Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 1
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Recenze (1 991)

1Legend1 

všechny recenze uživatele

Příběh Jacka a Rose chytne za srdce snad každého. Mistrovský a hlavně oscarový kousek Jamese Camerona podle mě nemá chybu. 90% ()

joker30 

všechny recenze uživatele

Ked niekto povie slovo velkofilm napadne mi prave Titanic. Napriek mnohym posmeskom a vtipom tento film pravom patri do skupiny tych najlepsich. Obrazovo , zvukovo i efektmi je zobrazeny dokonale. Romanticky pribeh Jacka a Rose je nezabudnutelny, no kto v dnesnej dobe tuto zamilovanu dvojicu nepozna? A kto na svete nepocul skladbu My hearth will go on? V skratke tento film ma skvelych hercov, dobry pribeh,skvelu hudbu, vyborne vyobrazenie jednej z najvacsich katastrof historie, no proste je to skvely film nech vravi kto chce co chce. 90% ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Do nedávna najúspešnejší film všetkých čias. James Cameron patrí jednoznačne k najlepším režisérom a dokáže laťku zdvihnúť o dve úrovne vyššie, ako jeho kolegovia, ale v tomto filme sa jedná o romantiku, ktorej je tu na mňa až priveľa. Prakticky skoro dve hodiny (romantická komédia by už dávno skončila) sa tiahnu iba okolo zamilovaného vzťahu medzi Kate a Leom. Potom príde zrážka a film trochu naberie na obrátkach. A zase až príliš sladký koniec. Nehovorím, že film nieje dobrý, ale proste to nieje moja šálka čaju. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Koukám, že za tu dobu co mohu psát komentáře na CSFD jsem nenapsal ani slovíčko k Titanicu. Možná schválně ne. Teď ho tedy můžu napsat a nemuset ho z dřívějška opravovat či doplňovat. Jde o to, že se mi naskytla možnost vidět film nejen po celkem dlouhé době ale taky ve 3D. Film, který je 15 let starý a není natáčen ve 3D vypadá v tomto provedení naprosto neuvěřitelně! Paluby jsou krásně dlouhé, interiéry jsou nádherně prostorné a ta kvalita obrazuje je famózní. Nečekejte žádné efekty, že vám něco padá přímo před obličej ale spíše hodně dobře zachycený prostor. Zkrátka jasna konverze se v tomto případě secsakra vydařila a stála za to. Kvalita, ve které je konverze provedena strčí leckteré filmy natáčené dnes 3D technologií do kapsy. Dost bylo o 3D o kterém si každý z nás udělá obrázek sám. Teď řeknu něco k filmu samotnému. No nebude to nějaký epos, protože všechno se stačí dočíst byť v recenzích či přímo tady v komentářích ale přeci jen to řeknu respektive napíšu :-). Nebudu tady psát a rejpat se v tom jak je to primitivní, kýčovité a předvídatelné tady to bohužel nehraje žádnou roli. Ne opravdu je mi to tady úplně ukradené. Kate a Leo hrají perfektně stejně tak i ostatní herci. Fantastická hudba, neuvěřitelné kulisy jak v interiéru, tak v exteriéru, kostýmy a to nejlepší jsou samotné efekty. Cameron nám tady v plné parádě ukazuje co je to cit pro detail. Takových nenápadný věcí co stojí za zmínku by zabralo vyjmenovat minimálně celou slohovou práci. No dost. Sečteno podtrženo jasných 100% nemám opravdu co vytýkat… ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Ve své době museli Titanic vidět všichni a i já jsem na něm byla v kině (a měla kolem sebe slzavej potok). A taky mně se líbil Jack, ale ani to mě nedonutilo podívat se na něj víckrát. A nechává mě to naprosto chladnou. ()

