Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Korporace General Construction chce postavit na uzavřeném území Bronxu ovládaném gangy moderní město pro bohaté. Veřejnosti tvrdí, že obyvatelé Bronxu jsou poklidně stěhováni, zatímco na místě probíhá nefalšovaná genocida pod vedením nemilosrdného Wranglera (Henry Silva). Během jedné z čistek jsou zabiti i rodiče bývalého vůdce gangu Raiders Trashe (Mark Gregory). Ten se také staví do čela ozbrojeného odporu místních lidí. Jediným východiskem pro utlačované se zdá únos ředitele korporace Clarka (Ennio Girolami). (J.Connor)

(více)

Recenze (13)

giallo 

všechny recenze uživatele

Castellari se opět vrací na místo činu a znovu natáčí již druhou vlastní verzi kultovního béčka Útěku z New Yorku. Spolu s ním je tu opět i hlavní hrdina Trash a tentokrát je o všeho víc. Víc akce, víc výbuchů, vyšší body count a více trashe! Bohužel, zábavnost klesla na úkor všeho ostatního a po 85-té mrtvole se začne film točit v kruhu...Ještě že si tohle béčko na nic nehraje. S přihlednutím na to, že mám tento žánr rád, tak pro tentokrát Castellarimu trochu přilepším. Uvidíme, co přinesou Noví barbaři. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke (BRONX WARRIORS) hutnejšie a sústredenejšie. Síce dosť jednoduché (+/- jedna veľká prestrelka), ale účinné. Hrdinovia sú tentoraz lepšie vykreslení, resp. sú sympatickejší. Film už nemá tú (svojim spôsobom okúzľujúcu) bizarnosť predošlého filmu a Enzo už viac pripomína, že natočil filmy ako KEOMA, takže sa veľa strieľa, kaskadéri majú dosť roboty a efektné spomalené zábery sa tiež nájdu. Obracanie námetu ÚTEKU Z NY ma vlastne potešio viac ako Carpenterov film... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem to splašil a i když jednička byla nic moc ani si neumíte představit jakou jsem měl radost, že uz to konečně uvidím! Nakonec mě film fakt příjemně překvapil. Rejža se zřejmě poučil z chyb z předchozího dílu a naserviroval nám akcí nabitou, postapo bečkovou podívanou. Na xicht Trashe už jsem si zvyknul z předchozího dílu a z Thundera. Takovej nářez jsem fakt nečekal. Na beckovej brak je to bomba! ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Enzo Castellari se svou ekipou zřejmě zapomněli z N.Y.C. po nátáčení 1990: BOJOVNÍCI Z BRONXU včas odjet a propadli zde tehdy tak módnímu heroinu. Podařilo se jim totiž zplodit hypnotické a explozivní pokračování, ve vskutku opiovém tempu. Z hodinu a půl dlouhého filmu, zabírají přestřelky a výbuchy asi 85 minut, nicméně nikdo nikam nespěchá, dynamiku pohledati a slow motion je snad každý druhý záběr. Zvláště zábavné pyrotechniky hoši zakoupili slušné množství, protože vybuchuje úplně všechno - vrtulníky, auta, náklaďáky, domy, modely domů a taky lidé, ať už to je chudina z Bronxu s připevněnými bombami na hrudi či vojáci s plamenomety (musím však uznat, že některé scény explozí jsou celkem působivé, zvláště s těmi zpomalovačkami). Kostymérka naštěstí ušetřila Trashe další trapnosti s kozačkami a Mark Gregory se naučil tolik neprsit. Z prvního dílu nás čeká jen gang tanečníků s buřinkami, novinkou je pitvořící se Henry Silva a starý známý Škorpion z 2019: NOVÍ BARBAŘI, Giancarlo Prete, jenž zde představí svého syna v roli svého syna. Během filmu dle imdb zařve 174 lidí (což trumfuje v tomto ohledu již dosti absurdní ENDGAME), z toho jeden na opravdu chutné rozmlácení hlavy pažbou brokovnice (samozřejmě ve slow motion). