Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navažský mladík Thunder (Mark Gregory) se vrací do Arizony za svou nevěstou. Jeho domovinu a především starý indiánský hřbitov však okupuje bezskrupulózní stavební firma, a to i přesto, že indiánům vláda zajistila nedotknutelnost tohoto území. Thunder se napřed snaží domoci práva svých předků legální cestou, ale setkává se jen se šikanou místní policie. Nezbývá mu tak, než vzít spravedlnost do vlastních rukou. (J.Connor)

(více)

Recenze (12)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Taková chudší napodobenina prvního "RAMBA" (nejspíš opravdu první), nic zázračného, nic co by člověk měl brát asi vážně-prostě typický zábavný a oddechový trash. Přesto je to docela vzrušující jízda, film má doslova závratné tempo, dobře naplánované a vzrušující akční scény (s klasickou slowmotion technikou), navíc je to celé i nádherně zábavné jak jsem psal, prostě typické 80's akční béčko. Hodně se mi tady líbila pustá pouštní lokalita (Monument Valley v Novém Mexiku) kde se film natáčel, toto skutečně nádherné umístění, filmu hodně dodalo na atmosféře a atraktivitě, a samozřejmě také dobré, vhodně zvolené De Massiho hudební skóre. Hlavní herec Mark Gregory ("1990: I guerrieri del Bronx"), což byl italský herec (vizáží tady připomínající glam-rockového zpěváka!), byl ve své roli, do své domoviny navracejícího se amerického rodáka (Indiána) docela dobrý (ale nevím no, moc věrohodný mi zase nepřipadal), až s ním člověk v určitých situacích musel skutečně cítit (to jak opovrženě a krutě s ním tady ze začátku všichni jednali!), byl to určitě dobrý chlap, na druhé straně Bo Swensonův nesentimentální šerif ho tady dobře doplňuje. Za zmínku stojí ještě grázl kterého představoval Antonio Sabato v 70's známý žánrový herec tzv poliziesco subžánru. Ze scén stojí zmínku, hne-dle ta úvodní, kdy Mark Gregory je pronásledován bandou lupičů v jeepu, pod vedením Antonia Sabata, kdy se ho snaží zachytit pomocí loveckého lasa, nebo scéna kdy A. Sabato se svou bandou vyhodí do vzduchu čerpací stanici (nádherná snad dvojitá exploze). Nej scéna je ale jiná: Buldozer vs zátaras z policejních aut. Z kategorie Eurotrash jsem však viděl už povedenější kousky. Nicméně film se dočkal ještě dalších dvou pokračování. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Rambo v Italský béčkový verzi akorat že v poušti. Místním sherifum se nelibi indianskej talian co se prochází po městě, tak ho chtějí spacifikovat, jenže on jim zdrhne, šlohne luk z obchodu a začíná hon. Akce nic moc, páč se spis jen hledá v poušti a sem tam nekoho odstřelí šipem. Pak dostane k ruce bazuku a jde si to se všemi do města vyřídit. Vic akce a bylo by to super i když ten talian nebyl dvakrát sympatickej. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Parádní trash. Jen je škoda, že se neudrželo nastolené tempo z počátku, kde akce neustále gradovala a všechny ty slowmotion výbuchy daly vzpomenout na pozdější Escape from Bronx II. Jasně, že hollywoodskej rozpočet to nemělo ani náhodou, ale je vidět, že někdo do Thundera ambiciózně nasypal o něco víc peněz, než bývalo v italské akční produkci obvyklé. Rovněž je škoda, že byl Thunder přeci jen jednoznačně kladná postava, takže nedošlo na pořádná jatka. I když epický závěr to trošku vynahradil a rozhodně palec nahoru každého milovníka braku, zvláště toho evropského. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trashova vykradacka prveho Ramba. Vzhladom na stedry rozpocet sa dockame dostatku akcie. Rôzne nahanacky, vybuchy, prestrelky. Zaujmu najmä rôzne karamboly aut. Po kaskaderskej stranke su prevedene solidne. Ale natocene su dost nezazivne vdaka prehnanemu mnozstvu spomalovaciek, ktore im uberaju dynamiku. Hlavny hrdina je dost nevyrazny. Na Stallona sa absolutne nechyta. Takze ovela väcsi priestor tu maju zakerni policajti, ktori si len tak zo srandy urobia hon na nevinneho indiana. Aspon u nich nevadia komicky prehnane herecke vykony komplet vsetkych postav. Pochvalu si zasluzi hudba, ktora ponuka viacero peknych motivov. Vysledkom je vtipna variacia Ramba so solidnym rozpoctom ale malym talentom väcsiny zucastnenych. 3/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

FIRST BLOOD rip-off, v ktorom je hlavným spúšťačom honby po titulnom hrdinovi nie vietnamský motív, ale jeho záchrana indiánskeho cintorína. S klasickými ingredienciami eurotrash žánru, avšak predstavenými v tom horšom svetle. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Thunder je film spadající do kategorie natolik šílené, až je to dobré. Indián Thunder rozpoutá válku s policií a se stavební firmou, která se rozhodla postavit observatoř na indiánském území. Následuje víceméně doslovná citace prvního Ramba s jistými obměnami a výrazně slabší akcí, kterou se snaží zachraňovat výbuchy. Působilo to na mě, že to buď natočili strašně rychle anebo to natáčeli dlouho a štábu na vyšší kvalitu filmu chyběly nejen peníze, ale i schopnosti. Přesto - pokud překousnete technické nedostatky a fakt, že indián Thunder neumí ve skutečnosti dát ránu a přesto policisté padají na zem - je to fajn podívaná. Nejvíc jsem kroutil hlavou při scéně, když Thunder proskočil výlohou hlavou napřed, protože na protější zdi uvnitř obchodu uviděl bezvadnej luk - a samozřejmě se mu při tom nic nestalo. Půl hvězdičky navíc za krásné prostředí Monument Valley. ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Taková horší verze RAMBA! Místy jsem si až říkal, jestli se ho nesnaží kopírovat až moc! Ale jako skvělá volba k likvidaci policejní stanice a záteras byl použit buldozer, jinak v akci nechyběl vrtulník, raketomet ani rychlé šípy:-) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dalsi kopirka ala First Blood, aneb zeleny parker, dlouhe vlasy, konflikt s policii, utiskovani, odplata. Slusne natocene odpocinkove becko. Za hlavni (a jedinou) zenu, je zde (asi na pul minuty) jakasi Valeria Ross, kterou nikdo nezna...to ovsem neznamena, ze ji to nesluselo... ;) ()

pend 

všechny recenze uživatele

Průměrné akční béčko v italské produkci, osamělý bojovník proti zkorumpované státní moci... ()

Reklama

Reklama