Reklama

Reklama

Terminátor je dnes již považován za naprostou legendu sci-fi žánru. Vypráví příběh o zabijáckém stroji podobném člověku, který je vyslán z roku 2029 do Los Angeles roku 1984. Jeho úkolem je zabít Sarah Connorovou dřív, než přivede na svět syna, který se má později stát vůdcem lidí ve válce proti strojům. Avšak lidé žijící v budoucnosti do současnosti také vyslali svého muže, který se bude snažit Sarah zachránit. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (1 336)

Boomstick 

všechny recenze uživatele

Vysoko depresivny a napinavy film.Cameronovi sa tu podarilo vytvorit fantasticky epos ktory stoji na prekvapenie len na 3 postavach.Koniec filmu je jeden z najadrenlinovejsich zaverov k akemukolvek filmu.Clovek neoboznameny s Terminatorom musel byt pri prvom zhliadnuti poriadne prekvapeny....aj 3 krat ;) ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Na Terminátora snad vůbec nepůsobí čas a i po letech zanechá neméně ohromující dojem. Kvalitní akce, která má spád, neuvěřitelné efekty (v rámci své doby), milostná zápletka, kultovní postavy i humor (Arnieho hlášky). Herecké neumětelství Terminátorova představitele je zde naopak devizou, neboť jeho ztuhlý emocionálně netečný výraz přesně odpovídá konceptu robota naprogramovaného k jedinému účelu: zabíjet. Michael Biehn coby jeho lidský protivník Reese je pak dokonalým prototypem hrdiny, kterému držíme palce až do posledního dechu. Velmi se mi líbily také originální pohledy z ,,terminátorské perspektivy" a potěšila přítomnost Lance Henriksena. Podívaná, jak má být! ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Až včera při sledování Terminatora jsem si všiml, jak moc recykluje Cameron sám sebe. V T1 použil nápady, které v T2 vyšperkoval do maxima. Ale i přes to, že T1 není tak vymazlené dílo, je nemožné dát mu méně než 4*. Proto dávám 5, tento kult si to jistě zaslouží. He'll be back! ()

smitka8 

všechny recenze uživatele

Terminátoru jsem se dlouho vyhýbala (kdysi dávno jsem ho teda viděla, ale pamatovala jsem si jen pár útržků) hlavně kvůli Schwarzeneggerovi, kterého zrovna moc nemusím. Dojem z filmu teda nic moc. Žádný příběh; zamlouval se mi jen ten skvělý celkový nápad filmu - Skynet, kdo je Terminátor, odkuď přišel, jaká je budoucnost,... Byla to spíš jen honička - nachvíli utekli a pak je zase dostihl - pořád dokola. ... 5/10 ()

grerar 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se jedná o zrození vynikající série. Akční, se vším všudy. A je to jedna velká akce. Na dnešní dobu samozřejmě vypadá pohyb terminátora poněkud legračně. Na stranu druhou ty naturalistický scény s operací zaživa jsou hustý. 5* ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z pěti nejlepších sci-fi filmů, které znám. Právě za tu nesmlouvavou krutost mám počáteční díl série raději než T2. ()

Eratashi 

všechny recenze uživatele

Všechny dosavadní díly jsou extra originální a zpracování je dokonalé. (Oprava: 4. díl Salvation jsem nepobrala, vymyká se dosavadní sérii a bohužel mě nenadchnul). "I´ll be back!" a já se budu zase těšit ;o)) ()

Brusíček 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu velmi nadčasový sci-fi "akčňák", s tehdy mladým Arniem. Tenhle film ale nezestárl a stal se kultovním, viděl jsem ho snad 10x, nyní asi po 5 letech a přesto se mi neokoukal, 90%. ()