Kultak 

všechny recenze uživatele

Srdceryvné zobrazení strašlivé tragédie nešťastné lásky, dokreslené "irelevantní" katastrofou, při které zemřelo přes tisíc a půl lidí. Filmařské zpracování vynikající, nicméně je v mých očích sráženo patetičností romantické zápletky. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Obecně musím říct, že takovýmto filmům příliš neholduji. Nemůžu totiž vystát ten fakt, že herci musí hrát něco, co zkrátka není. Nenarážím tím pochopitelně na historickou souvislost. To ne. Mám na mysli fakt, že role jednotlivých postav jsou hodně – a to je ještě slabé slovo – charakterově přímé. Abych byl přesný - jejich charakter je na první pohled do očí bijící. Romantický šarmantní muž, mladá dívka, která čelí nějaké překážce, jíž musí vyřešit (obvykle v plamenech vášně) a někdo třetí, kdo je tu pátým kolem u vozu. Zde tomu nebylo jinak. Musím však říci, že v kombinaci s ostatním – jako soundtrackem, kostýmy, či režií – to dává zcela jiný obraz. Člověk si toho všimne, ale v tomto případě mu to nevadí. Možná proto, že herci, kteří své role ztvárnili, zvládli vytvořit cosi, co se nezdá býti zas tak velkým cliché. Podstatnou zásluhu na tom má ovšem i puntičkářský James Cameron - na to nezapomínejme. Navíc zvrat zpracovaný v důmyslném scénáři není obsažen pouze zbytečným plkáním, ale je tu i příměs akce, která se nezdá být úplně postavená na hlavu a přitom dokáže zaujmout, dojmou a donutit k zamyšlení. Titanik je popravdě pro mě zvláštní. Je jednoduchý, prostý, ale přitom komplikovaný a důmyslný. Jedním slovem zvláštní. Kdo neviděl, zřejmě nepochopí, proč dávám pět hvězdiček z pěti. ()

IPajule 

všechny recenze uživatele

James Cameron jako režisér a scénárista je u mě opravdu zapsaný v historii. Film o ztroskotání Titaniku, které vyprávěla sama cestující byla dobrá myšlenka pro natočení filmu. 3 hodinový film, který jsem viděla jen párkrát celý, protože jsem u něj usnula nebo ho nedokoukala dokonce, je citově zabarvený, tudíž smutný, že i málo citlivým lidem ukápne malá slza. Nejlepší velkofilm co znám. Dávám maximum 5* ()

HOFMAN 

všechny recenze uživatele

Jako malý hoch jsem to viděl nesčetněkrát. Stále mám schované výkresy Titanicu a modely z krabic od bot. Komíny jsem dělal z rolí od toaleťáku. ()

Hartigan 

všechny recenze uživatele

Monstroobří podívaná a jeden z mála velkofilmů, kde jsou efekty kvůli ději a ne naopak. Cameron chtěl natočit svoje drama přesně tak, jak se odehrálo a pustil se do tehdy nejdražšího natáčení v historii a rozhodně se mu jeho risk vyplatil - natočil totiž nadčasový megahit. Spousta lidí kritizuje, že je Leo příliš blonďatý a sladký, ale mě teda ani s odstupem času nepřišlo. Zrzečka Winslet je sexy a taktéž správnou volbou do role. Oba dva na magahitu udělali a kariéry a ve své nevydařené lásce jsou nezapomenutelní. Titanic se dále může pyšnit velkolepou výpravou, supr čupr kostýmy a poutavým OST. Rád bych alespoň jednou za život viděl taktéž na velkém plátně. ()

solcik9 

všechny recenze uživatele

Asi nedokážu správně vyjádřit, jak moc dobrý ten film je. Vždy když si ho pustím a slyším tu znělku, tak si přijdu, jak v jiném světě. Myslím, že dát si ho v žebříčku na první místo je stále ještě málo. Je to suverénně nejlepší film všech dob, na který když se pokaždé koukám, tak mi běží mráz po zádech. Mám rád filmy podle skutečných událostí, ale když se do toho vloží ještě láska a film zobrazí tak silné téma s tak silným příběhem, tak se to nedá srovnávat. Tento film ve mne uvázl jako něco víc než film a pochybuji, že ho něco překoná. ()

xjitule 

všechny recenze uživatele

Titanic nejznámější katastrofa všech dob. Nejvíc publikovaná, filmovaná. Tento film, ale nezachytil pouhou katastrofu na moři, zachytil příběh lásky propletený katastrofálním scénařem a hořkým spíše velice chladým koncem. Jediný film u kterého pokaždé pláču. Nemůžu si pomoct, ale jen pocit, že ti lidé tam doopravdy umírali, je silný. Film vyvolává, jak naskočení srdíčka u diváka z kouzelné a čiré romance tak i moře slz a smutku z osodu nejen hlavního hrdiny,ale i ostatních. Herecké výkony skvělé a je to první film ve kterém jsem si zamilovala Leonarda DiCapria a od té doby nezklamává. James Cameron ví, jak natočit trhák. ()

