Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 1
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Recenze (1 989)

golfista 

všechny recenze uživatele

No ............ přečetl jsem si některá velmi kritická hodnocení a musím říct, že hodit tenhle film do odpadu k takovým skvostům jako je Major Maisner a tím ho dát na stejnou úroveň je trošku silný kafe. Nemusí se mi líbit, ale filmařskou kvalitu (a podle mého nejen ji) má. Je to naprosto dokonale zpracované asi obecně nejznámější katastrofické téma na světě. A Cameronovi se podle mého povedlo. Já bych dal 90 %, ale když vidím ty odpady, tak si přidám :-) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu dokonalé, vypreparované do posledního detailu, až to celé působí možná až příliš vykalkulovaně. Každopádně smekám před Cameronem, že tuhle monstrakci zvládl ustát a natočit krásný, oslnivě velkolepý snímek. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Titanic má v sobě všechno, co má správný biják mít. Monumentální podívaná, kde nechybí katastrofa ani láska. James Cameron je filmař, který ví jak zaujmout diváka a v tomto případě to zvládl skutečně dokonale a oslovil snad každého člověka, který není úplně beznadějný cynik. ()

Houdini 

všechny recenze uživatele

NFR 2017, Oscar 11 : Nejlepší film, Režie, Kamera, Výprava, Kostýmy, Vizuální efekty, Střih, Střih zvukových efektů, Zvuk, Hudba, Píseň - "My Heart Will Go On" + 3 nominace: Herečka HR - Kate Winslet, Herečka VR - Gloria Stuart, Masky ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Po dnešní 3D projekci v Imaxu se mi jenom potvrdilo, co už asi každý soudný divák ví. Titanic nestárne. Je stále tak překypující energií, dojemný i tragický, vtipný i technicky epochální jako před 15ti lety. A přežil vše. I tehdejší dobovou kratochvíli v podobě posmívání se DiCapriovi, který byl toho času zosobněním plakátů a samolepek v Bravíčku a jiných teen časopisech, trpěl zbožštěním uječených náctek a dnes je jedním z nejrespektovanějších světových herců. Cameronův Titanic přežil i překotný vývoj v oblasti trikových kouzel a i dnes se může postavit hrdě vedle všelijakých vizuálně opulentních bijáků, vedle kterých se neztratí a nezrudne hanbou. A jak jsem si dříve užíval technickou preciznost rekonstrukce samotného potopení, tak dnes i tu romantickou dějovou linku, která rozhodně není tuctovou holkou typu ´Pretty Woman´, nýbrž jí Cameron obdařil lehkostí, vtipem a příjemným pocitem u srdce. A jak jde film časem, oceňuje (a doceňuje) ho stále nová a mladší divácká generace. Důkazem budiž i samotná ČSFD, kde když jsem se v roce 2002 zaregistroval, měl Titanic průměrné hodnocení 75%. A dneska? Vždyť vidíte sami :o) Kurňa, byl to ale biják!! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Ikona velkofilmů, kterou už snad každý viděl (je to snad jediný film, u kterého má hodnocení opravdu každý z mojí TOP20), polovina ten film obrečela a duhá polovina se aspoň kochala neskutečně dokonalými triky, výpravou a brilantní technickou stránkou stvořenou panem Megalomanem Jamesem Cameronem. Na pozadí jedné z nejznámějších katastrof moderní doby a s obrovským rozpočtem rozehrál ohromný hollywoodský slaďák. Proč ale za romantický film utratit tolik miliónů Dolarů? To je právě ono, nikomu předtím ani potom se nepovedlo předvést něco tak neskutečného a nikdo neměl tu odvahu natočit obrovskou love story za strašnou spoustu peněz a dokázat na to přilákat snad miliardu lidí. On vlastně Titanic je zosobněním současné nejen hollywoodské filmové produkce a když vidím, kolik lidí mu tady dalo "Odpad" (proboha, aspoň trochu objektivity!), já dávám plný počet. