Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will Andersen (John Wayne) je stárnoucí rančer, který se náhle ocitl ve složité situaci. Právě, když potřebuje hnát dobytek do města, mu jeho honáci sdělí, že dávají výpověď. V horách se totiž našlo zlato a oni by nechtěli být poslední, kdo se k nalezištím dostane. Sehnat nové honáky je v této situaci vyloučeno, a tak Andersen na radu svého přítele navštíví místní školu, kde najme skupinu chlapců, kteří mu mají se stádem pomoci. Putování plné psychicky i fyzicky náročných situací z malých kovbojů postupně udělá skutečné kovboje... (Historik)

(více)

Recenze (34)

Han22 

všechny recenze uživatele

Obrovská nostalgie, protože tenhle film jsem jako jeden z hrstky westernů viděl ještě jako dítě, +/- v době věku těch kluků, jinak jsem westerny nikdy moc nesledoval. Popravdě jsem si z toho moc nepamatoval, jen kluky jako kovboje, kolující flašku a pojízdný bordel, ale i tak jsem se bavil. John Wayne hraje rančera, který nemá díky zlaté horečce kovboje a tak si s jistým váháním najme třídu náctiletých kluků, které sice péruje jak to jde, ale časem se mezi nimi vytvoří pevné pouto. Je to krásně natočené klukovské dobrodružství s výbornýma postavama (černý kuchař s divokou minulostí), které je občas vtipné, občas nečekaně tragické a občas neskutečné psycho - to když se objeví na scéně Dernův psychopatický záporák. Konec nabídne opravdu nečekaný zvrat (který jsem si bohužel taky pamatoval) a vynikající finále. Řekl bych, že i bez nostalgie jde o pořád výborný klasický, trochu netradiční western a 4* si bez problémů zaslouží. ()

Revolver 

všechny recenze uživatele

Příjemný dobrodružný western. John Wayne - starý pes unavený životem si najme bandu puberťáků jako honáky, jednoho staršího kuchaře a vydávají se na náročnou cestu, na které narazí na bandity (až do téhle chvíle to bylo dobré ) , kteří Johna Wayne zabijí (což je na film s Waynem poněkud nezvyklé). Ovšem co se stane potom je až moc přehnané - parta mladíků (mimochodem všem je kolem 14ti) se rozhodnou svého šéfa pomstít a zkušené bandity postřílí. Nebý toho to konce, hodnocení by bylo mnohem vyšší, ale i přesto, to na ty 4 hvězdy stačí. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Ze začátku ještě zajímavé, pak ale plné amerických klišé. Druhá polovina pak už vyloženě nudí. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Není to zrovna jeden z nejvěrohodnějších námětů, nesmíte přemýšlet nad tím jak je to celé vlastně hloupost a sem tam to nedává smysl. Taková pohádka pro děti z divokého západu. ()

A. Murray 

všechny recenze uživatele

V celku dobrý film, ale představa, že rodiče pustí své 13-ti leté děti na takou to výpravu je neuvěřitelná. A poslední scény s přepadnutím banditů a jejich zneškodnění je taky absurdní. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Je další snímek Johna Wayna ze 70. let minulého století. Obecně vzato platí, že po roce 1970 se málo komu podaří natočit kvalitní snímek z divokého západu. Pár výjimek se najde a jsou to větší klasiky, než z klasických 50. či 60. let, co zažíval tento žánr největší slávu. Tenhle western se zajímavým námětem ovšem k nim nebude nikdy patřit. Protože vcelku se jedná o film, který nedává moc smysl. Nejprve se ohlídneme ale za hlavními protagonisty, jsou jimi John Wayne, Roscoe Lee Browne a Bruce Dern. První zmiňovaný má hlavní roli, ale celkově jeho výkon není ničím zvláštní... Co se tvůrcům povedlo je obsazení Roscoa, co by kuchař Jebediah přináší částečně do filmu nějaký vtip. Bruce je klasický záporák, který prostě si odehraje to svoje, ale není to žádný oslnivý výkon... Příběh filmu, ač se zdá, že je zajímavý, tak na druhou stranu není moc povedeně natočený, občas se zde najdou chyby a celkově střih je takový až amatérský... Co je ovšem nejvíce špatné na snímku konec, je to neskutečně naivní, že děti, kterým není ani třeba 15 nebo 18, že se naučí střílet a lupiče pobijí... Stejně tak tomu je, když se děti jako nový honáci vydávají na cestu, tak vidíte, jak se s nimi rodiče loučí... Úplně máte pocit, jako kdyby jeli někam na školu v přírodě nebo tábor... Zkrátka dávám jednu hvězdu za Roscoa, dal bych i jednu za Wayna, ale jeho výkon tady byl podprůměrný, 10% ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se nepočítal mezi příznivce starých filmů, ale tento film ukázal, že i dříve se točily velmi kvalitní díla. Co je zde nutné vyzdvihnout je především pravda o honáckém životě - tvrdá každodenní řehole, která dokáže udělat i z malých kluků pořádné chlapy. I přes některé nelogické scény se mi líbí uvěřitelnost chování jednotlivých postav a především vývoj jejich charakterů. Zahrané docela obstojně, hudba příjemná - pro mě silnější 3. ()

Huguette 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s uživatelem RHK! Velice smíšené pocity. Film není nudný, i emoce vzbudí, ale je na něm něco slabšího. Text mi občas přijde nepřirozený, šroubovaný, občas i některé scény se mi jevily jako vynucené nebo trochu povrchní. Černošský kuchař jako moudrý pán byl sympatický, myslím, že role se ujal dobře. Nu, když se trochu člověk povznese nad ne příliš uvěřitelnými prvky, je to celkem zábavný film (ve smyslu, že nenudí, nikoliv, že je to sranda). Trošku lepší 3* ()

Meev 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré westernové drama se špetkou dětskosti a hezké atmosféry. Na to, že je film docela starý, tak je propracovaný a všechno klape na plné obrátky. Jsem rád, že jsem mohl film shlédnout. ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Jednou větou: "Dětský westernek o tom, jak se z kluků stávají muži." Nemá to vyloženě slabá místa, starší herci OK, ti kluci to taky zahráli dobře, dramatické okamžiky jsou patřičně napjaté a ten závěr, i když je nadstřelený jim stejně přejete. Dávám 3 hvězdy. ()

(fjw) 

všechny recenze uživatele

Opravdu příjemný Western, který potěší. Ještě k tomu velmi dobrý hudební doprovod od Johna Williamse a je o zábavu postaráno:) Na to, že je to western, má docela dojemný konec... ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Tento film ma veľmi prekvapil... čakal som nejakú detskú blbosť, ale je to naozaj veľmi príjemný film. Taký rodinný mládežnícky western s trocha uleteným koncom. ()

blezg 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem mozek vypnout nedokázal. Tomu, že banda nezkušených kluků rozstřílí otrlé lumpy jsem neuvěřil ani na chvíli. Přišlo mi to tak blbý, že jsem to okamžitě vypnul. Každý má někde práh bolesti :) Do té doby příjemné nenáročné koukando... Bohužel, no... ()

Reklama

Reklama