Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 5
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Recenze (1 991)

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Nevídaný skvost, který po dlouhá léta stál na pomyslném vrcholu mých nejoblíbenějších filmů. Jeho kouzlo ani po desítkách zhlédnutí nevyprchá. I když sem se snad slovo zhlédnutí ani nehodí, tento film intenzivně prožíváte - zapomenete na svět okolo vás a cestujete na lodi snů vstříc osudu... Herci nehrají, oni doslova žijí. Titanic je zkrátka tak ,,opravdový", až z toho mrazí. K tomu samozřejmě dopomáhá i čarokrásná hudba mistra Hornera. Ano, Titanic byl ve své době zázrak, ale neméně velkým je i jeho převedení na filmové plátno. Atmosféra k divákovi přímo sálá a nechá ho dokonale splynout s dějem filmu. A to je možná ten hlavní důvod proč Titanic měl a vždy bude mít místo v mém srdci. Soundtrack: 9,5/10 ()

Kikania 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme som vyrastala a mam šťastie že som sa už od začiatku mohla učiť kvalite:)...Videla som ho nespočetne veľakrát, asi žiaden film neviem tak naspamäť ako tento. Ale samozrejme, okrem toho je to niečo úžasné, film na nezabudnutie. Zaslúžené Oscary... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Příšerně dlouhé nakouknutí do historie s tím, že většinu času sledujeme zamilovaného Lea. Skoro 2 hodiny se milenci poznávají, sledujeme třídní rozdíly a je nám představována loď v celé své velikosti. Zbytek filmu je už jen utrpení. Naštěstí pouze pro zúčastněné postavy. Divák si užívá efekty, chrlení emocí a režijní um Jamese Camerona. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá a precizní demonstrace všem filmařům, jak se mají točit velkolepé bomby. James Cameron je pevně obut a jeho režie je naprosto soustředěná. Finále je grandiozní a dechberoucí. Ale... Cítíte to tam taky? To vykalkulované "něco"... ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Nádherný príbeh o ozajstnej láske, výzvach a prekážkach... Cameronov Titanic je vynikajúcim a vážnym dielom, v ktorom je mimoriadne dokonalo prepracovaná katastrofa do najmenšieho detailu, ale z druhého uhla pohľadu ústredný milostný príbeh nebola zrovna najvhodnejšia voľba hodná spomienke obetí. Cameronove slová "I'm the King of the World! " boli rozhodne na mieste. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Cameron nemusel stavět celý Titanic, nemusel se piplat s detaily, nemusel dělat ten prolog a epilog. Jenže on to udělal a tím stvořil jeden z nejlepších filmů všech dob. Emoční příběh zasazený do efektního potápění lodě. Bomba! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ohromný biják o osudové lásce, kterou rozdělí katastrofa obřích rozměrů. Digitální Titanic se povedl. Nádherné katastrofické drama a společně s Avatarem Cameronův přelomový film. ()

danco123 

všechny recenze uživatele

Nechápem, ako niekto môže ohodnotiť takýto film dvomi alebo jednou hviezdou. Tento film si zaslúži určite viac. Film, ktorý mal priblížiť, ako to vlastne bolo v tú osudnú noc, keď sa Titanic potápal, neukázal úplnú pravdu a v tomto prípade sa Cameron pohráva s vlastnými nápadmi, čo mne až tak nevadí. Vo filme sú vidieť dva životy a to život chudobného Jacka a bohatej Rose, ktorý je veľmi odlišný, ale i tak osud zariadi, že sa tieto dve hrdličky nájdu. Mne osobne sa film páči a odporúčam si ho pozrieť. Filmu dávam 90%. ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Bohužel všechno tohle je pořád dokola. Slyším jen Titanic, Dokument o Titanic, Film o filmu Titanic, Titanic 3D atd atd. Vážně mi to skoro nic nedává a beru to jako průměrný film. 50% ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Uznávam, niektoré aspekty Titanicu nemusia sadnúť každému človeku a určite to nie je film, ktorý by mal byť len pre obrovské množstvo Oscarov vynášaný každým do nebies, ale niektoré pripomienky a poznámky na jeho adresu od užívateľov sú prinajmenšom trochu úsmevné. Každopádne, pre mňa je Titanic synonymom podmanivého príbehu a obrovskej filmovej výpravy, ktorá z neho aj po nespočetnom množstve zhliadnutí robí nezabudnuteľný zážitok. Zároveň si dovolím vyzdvihnúť vynikajúci český dabing, ktorý je len ďalším z mnohých dôkazov, že reči o tom, ako dabing kazí celý film a zážitok z neho, sú len reči ignorantov nepripúšťajúcich si inú alternatívu ako ich vlastný názor. (90%) ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Titanic je na mě až moc slaďoučká limonáda... Důvod, proč jsem nemohl zpočátku snést Lea, ale o to víc jsem mu přišel na chuť v posledních letech. Mám dojem, že taková látka je z uměleckého hlediska pouhým plýtváním času osoby Cameronova formátu. Z finančího naopak. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

