Reklama

Reklama

Mumie

  • Polsko Mumie (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V animovaném dobrodružném filmu Mumie od španělského režiséra Juana Jesúse Garcíi Galochy z produkce Warner Bros. Pictures se vypravíme do Egypta, kde se v útrobách země, nachází 3000 let staré město mumií. Z císařského pověření se princezna Nefer musí provdat za Thuta, ale ani jednomu se do toho nechce: Nefer touží po svobodě a Thut je alergický na závazky. Přání bohů je však nevyhnutelné a Thut si bude muset Nefer vzít za pouhých sedm dní a přinést na svatbu starobylý prsten, který mu věnoval faraon. Mezitím na zemském povrchu lord Silvester Carnaby provádí archeologickou expedici, při níž poprvé najde něco podstatného: egyptskou hrobku, kde kromě několika trofejí najde i snubní prsten. Je to jeho příležitost zapsat se do historie a splnit si svůj sen, ale nepočítá s tím, že tento prsten už má svého majitele... Když Thut zjistí, že mu prsten někdo ukradl, nezbývá mu nic jiného než se vydat do světa lidí a proniknout do současného Londýna. Doprovází ho jeho mladší bratr Sekhem, osmiletý chlapec, který chce získat zpět Thutův status závodního hrdiny, a Krokodýl, mládě krokodýla a Sekhemův domácí mazlíček, a také Nefer, která využívá příležitosti utéct z manželství a jít za svými sny. Tři mumie se budou muset společně zorientovat v současném Londýně, získat zpět prsten, který ukradl lord Silvester Carnaby, a - což nebylo v plánech Thuta a Nefer - naučit se mít se rádi. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (40)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

sympatický animák ze Španělska, který je určený a osloví primárně menší diváky. Jejich doprovodu toho zas tak moc nabídnout nedokáže, protože zápletka je dost jednoduchá a průhledná a to samé se dá říct i o humoru. Za sebe bych celkem uvítal větší "boj" egypťanů s vymoženostmi moderního světa, ale to tady bohužel prakticky nenajdeme a  naopak se tady všechno děje extrémně rychle a tak nějak samozřejmě aby se toho nacpalo co nejvíc do kraťoučké stopáže. Děti nicméně budou velmi pravděpodobně spokojené...60% ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Ještě za čerstva po návratu z rodinného kina dávám plný počet. Na to, jak obskurní hlavní téma je a nasazuje laťku logiky hodně nízko, je příběh sepsán pěkně, nikdo není (kromě záporáka) totálně sobeckou figurou a děti si to užily, v kině byl několikrát sborový smích. Jedenkrát jsem slyšel pláč. Ani šustění a chroupání, které bylo docela v publiku solidní mi zážitek nezkalilo přespříliš. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa traileru to vyzeralo super, no napokon bol ten príbeh na môj vkus trochu slabší. Postavy Thuta a Nefer ma bavili, ale ten zvyšok sa im rozhodne nerovnal, a obzvlášť postava Sekha mi išla skôr na nervy (o Carnabyho sluhoch ani nehovorím). Španieli vytvorili po technickej stránke naozaj pekný animák, len škoda, že tá dejová línia nebola trochu vyzretejšia, a celkovo štýl filmu pôsobil v mnohých ohľadoch až príliš detinsky (nebolo tu takmer nič pre dospelého diváka, tak ako zvykne bývať v iných nových animákoch). Ale uznávam, že mnohé dialógy boli fakt vtipné, a aj niektoré scénky stáli za to. No celkový dojem nie je viac ako na 3* ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

3D animace ze španělské produkce, která je srovnatelné s těmi od Pixaru, avšak snímek není v ničem příliš inovativní a nenabízí propracovanou vícevrstvou zábavu pro dospělé i děti jako tomu bylo v Době ledové a nebo nedávném Kocouru v botách (poslední přání), který mě skutečně potěšil. Přesto se jedná o příjemnou jednohubku, pokud člověk chce jednoduchou a lehce stravitelnou zábavu. 60% ()

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

V rámcie EU animované tvorby patří Mumie k tomu lepšímu co za poslední dobu vzniklo. Dobře se na ní kouká a díky sympatickým hlavním hrdinům vůbec nenudí. Ani tentokrát se nazapomnělo na roztomilý element, který je ztvárněn malým krokodýlem. Mumie ničím nevybočuje od konkurence, ba právě naopak si odkaždého bere něco málo, ale ve výsledku to funguje. Příjemná rodinná podívaná. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se nachází potitulková scéna. (glumka)
  • Lord Silvester Carnaby má na zvonení telefónu známu hudbu z filmu Psycho (1960). (megajalec)

Reklama

Reklama