšej pozriem novšie Jamadove filmy. 6/10. ()

stanyslaw 

všechny recenze uživatele

Trapný až nechutný humor titulní figury. Ale Čieko Baišó je bezesporu nejkrásnější Japonka všech dob, takže budu koukat dál. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

PAN TORA, NÁŠ MILOVANÝ TULÁK...Tora, vyhozený otcem před dvaceti lety, spojí se se svou tetou, strýcem a sestrou Sakurou. Vnese zmatek do jejich životů, např. když se opilý objeví na svatbě,...Milý, úsměvný film. ()

Reklama

Reklama