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zlátanina v tých najlepších tradíciách italo trashu. Im proste nestačilo natočiť jeden mockbuster ( čili rip-off ) od ESCAPE FROM NEW YORK, oni ich museli natočiť v rozmedzí dvoch rokov ( zatiaľ som napočítal najmenej 5 kúskov ) hneď niekoľko. Mladučký vlasáč Gregory ( Trash ) pózuje ako pre módny časopis, pán Silva ( Wrangler ) sa snaží hrať toho najúlisnejšieho bastarda pod slnkom a pyrotechnici boli opäť vyťažený na maximum. Boli to časy, dámy a páni. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Ne tak stylové a extravagantní jako Válečníci z Bronxu, ale zato o poznání akčnější. Celý film je jedna dlouhá scéna, v níž lidé pobíhají po městě a spalují se plamenomety nebo se vyhazují do vzduchu v peckinpahovsky zpomalených záběrech. Je z toho cítit snaha o jakýsi politický komentář, ale v zásadě je to jen přehlídka nonstop explozí. Mark Gregory se po roce trochu otrkal, pořád nosí trvalou a džíny tak upnuté, že v nich sotva chodí, ale vypadá přitom už o něco méně zženštile než v jedničce. Největším tvrďákem tu je ovšem jeho dětský parťák, který má ze všech postav zdaleka nejvyšší kill count a kope zadky neméně dobře jako Hit-Girl z Kick-Ass. Název filmu (Escape from the Bronx) je dost zavádějící – ve skutečnosti tu nikdo z Bronxu neprchá, ale koho to zajímá. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Nonstop akčný film,ktorý môže kľudne konkurovať menšej vojne.Počet mŕtvych 174,dosť vysoké číslo,keďže sa nejedná o vojnový film.Je to len zábava,ináč je to totálna hlúposť.Už len na začiatku filmu chlapík zostrelí pištoľou vrtuľník,čo pôsobí veľmi absurdne a smiešne.Nuda v žiadnom prípade,akcia od začiatku až do konca.K slovu prídu nie len revolvery a samopaly,ale aj brokovnice,nože,výbušniny,granáty,ale aj plameňomety.Dokonca aj malý chlapec sa aktívne zúčastní bojov,bez problémov vie narábať s revolverom,ale aj granátmi,dokonalý je v kladení výbušnin,dokonalé pozná celý Bronx.To je film na dobrú noc po talianski,ale pozor,len pre fanúšikov tohoto žánru. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Snad jeste roztomilejsi nez prvni dil... Povsimnete si, ze zasahove jednotky stribrnaku maji komplet zamlzena hledi u tech svych prileb. Jo, tenkrat to odvetrani u tech integralek jeste tak vymazleny nebylo... :) 3+ ()

ondrula odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázná kravina, která nemá obdoby. Byl bych vás před tím filmem rád varoval, ale je minimální pravděpodobnost, že se s ním někdy setkáte, tak to ani nemá cenu. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Enzo nezklamal a opět servíruje porci velmi kvalitní trashové zábavy. První díl (1990: I guerrieri del Bronx) mi asi přirostl k srdci víc, zde se totiž tvůrci už prakticky nijak nesoustředí na mé oblíbené gangy. A hlavně mi chyběl Sergio Salvati za kamerou, čehož si asi všimne málokdo, ale pro mě to byl celkem zásadní prvek. I tak je ale technicky vše na velmi vysoké úrovni, jak jsme u italských béček zvyklí. K tomu tu máme znatelně více akce, vybuchujících figurín, aut i vrtulníků, bezpočet kaskadérů létajících vzduchem a naprosto neuvěřitelné množství mrtvých. Vše totálně brakové a úsměvné, plné šílených postav a "drsných" hlášek. Něco takového ocení samozřejmě jen okrajové publikum a milovníci kultovních evropských žánrových filmů z 70. a 80. let. ()

Reklama

Reklama