Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 5
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Recenze (1 991)

Besyn 

všechny recenze uživatele

Co napsat o Titanicu ?Snad jen to,že to je TITANIC a ten musí dostat pět hvězdiček bez váhání,ať si tu ti škarohlídi píšou co chtějí. ()

Empire 

všechny recenze uživatele

Nyní ho lidé odsuzují, ale když přišel do kina všem padaly držky až na zem....Titanic je bezesporu jeden z nejlépe natočených filmů této doby. ()

bobrux 

všechny recenze uživatele

Pokud si někdo myslí, že se Cameron zbláznil a natočil romantický slaďák, tak se šeredně mýlí. Rose s Jackem jsou pouze dvě loutky, které vás provedou strhujícím zpracováním zkázy Titanicu. Cameron ze sebe tentokrát vyždímal maximum a přivedl na svět film skvělý jak technicky, tak i scénáristicky. ()

Merggie 

všechny recenze uživatele

Na Titanic som bol v kine. Šli sme tam s kamošmi v presvedčení, že nás čaká cukríková romantika. Dobrých vecí sa však človek dočká, keď čaká to najhoršie. Ani po rokoch nevnímam tento film ako trápny. Skôr sa mi zdá, že sa mi páči viac a viac. Nikdy však nezabudnem na to, že Rose hodila Jacka do vody bez náznaku akejkoľvek snahy o záchranu jeho života:-) Podľa mňa je Titanic určite jedným z kvalitnejších romantických filmov. Pardón, veľkofilmov. ()

bolf!k 

všechny recenze uživatele

dojemnejsi film sem nevidel :D ...sceny potapejiciho titaniku sou skvely a jinak je to velkolepe pojata love story...tot vse ()

Joeey 

všechny recenze uživatele

Jedinečný film, úchvatná Cameronova režie i celkové tvůrčí nasazení, efekty jak jinak než převratné. Není divu, že Titanic oslovil masy, když se autorům podařilo na jeho palubě vykreslit klady i nešvary společnosti, tragiku, optimismus, nebo situace, které takříkajíc píše sám život. To spolu s převratnými triky udělalo z Titanicu nadčasovou záležitost. S označením "doják" v kritickém slova smyslu razantně nesouhlasím. Filmařů, kteří dokáží oslovit široké obecenstvo, diváky každého věku, si cením více, než těch, kteří točí filmy třeba jenom pro nadšence určitého žánru, pro věkovou kategorii atp. Najít v tomto filmu chybu, myslím OPRAVDU NAJÍT, dá hodně úsilí. Plivání neodůvodněných kritik vůči Titanicu je troufalost!!! Perfektně propracované charaktery postav - můžu říct, že ve filmu není postava, která by mne nezaujala. Film můžete vidět znovu a znovu a stejně vás uchvátí. Obdivuhodné výkony jak herců, tak statistů či kaskadérů. Jim Cameron dokázal, jako má vůli, protože i v tomto historickém snímku zapojil naplno svou fantazii, přestože se musel držet historických faktů, což u jeho předchozích sci-fi filmů nebylo. Tím, jak film zakončil, potvrdil svou genialitu na poli kinematografie! Bravo! ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Trochu přeslazené, ale filmařsky dobře zvládnuté, je to tak na 3,5 hvězdy, díky hodně dobrým akčním momentům. ()

Miki68 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 hvězdy. Je to až příliš dokonalé (přestože obdivuji tu detailní rekonstrukci každého knoflíku), příliš sladké (přestože milostná chemie mezi Dicapriem a Winslet skvěle funguje) a nemám rád paní Dionovou (přestože My heart... byl velký hit). Jinak samozřejmě jde o jeden z největších, nejvelkolepějších a taky nejvýdělečnějších filmů, co byl kdy natočen a mám k němu respekt. Mimochodem - nedávno jsem viděl film Co žere Gilberta Grapea a je neuvěřitelné porovnat role Lea DiCapria... Ten herec je fakt úžasný, a to od své první velké role. Přidávám další půlhvězdičku. ()

ex.it 

všechny recenze uživatele

Já vím, jistě, tento film je plný zatracený romantiky, naivity, krásy, protikladů a kontrastů mezi hlavními hrdiny, konče srdceryvnou katastrofou, přičemž se dívá jen na smutek dvou lidí, kteří vlastně ani nejsou žádnou výjimkou, protože takových tam bylo mnohem víc. Ale jako snímek je to úžasné. Celý příběh, ztroskotání, kamera... Nemůžu pochopit, jak někdo může tento film ohodnotit, jako by při tom ani nepřemýšlel. Jak může někdo dát jednu, dvě hvězdičky. Jistě to není pro každého ten pravý šálek kávy, ale už jen z jiného pohledu než scénáristického si myslím, že tak malé hodnocení není na místě. ()

bif 

všechny recenze uživatele

Film, který každý viděl, film který je mezníkem v historii kinematografie a Bernard Hill má sakra štěstí, že si za život zahrál ve dvou 11 Oscarových filmech. Tady není z mé strany žádné hodnocení potřeba, stačí říct-James Cameron. ()

TylerGage 

všechny recenze uživatele

Nádherný filmový zážitek. Titanic sem viděl už několikrát , ale u konce se vždy rozbrečím když vidím zmrzlou ženu s mimnkem v náručí. ''Jacku já letím,, ()

Yomega 

všechny recenze uživatele

Část filmu, která je věnovaná samotné zkáze a utrpení lidí, je velice silná a dokonale udělaná. Vše ostatní je jen nezábavná vata. Něco podobného jako Pearl Harbor, ovšem Di Caprio je přece jen mnohem lepší herec než Affleck a Cameron mnohem lepší režisér než Bay. Pokud na to koukáte s osobou něžného pohlaví, je film mnohem zábavnější:-) ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že zatracovat tento film se prostě stalo módním. Ano, je to dlouhý sladký doják, ale také naprosto úžasně zpracovaný katastrofický příběh jedné z nejznámějších lodí světa. 90 % ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Tento film som si nechával na hodnotenie az po umožnení komentárov. A to z jedného dôvodu. Tento film je i napriek mnohým nelogickým pakovinám a nie bohvie akému hereckému výkonu leonarda... je to film neopakovateľnej atmosféri a úžasnej výprave so strihom génia a hudbou ktorá chytí za srdce. No niečo mu aj tak chýba. A to je podla mňa lepšé záver a dlhší úsek samotnej katastrofy. To by podla mňa skvele podporilo film:) ale aj tak dávam 95% ()

rikuhahl 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film, mám k němu velkou slabost a vlastně ani nevím proč. Dívám se na něj pokaždé, když je v televizi. Hrozně mě mrzí, že jsem na něm nebyl v kině, ale snad to někdy napravím. No prostě super film. EDIT: 15.4.2012 na stoleté výročí jsem konečně zhlédl film i v kině (v 3D), takže zážitek už je kompletní;) ()

Související novinky

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

Reklama

Reklama