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Díky velkofilmu z velkofilmů největšímu (a kvůli L.A. Confidential) vyšel nejen při udělování Oscarů naprázdno můj film nad jiné oblíbený - Ďáblův Advokát - pročež je tohle trošku osobní věc, tak mě neberte moc vážně:). Navíc jde o romanci v hlavní roli s mým antioblíbencem Leem DiCapriem (jak říkám - neberte mě moc vážně;)). James Cameron natočil řemeslně úžasný počin s neskutečně katastroficky cajdákoidní milostnou zápletkou na pozadí vpravdě monumentální historické katastrofy a James Horner k tomu složil úžasnou hudbu - a tentokrát se ani nijak zvlášť neopakoval. Až nechutně přehnané hypování, obzvlášť v případě Vládi Irona způsobilo, že se mi při zaslechnutí My Heart Will Go On zvedá kufr, a to není dobré...prostě Titanic je IMHO přeceňovaný velkofilm s červenoknihovnovou pseudohloubkou a jen moje uznání k práci režiséra a skladatele hudby mu vynášejí ***. Ale v horší náladě jsem schopen prohlásit, že kdyby měla Kate Winslet nejkrásnější ňadra na světě, vystihl by název filmu "Tit a nic" beze zbytku celý jeho obsah. Jo a vystupuje tisíc slonů, retrospektivně k tomu;) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedenácti Oscary vykládaný šperk o lásce imunní vůči času i katastrofě monstrózních rozměrů zaujme dnes, po opadnutí byvšího haló, hlavně roztomile pubertální nevyzrálostí Leonarda DiCapria a hereckou vyzrálostí mladé Kate Winslet. 85% Zajímavé komentáře: Gemini, meave, Eddard, Faidra, oLí, snatch, Le6n ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Kdo tomuhle filmu nepřizná plné hodnocení,nerozumí filmu a ty recenze,že je to odpad jsou k smíchu.Naprosto dokonalý film!To,že ho dávají na Nově neznamená,že má úroveň Novy ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Asi největší romantika co jsme na plátně kdy viděl, dlouho jsem odolávál "lákavému" spojení Leonardo+romantický film. Nutno však říci, že to zdaleka nebylo tak příšerný jako byli indicie:).Velkolepé divadlo se dá shlednout, ne že ne. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Velkofilm se vším všudy, čímž myslím hlavně to, že u takovýchto projektů často přebíjí vizuální stránka samotný děj. Zde to není dotaženo až do extrému, přesto ale pokud bych chtěl o ději něco napsat, napadá mě jediné slovo - plochý. Ale přesto patří Titanic mezi povedené filmy, a to právě díky své působivosti co se týče efektů. Rovněž hudební složka je nepřeslechnutelná a spoluvytváří kus atmosféry, kterou nestihl dotvořit Cameron-scénárista při psaní příběhu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velkofilm, ještě aby ne. Příjde mi to ale, že jak samotná loď, tak samotný film postihnul stejný nebo alespoň obdobný problém. Velké naděje, velké očekávání a pak strmý pád. Problém je, že právě u tohoto filmu jsou lidi, kteří ho milují a lidi kteří ho haní. Já osobně ho mám rád, ne zas natolik, že bych byl zblázněný Leonardem nebo Kate, ale tím, jak je natočený. Jeden z nejdražších, dříve i nejdražší film, který byl, kdy vůbec natočený v Americe se stal úspěšný, vydělal si na sebe, ještě aby ne. Tvůrci ho točili za tím cílem, jak velký titán byla loď v té době, tak monumentální musí být film v té době a také se tak stalo. Není chvíle, kdyby se o tomto filmu nemluvilo i dnes. Věrohodně ukázal poslední chvilky na lodi, které nebylo souzeno. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Aktuálne celkové štatistiky k roku _______2012_______ ║Rozpočet $200miliónov + 3D konverzácia: $18miliónovTržby USA $658,672,302Tržby Celosvetovo $2,186,772,302 (pri obnovenej premiére dominovala Čína so sumou $153.4milióna)▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,449,938 //počet predaných kusov 471,969Tržby za predaj DVD od roku 2012 v USA $6,328,727 //počet predaných kusov 214,824║ __James Cameron sa opäť prekonáva a čo sľúbil, splnil, prvotriedne odvedená práca, veľká spokojnosť s 3D, niekoľko krát vystúpila voda z obrazu krásne do priestoru, potápanie bolo cítiť na vlastnej koži, prišlo na hĺbkové/ výškové zábery z lode, takže rozmernosť Titanicu sme pocítili a dabing sa dal, bol to zážitok, skutočne využitý 3D