NEARER, MY GOD, TO THEE.___TITANIC som videl asi trikrát-štyrikrát. A zakaždým vo mne zanechal iné dojmy (od odmietania až po nadšenie). Pretože, hej, tomu filmu je ľahké sa vysmiať ako typickému hollywoodskemu gýču. Dnes som si ho pozrel znova. A treba uznať, gýč-negýč, je to dobrý film. Celý cast je výborný. DiCaprio a Winslet sa k sebe perfektne hodia a tú jednoduchučkú love story im divák absolútne žerie. Ale ani zvyšok nezaostáva. Slizák Zane, Kathy "Nepotopiteľná Molly" Bates, či Bernard Hill ako kapitán Smith. Aj po rokoch má film moc diváka totálne pohltiť a emocionálne vyžmýkať. Iste, niekoľko presladených dialógov by som vyhodil, tiež niektoré fóriky v závere zbytočne vytrhávajú z diania. Úplným fanúšikom sa asi nikdy nestanem, ale za seba chlapsky priznávam: monumentálny a silný zážitok. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

EDIT 25.11.2020: Semtam se rozhoupu k tomu, že u nějakého filmu změním hodnocení, doposud se mi ovšem nestalo, abych musel přepsat komentář svého někdejšího mladšího já. Na Titanic jsem byl v době založení účtu tady na databázi poněkud přísný, jelikož jsem jej jako malý viděl díky sestře a její obsesi opravdu hodněkrát, nikdy jsem ale nedokázal docenit jeho kvality. Teďko jsem úplně náhodou narazil na celistvý soundtrack se záběry z filmu a málem mě to srazilo do kolen. Uvědomil jsem si, že Cameron v onom roce 1997 natočil nejspíš jeden z nejemotivnějších filmů založených na skutečné tragédii, vykonstruoval jistojistě nejvelkolepější katastrofický velkofilm a dost možná se mu podařilo světu donést i nejmilejší filmovou romanci s tím bohužel správným tragickým koncem. Veškeré Oscary a dlouhodobý post (12 let!) nejúspěšnějšího snímku všech dob naprosto zaslouženy. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ono je to fakt dobrý film. V devedesiatom siedmom to muselo rozjebávať kina. Nejak mi ani nevadilo, že je to také dlhé. Cameron vystaval veľmi pekný príbeh, prelínanie súčastnosti a minulosti, gradáciu a deštrukčný záver,či materiálne alebo emočne. Človek tam slzu zatlačí. Je to veľký projekt, ktorému sa dajú odpustiť aj menšie chyby. Aj tie väčšie. Neviem, prečo som sa mu tak dlho vyhýbal, ale dostal ma. 5 z 5 ()

danoo 

všechny recenze uživatele

Záverečná očistná scéna z potopeného Titanicu náhle presvetleného slnečnými lúčmi, keď Rose kráča po schodoch k Jackovi, bozkávajú sa a potom cestujúci začnú tlieskať ma osobne ešte nikdy nenechala chladným a vždy sa mi stiahne hrdlo. Preto dôrazne protestujem proti nálepke plytký. Takých filmov som už videl dosť, ale tento medzi ne nepatrí. ()

Související novinky

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

Reklama

Reklama