Reklama

Reklama

Klasická italská kriminálka s politickými motivy. Je zavražděn bývalý senátor a policie obviní a označí za vraha mladého politického aktivistu Valdése. Korunním svědkem policie je striptérka Anne Saxe (Barbara Bouchet), která je svědkem atentátu a usvědčí pachatele, zejména s odvoláním na charakteristický znak – ledové oči. Valdés je odsouzen k trestu smrti. Novinář bulváru Sentinel Eddie Mills (Antonio Sabato) začne pátrat v soukromí striptérky a přijde na určité rozpory ve výpovědích Anne. Eddie se snaží dokázat, že byl odsouzen nevinný muž. (curil)

(více)

Recenze (5)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jak píše pepua, toto a giallo? Ano, prý se tam řadí, několik webů na netu vás v tom jen utvrdí..Nevím sice, podle čeho to posuzovali, poněvadž z tohoto subžánru zde není skoro nic. Žádný tak typický prvek příznačný pro tento žánr jsem zde opravdu nezaregistroval. Spíš bych tedy řekl, že to byla klasická taliánská detektivka (eurocrimi), bohužel, i tak málo výrazná. Akce, násilí, vraždy, krev, napětí, toho všeho je tu opravdu pomálu (vlastně jen na začátku ta jedna vražda před barákem) a film tedy spíše nudí. Nějaké větší centrálnější spiknutí nečekejte. O žádný nezapomenutelný a vzrušující zážitek, který byste ještě druhý den vstřebávali, opravdu nejde, film bych doporučil, opravdu jen tvrdým fandům žánru, sběratelům a fanouškům Barbary Bouchet. Tato sexbomba zde však hrála (její druhý film v tomto subžánru po psychedelickém "Colpo Rovente"), takže musím jednu hvězdičku přece jen přidat, ač její role byla příliš malá (spíše dekorační), pro mé sympatie k ní. Nakonec bych jen dodal, že toto byl De Martinův druhý film v žánru poliziotteschi (když už), po "Roma come Chicago" (pouze průměr) následovaly ještě "I familiari delle vittime non saranno avvertiti" (ten jsem zatím jediný neviděl), "Il consigliori" (jednoznačně nejlepší režisérův film v žánru) a poslední "Blazing Magnums" (rovněž velmi solidní záležitost šmrncnutá s giallem). ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Vstup Alberta De Martina do žánru giallo thrillerů, dá-li se zdejší snímek do této skupiny řadit, nebyl nijak výjimečný. Ano, Martino se chce lišit a tak jsou klasické postupy postaveny na hlavu stejně jako v jeho pozdějším L' Assassino... è al telefono. To je, bohužel, ale všechno. Zpracování a příběh samotný je nezabavný spíše až nudný a femme fatale Barbara Bouchet nemůže zachránit zbytek snímku. Snímek lze doporučit pouze kompletistům tohoto žánru. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli je zde novinář, který se snaží prokázat nevinu muže odsouzeného k smrti a jehož poprava se rychle blíží… Velmi málo známé giallo a popravdě se tomu ani nijak nedivím, jsem na pochybách, zda jej do žánru vůbec řadit. Nejedná se o vyloženě nudnou detektivku, ale je to jen jedna z mnoha a mnoha dalších, naprostý průměr, jaký si jen dovedete představit. Režisér Alberto De Martino natočil ještě několik dalších giall, obávám se však, že příliš zábavy nepřinesou ani ty. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Bývalý senátor je zavraždený pred svojim domom ale polícia okamžite zatýka podozrivého vraha, mladého politického aktivistu Carlosa Valdésa. Taliansky novinár Eddie Mills, ktorý sa prípadu venuje pre svoje noviny Sentinel, spozná striptérku, ktorá tvrdí, že bola očitým svedkom atentátu a videla muža "s ľadovými očami." Na súde svedčí proti nemu a Valdés je odsúdený na smrť. Avšak reportér čoskoro začne nachádzať diery v striptérkinom príbehu, a spolu s ďalšími okolnosťami začína veriť, že odsúdený bol nesprávny človek. Film sa odohráva v preslnenom Novom Mexiku a tak absolútne postráda mystickú atmosféru, ale bohužiaľ aj akčných strhujúcich scén je tu veľmi málo. So žánru giallo, kam býva zaradený je tu len neznámy vrah, odhalený v záverečnej časti, snaha o mysterióznosť reprezentovaná "veštcom Rasputinom" a zopár malých zvratov. Inak ide vlastne len o obyčajnú kriminálku, ktorá skôr evokuje neskorší žáner "poliziotteschi" ale na ten je zase príliš krotká. Potešia možno len slušné herecké výkony a tradične dobrá a chytľavá hudba. Nepoteší možno príliš naivný samotný záver a dosť nelogické časové kopance, keď počas posledných minút, ktoré zostávajú do popravy nevinného človeka stihne hlavný hrdina neskutočne veľa vecí... Aj napriek tomu, že som sa filmu dosť venoval kvôli prekladu tituliek, musím povedať že som tam nič zvláštne neobjavil a musím preto dať za pravdu mojim tunajším kolegom a ísť s hodnotením dokonca mierne podpriemer. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ciry podpriemer. Ma to aj zaujimavy pribeh , len rezisersk odbite, natocene akokeby bez chuti. Casto som sa v tom filme stracal, je to pre mna ciry prototyp nudnej zivacky - bol som rad ked sa to skoncilo . 30 % ()

Reklama

Reklama