efekt, ktorý posunul romanticko katastrofický príbeh bližšie k divákovi. /videl v kine 3D verziu: 100%/ __Pôvodné štatistiky__1997__║Rozpočet $200miliónovTržby USA $600,788,188Tržby Celosvetovo $1,843,201,268Tržby z predaja a z požičovní DVD a VHS Celosvetovo $1,200,000,000║ James Cameron mi týmto filmom pripravil až neskutočný filmový zážitok. Jednoznačne to bolo treba vidieť v kine na obrazovke TV to už nie je ono. /videl v kine 3x: 100%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se Titanicu vyhýbal jako čert kříži, ale nakonec mě dostihl... A kupodivu to nebyl čelní střet, ale spíš lehké minutí. Příběh je slaďoulinký a rozvláčný, ale jakmile se ten přerostlý parník začal potápět, bylo se na co dívat – tam jsem konečně poznal, že je pod tím podepsaný Cameron. Kupodivu se mi docela zamlouval nevycválaný Leonardo DiCaprio, zato s buržoazní děvenkou Kate Winslet jsem si moc rady nevěděl... Je to prostě ošuntělá lovestory, kterou Cameron přetřel zlatou barvou. Někde je nátěr řídký, takže prosvítá rez. Rozhodně klasický sezónní hit... Edit 2012: krásný důkaz toho, jak se člověk často mýlí. Vnímat tenhle film jako kýčovitou lovestory vlastně zastírá podstatu toho, čím Titanic ve skutečnosti je: produktem masivního Cameronova fetišismu a metaforickou cestou k vytouženému předmětu, který mocí filmu ožívá a umožňuje tvůrci diváka provádět jeho ztracenými zákoutími. Režisér prostě vystihl pocit, který se mě dodnes zmocňuje při pohledu na mrtvý vrak v hlubinách - palčivou touho "dát zašlé hmotě smysl a tvar příběhem". Výsledek je film plný rozporů, ale především film nesmírně přesně zkonstruovaný a ekonomicky odvyprávěný. Veškeré potěšení z něj u mě pramení z ryzí racionality. Pokud Rose říká: "Nedává to smysl, proto tomu věřím." já oponuji "Vše tu dává smysl, proto tomu věřím (ale nepodléhám :-))". ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ať ho lidé nesnáší sebevíc tenhle film (který trh jako první miliardovou hranici a stal se nejúspěšnějším filmem historie) je úžasný. Skrývá v sobě všechny kouzla potřebná k podmanění davů. James Cameron navždy potopil ne titanic, ale všechny ostatní a dokázal, že on je jedním z nejlepších režisérů všech dob. Celých 194 minut filmu je nabito romantikou, perfektními herci, pro které to většinou znamenalo raketový vstup mezi hereckou elitu a každý s tímto otřesem kariéry naložil jinak. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: James Cameron .. 70%. Proč tohle hodnocení? Určitě něco ubrala 72cm TV respektive to, že jsem Titanic neviděl v kině (čehož dnes právem lituji). Dále je to přeslazený scénář, ale bez něj by film určitě tolik netáhl, protože filmový Titanik se nepotápí premiérově, zato přímo velkolepě. Na druhou stranu nemohu přehlédnout úžasné zpracování, kameru, výpravnost, triky a celkový přístup k režii Camerona. Většina jeho filmů vyniká právě po technické stránce, kde i slabší příběh mnohé ustojí. Velmi působivé jsou prostřihy z vraku na vyšperkovaný model, nechybí několik vtipných a spousta dojemné scén a věřím, že časem tento snímek i u mě dozraje do absolutoria, protože tento film s každým rokem a dalším zhlédnutím jen a jen zraje! Napoprvé jsem viděl jen pasáž od srážky s ledovcem, protože víc mě nelákalo - na podruhé to také nebylo kompletní, jenže teď jsem to viděl už asi po páté a z původních tří zvedám na čtyři hvězdičky. (1.1.2007) ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Milostná linie mi přijde dost nezajímavá, neoriginální, málo vtipná a prostě nudná - tj. první polovina filmu je pro mě utrpení. Pak se ovšem v dálce objeví ledovec začne to. Akční scény jsou velkolepé, geniálně natočené, podbarvené skvěle padnoucí Hornerovou hudbou a prostě jsou strhující. Kdyby Cameron tu první část zkrátil, mohlo to být za pět. ()

Související novinky

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

Reklama

Reklama