Reklama

Reklama

Hraběnka a lišák z Dirtwateru

  • USA The Duchess and the Dirtwater Fox (více)

Obsahy(1)

Amanda se živí jako barová tanečnice, Malloy je obyčejný westernový podvodník. Poté, co Malloy okrade skupinu jiných podvodníků o čtyřicet tisíc dolarů, jde si do baru vyrazit z kopýtka. Tam se seznámí s Amandou. Ale ta také doufá v lepší budoucnost, a tak ho o peníze okrade, koupí si nové šaty a jde se ucházet o místo vychovatelky v mormonské rodině. Aby zapůsobila, tvrdí, že je vévodkyně. Malloy si to ale nedá líbit a vydává se za Amandou. Také okradený gang je rozzuřený. A tak vyráží po Malloyových stopách. Všichni se považují za právoplatné majitele oněch ukradených čtyřiceti milionů. Ale u koho peníze skončí? (ariva)

(více)

Recenze (18)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jo, tenhle film mě pobavil už pře dost lety a dneska zase. Ovšem starší dabing byl lepší, zvlášť "francouzská konverzace" v kočáře byla brilantní. Sympatickej pár, on sympatickej falešnej hráč, podvodníček a vůbec příživnický živel, kterýmu ale dá skoro každá šlapka zadara, co podrazil partu desperátů, ona prostořeká štěťule, ta jediná co zadara nedala, která se pokouší získat místo guvernantky (a později cca sedmé manželky) u Uno zazobato mormon, se dají dohromady v boji o tašku se 40000 dolarů. Dle očekávání se jejich cíle původně dosti sebestředné postupně spojí ve vztah překonávající prostor a čas (ani k tomu není třeba zásah zeměplošských bohů, jelikož se nenarodili každý na jiném kontinentě a 200 let od sebe), a taška s penězi dokonce takřka způsobí zmrtvýchvstání. Příjemná nadsázka, konverzační humor a nějaké to napětí. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Příjemný western s klasickým americkým hrdinou Segalem coby karetním podovdníčkem a věčně neutahanou lehkou děvou-tanečnicí.. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

.....na mé milované švestky(mi)NESAHAT:o) Goldie Hawn jako štětka Amanda(pardon hraběnka :o) si mě svou PŘIROZENOSTÍ naprosto získala a odzbrojila. Snímek Hraběnka a lišák....rozhodně nelze považovat za klasický western nicméně jako příjemná Ne oddechovka ( zvlášť, když sklepáváte následky způsobené Pa neplánovanou návštěvou u zubaře ) rozhodně obstojí. Musím přiznat, že chvílemi jsem se královsky bavil. Zkrátit stopáž cca o 20 minut, neměl bych větších výtek. Vzhledem k faktu , že jsem od snímku NIC neočekával a zapnul ho čistě náhodou jsem byl s výslednou podobou příjemně překvapen. Jen mě překvapuje to místní nízké hodnocení ( nikoliv %, ale ten POČET hodnotících ). Závěrem pár perel. !! POZOR, kdo se nechce ochudit o zážitek NEČíST!! je možný, že je ten kůň tak nadržený?....jestli to nebude tím, že je po tobě.....:o) jsem " velký malý kluk "....jo a než se nadějou mají v sobě toho malýho kluka taky...:o) jakou barvu měl ten hnědák? .. černou, s 21-kou na zadku... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bláznivá parodie, kterou trochu kazí dominantní dabing (první Novy z roku 1994 byl předabován Primou 2008, naprosto zbytečně), především Aleše Procházky. K obsahu bych dodal, že Amanda je prostitutka a Malloy podvodný hráč. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

George Segal jako Charlie "Dirtwater Fox" Malloy a Goldie Hawn jako "vévodkyně" Amanda Quaid. Produkce, scénář a režie Malvin Frank. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nevěděla jsem, že si Goldie "Diblík" Hawnová vystřihla roli ve westernu. Tenhle film je toho dobrým důkazem. Ani já jsem od film nic většího neočekávala a nakonec jsem se dobře bavila. Amanda a Malloy jsou dvojka k pohledání. Goldie Hawn tu použila velmi zajímavý výraz pro část dámského spodního prádla. Asi ho začnu používat taky, protože indiánská modlitební šála zní opravdu originálně. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

prilis uletene kamsi do prazdna, ako western to nema atributy westernu a ako komedia sa prakticky nie je na com smiat, US styl humoru sa Europe vzdialil na stovky kilometrov, povedal bych : 20 % ()

Han22 

všechny recenze uživatele

On, ona a ukradených 40 tisíc dolarů. Zpočátku mě ten film moc nebavil, protože on je nesympatickej namyšlenej hajzlík a ona zase pořádná zlatokopka. Navíc stárnoucí Segal nikdy nepatřil k extralize a Hawnová je sice celkem sexy, ale také už si tu zkouší první přehrávané diblíkovské kreace. Nakonec se z toho ale vyklubala celkem šmrncovní westernová komedie se stíracími dialogy, pitomým/vychcaným koněm, mormony i židy. Nejvíce mě pobavilo jak si Hawnová upraví striptýzovou písničku aby ji mohla učit zbožné mormonské dětičky :) Každopádně solidní 3* jdou hlavně za solidním režisérem. A podle té židovské písničky mě došlo, že jsem ten film musel v roce 1994 vidět v začátcích Novy. ()

everlong 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že to běželo v 7 40 ráno na Primě (a k tomu ten dost podivný název), jsem od filmu nic moc nečekala. Ale nakonec se z toho vyklubala hodně dobrá podívaná s velmi vtipnými dialogy. ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Svižná „předmaverickovská“ westernová komedie, kde trochu chybí výraznější padouch, na druhou stranu hlavními protihráči jsou si právě titulní postavy. Vtipné dialogy, mormoni, židovská svatba, ale hlavně komediálně talentovaná Goldie Hawn. ()

mikhail 

všechny recenze uživatele

Naozaj dobrý western, na ktorý som narazil v TV celkom náhodou. Vydržal som pri ňom až dokonca a neskutočne som sa bavil. P.S. Goldie bola neskutočná sexica :o) ()

C.I.B.A 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých letech jsem zhlédla tento film a příjemně mě překvapilo, že je stále vtipný a svěží. Jednoduchá romantická zápletka na pozadí divokého západu. Veselé a milé „pokoukání" pro odpolední dny. ()

Reklama

Reklama