MissSimm 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je skvost. Každičký detail dotažen k dokonalosti. James Cameron měl jasnou představu, kterou by vyplnil i kdyby měl jít přes mrtvoly. Jediného herce jsem nenačapala hrát špatně svou roli. Fascinující a velkolepé efekty, naprosto oscarová hudba a brilantní scénář! ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Cameron umí nakroutit všechno, takže pro něj samozřejmě neni problém ani romanticko-katastrofickej megafilm. Romantickej motiv mi sám o sobě nevadil, ale věnovalo se mu na muj vkus až moc prostoru (ostatně první plavba Titanicu neni známá díky nějaký lovestory). Nejzajímavější je pro mě Titanic od chvíle, kdy se střetne s ledovcem, což je někde za půlkou stopáže. Od tohohle momentu je Cameron ve svym živlu a servíruje technicky vypiplanou podivanou (i po dvaceti letech skvělej vizuál) plnou akce a napětí. Kvůli většímu než nutnýmu množství přeslazenejch pasáží zustanu u čtyřech silnějších hvězd. ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Titanik jsem odkládala téměř dvacet let. Nechtělo se mi do něj, předpokládala jsem americkou navoněnou limonádku s hezounkem v hlavní roli. Až teď to na mne přišlo, taková slabá chvilka... Tak si to mohu odškrtnout. Ale snad tím, že jsem od toho nic nečekala jsem se nakonec dobře bavila až do konce. Černobílé postavy připomínaly spíš nějakou pohádku, kterak se princezna do chudého chasníka zamilovala, ovšem pohádka na pozadí skutečných událostí, a za zobrazení samotné katastrofy musím na hodnocení přidat, to bylo chvílema strhující, občas však bohužel zase úsměvně připitomělé. ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Titanic si jednoznačně zaslouží nejlepší hodnocení. Je to snad jediný film, který viděl opravdu každý. DiCaprio společně s Kate v životních rolích, které je vyšvihli opravdu až na vrchol. Samotný film je opravdu dlouhý a není nutné ho vidět více jak dvakrát. Mě to stačilo a bylo to super. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Majestátny film, na ktorom vidno poctivú robotu, precíznosť a pred tým všetkým treba len konštatovať "klobúk dole". Čo sa týka ústrednej dvojice, výborná, nemenil by som. DiCaprio je vzorový hezoun na predmetnú ohromujúcu lovestory. Ukážkovo slizký Billy Zane, alebo aj napr. postava zostrojiteľa lode v podaní Victora Garbera sú potvrdením, že Cameron sa vyhral s filmom v každom detaile a postavách a po všetkých stránkach, ofc technických, som mu film žral. Slabinou je fakt, že herci sa počas potápania dosť dlho čľapkajú a až keď sa loď potopí, až vtedy začnú mrznúť, pritom na lodi nezaregistrujeme nejaký ohrev ľadovej vody. Taktiež rejža musel do filmu strčiť "ponorkový" úvod, ktorý by som prežil, ale bol nechutne natiahnutý... 20 minút je hovadsky dlho a k tomu ešte vsuvka so stupídnym príbehom, v ktorom stará pani počúva rádio a hneď nasadne na vrtuľník a beží rozprávať lovestory... to absolútne filmu neprospelo a kľudne by sa bez toho zaobišiel, navyše vsuvky počas vyprávania príbehu naspäť do súčasnosti len narúšali plynulosť. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Superlativ už je tady dost, a není divu, protože tohle je opravdu velkolepé dílo. Nadčasová love story, na pozadí jedné z nejznámějších katastrof všech dob, už při prvních tónech bezchybné Hornerovi hudby jsem v sedmém nebi. Viděl jsem to mnohokrát, a funguje to pokaždé... ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Filmařsky bezchybný opus který si všechno to uznání bezpochyby zaslouží. Nicméně na můj vkus je to až příliš natahováné a v průběhu možná i lehce nezáživné. I tak ale smekám. 7,5/10 ()

Související novinky

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

Reklama

Reklama