Reklama

Reklama

Jižní Afrika 1879. S ultimátem, které není možno dodržet, vyprovokuje Sir Henry Bartle Frere (JOHN MILLS) domorodé kmeny Zulů k ohromující ozbrojené agresi. Na základě falešných informací domnělých zajatců, činí generál Lord Chelmsford (PETER O´TOOLE) fatální chybné rozhodnutí rozdělit britské oddíly. Colonel Durnford (BURT LANCASTER) je nakonec konfrontován s mocnou přesilou. S jistou smrtí před očima bojuje se svými lidmi až do poslední vteřiny. Na konci bitvy stojí ničivá porážka britské koloniální armády, způsobená 25.000 odhodlaných válečníků kmene Zulů. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Vitoraz

Vitoraz (hodnocení, recenze)

Ahoj nazdar nejni tady nějakej fanda do podobnýho tipu filmu jako je tenhle...Napoleonské války,Koloniální Anglie nebo Anglie všeobecně moc dík za rady a tipy mějte se.

LEE04

LEE04 (hodnocení, recenze)

tak tento film jsem zkouknul v podstatě náhodou už je to hodně dávno ale dost mě zaujal,jediné co mě celkem vadilo byl nešetrný sestřih celého děje....ale jinak zpracování střetu v té době nejlepší armády(ale dost nafoukané a až groteskně administativní,viz vydávání střeliva při ůtoků zulu,kdy každá patrona byla znát)s napohled primitivnímy kmeny zulů..bylo až místy dechberoucí připomínající uragán....velmi dlouho tento snímek sháním ale tenhle žánr asi není v kurzu.....

Reklama

Reklama