HonzyR 

všechny recenze uživatele

I Cameron někde začínal (ne Piraně opravdu neřeším!!!) a proto si myslím, že první Terminator je nejslabší ze všech jeho filmů. Je to fakt těžké u Camerona říct, který film je horší, který lepší. On má totiž 99% filmů naprosto dokonalých! FIlm je to skvělý, na svou dobu prvotřídní efekty (jako vždy u Camerona). Já mám ale přece jen raději 2. díl, kde Arnie podáva ještě lepší výkon :) Každopádně obdivuju Camerona za to, jaký KULT dokázal s tak minimálním rozpočtem stvořit (Asylum rudne závistí)! __85%__ ()

sebo9629 

všechny recenze uživatele

Je neuveriteľné za aký malý rozpočet Cameron natočil tento úžasný film. Samozrejme efekty už pôsobia zastaralo, ale to nemení nič na tom že sú fascinujúce. Hodnotenie: 9.3/10 ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, jednoho dne se Cameron probudil a řekl si, že sepíše první pitomou myšlenku, která ho napadne. Tak se stalo. Jelikož to ale byla hovadina velkého formátu, rozhodl se to rovnou zfilmovat. Příběh byl klišé, chyběla mu invence a celé se to prostě celou dobu bezcílně plácalo sem a tam. Do hlavní role byl obsazen chlap, který neuměl hrát a dokonce ani neuměl dobře anglicky. Nevadilo to, neb to v tomto filmu nebylo vůbec potřeba. Naučil se jen tři krátké věty, které byly buhvíproč považovány mezi publikem za kult. Ke konci filmu bylo divákovi místo napětí servírována otravná zmrtvýchvstání jako na běžícím páse. Zazvonil zvonec a pohádky je bohudík konec. ()

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

začátek jedné z největších filmových sérií je pro mě docela zklamáním. slaboduchý příběh, příšerná hudba (až na ústřední hudební motiv) a naprostá lhostejnost vůči hlavním hrdinům. jedna hvězdička je tedy za nápad, druhá za velmi povedené herecké výkony, třetí za výpravu a trikové sekvence které jsou i přes slabší rozpočet zkrátka boží. ()

ASSBURGER 

všechny recenze uživatele

Terminátor.Ako prvé vás napadne samozrejme Arnold shwarzenegger alebo film z roku 1984.James Cameron dokáže stvoriť niekedy niečo fakt úžasne.Ale z jeho filmov je podla mňa najlepší Terminator.Ja viem že má veľa iných skvelých filmov napríklad Avatar,Titanic,Votrelca....No ved si to vezmite dalšie skvelé Sci-fi.Robota ktorého pošlú z budúcnosti zabiť ženu Sarah Connorovu,matku Johna Connora vodcu organizácie. No ale oni mu utečiu. Ale nájde ich, pokúsi sa ich zabiť.No ale toto nie je šťastný koniec ako v iných filmoch.Ved on zomrie aj z Connorom, a ju pošlú do blázinca. Ale nevadí v druhej časti sa to zmení.Ale aj tak to bol zážitok pozerať. Efekty,scénar,hudba... boli perfektné.No vážne, kto nevidel prvú časť tak nech nepozerá skôr tu druhu nevie o čo príde. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Tohle je žánrová klasika. Čas tomu lehce ubral, ale zdaleka ne tolik aby to bylo nějak moc znát. Co se mi na tom filmu s odstupem líbí asi nejvíc je způsob, kterým prolíná akční sekvence s vyprávěním svého příběhu - není to jedno a druhé, ale hrozně hezky to do sebe zapadá. ()

Mr. Sandman 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Terminátor je vůbec nejlepší film v dějinách zeměkoule. Líbí se mi na něm všechno, hlavně jaký nosej oblečení. Mám rád, že to je akční a že se tam střílej. Je bezva, jak je to hodně chytrý a že nevíš, co se stane. Teda pokud si to už neviděl, ale i tak si to užiješ. Určitě se na to podívejte. Je to fakt pecka. Asi jako jiný dobrý filmy, ale tenhle je lepší. ()

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

James Cameron začal psát nového Terminátora

James Cameron začal psát nového Terminátora

25.05.2023

Je to pár dní, co legendární herec Arnold Schwarzenegger v rozhovoru o své kariéře prohlásil, že už definitivně seknul s rolí terminátora v sáze slavného režiséra Jamese Camerona (Titanic). Možná si… (více)

Terminátor se dočká anime

Terminátor se dočká anime

02.03.2021

Netflix, Skydance a tvůrci anime Duch ve stroji: SAC_2045 uzavřeli novou spolupráci, za účelem převést příběh Terminátora do anime podoby. Scénář k seriálu pak chystá Mattson Tomlin, jenž pomáhal… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama