Reklama

Reklama

Mumie

  • Polsko Mumie (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V animovaném dobrodružném filmu Mumie od španělského režiséra Juana Jesúse Garcíi Galochy z produkce Warner Bros. Pictures se vypravíme do Egypta, kde se v útrobách země, nachází 3000 let staré město mumií. Z císařského pověření se princezna Nefer musí provdat za Thuta, ale ani jednomu se do toho nechce: Nefer touží po svobodě a Thut je alergický na závazky. Přání bohů je však nevyhnutelné a Thut si bude muset Nefer vzít za pouhých sedm dní a přinést na svatbu starobylý prsten, který mu věnoval faraon. Mezitím na zemském povrchu lord Silvester Carnaby provádí archeologickou expedici, při níž poprvé najde něco podstatného: egyptskou hrobku, kde kromě několika trofejí najde i snubní prsten. Je to jeho příležitost zapsat se do historie a splnit si svůj sen, ale nepočítá s tím, že tento prsten už má svého majitele... Když Thut zjistí, že mu prsten někdo ukradl, nezbývá mu nic jiného než se vydat do světa lidí a proniknout do současného Londýna. Doprovází ho jeho mladší bratr Sekhem, osmiletý chlapec, který chce získat zpět Thutův status závodního hrdiny, a Krokodýl, mládě krokodýla a Sekhemův domácí mazlíček, a také Nefer, která využívá příležitosti utéct z manželství a jít za svými sny. Tři mumie se budou muset společně zorientovat v současném Londýně, získat zpět prsten, který ukradl lord Silvester Carnaby, a - což nebylo v plánech Thuta a Nefer - naučit se mít se rádi. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (40)

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Ještě za čerstva po návratu z rodinného kina dávám plný počet. Na to, jak obskurní hlavní téma je a nasazuje laťku logiky hodně nízko, je příběh sepsán pěkně, nikdo není (kromě záporáka) totálně sobeckou figurou a děti si to užily, v kině byl několikrát sborový smích. Jedenkrát jsem slyšel pláč. Ani šustění a chroupání, které bylo docela v publiku solidní mi zážitek nezkalilo přespříliš. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe animák, ktorý ma bavil. Prostredie Egypta, záhadných afektov a múmii mi prišlo zaujímavé a  sadli mi aj hlavné postavy a vtipy. Animácia alebo hudba sa tiež podarila, navyše je to celkom krátke a dobre to plynie, nenáročná a vtipná zábava, ktorá zabaví malých aj veľkých. P.S.: Za titulkami je ešte jedna scéna 75% - 4* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Lepší zástupce 3D animovaného evropského filmu, kterému chybí fascinující prozkoumávání světa jako u animáků ze světa Pixar či nosnější zápletka, jako animovaná oddechovka přesto slušný zážitek, který i dle reakcí v sále může dětským divákům přivodit pár momentů hlasitého smíchu.... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Máte chuť zobrať rodinu a svoje deti do kina? Tak "Mummies" je jedna z lepších možností, ktoré sa posledné roky vo svete animovaných filmov objavujú. WB sa postarali o celkom kreatívny film, ktorý má síce svoje dobré momentky a vie pobaviť, no potom sú tu momentky, ktoré nefungujú vyslovene z princípu obyčajnej logiky. Ako môže múmiu uspať šípka, keď je to reálne mŕtva osoba? Alebo ako sa môžu strachovať, že umrú, keď v podstate im bol sľúbený večný život vo svojom meste pod zemou? Nechápem takýmto nápadom, ktoré očividne tam sú len preto, aby to fungovalo konceptuálne, no logicky by sa to dalo veľmi rýchlo povaliť na zem. Animácie sú ale celkom solídne, humor ma nejako neiritoval a hudba bola tiež celkom okey. Scénka počas muzikálu, kde sa spustí spevácky súboj o prsteň považujem asi za osobný highlight. Vôbec som si nemyslel, že tá scénka bude tak vtipná. Ale v princípe nejde o žiadny väčší produkt. Ako film pre dospelých to v sebe moc nemá. Decká sa ale budú možno baviť na vtipnom modernom animáku. Ak to stačí, čeknite si to. Najhoršia voľba to určite nie je. Hodnotenie: B- ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Rutinní animák, který zaujme převážně dětské diváky a pro dospělé bude nudný i se svými 90 minutami. Hlavní plus je zajímavý setting, jinak totální průměr. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Příjemný animák, spíše asi pro dětské publikum, ale ani nám odrostlým to nepřišlo špatné. Pár dobrých nápadů, i když by se jich z tématu mumií v našem světě dalo vytřískat mnohem více. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa traileru to vyzeralo super, no napokon bol ten príbeh na môj vkus trochu slabší. Postavy Thuta a Nefer ma bavili, ale ten zvyšok sa im rozhodne nerovnal, a obzvlášť postava Sekha mi išla skôr na nervy (o Carnabyho sluhoch ani nehovorím). Španieli vytvorili po technickej stránke naozaj pekný animák, len škoda, že tá dejová línia nebola trochu vyzretejšia, a celkovo štýl filmu pôsobil v mnohých ohľadoch až príliš detinsky (nebolo tu takmer nič pre dospelého diváka, tak ako zvykne bývať v iných nových animákoch). Ale uznávam, že mnohé dialógy boli fakt vtipné, a aj niektoré scénky stáli za to. No celkový dojem nie je viac ako na 3* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

sympatický animák ze Španělska, který je určený a osloví primárně menší diváky. Jejich doprovodu toho zas tak moc nabídnout nedokáže, protože zápletka je dost jednoduchá a průhledná a to samé se dá říct i o humoru. Za sebe bych celkem uvítal větší "boj" egypťanů s vymoženostmi moderního světa, ale to tady bohužel prakticky nenajdeme a  naopak se tady všechno děje extrémně rychle a tak nějak samozřejmě aby se toho nacpalo co nejvíc do kraťoučké stopáže. Děti nicméně budou velmi pravděpodobně spokojené...60% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Ruku na srdce, pre mňa je toto možno aj adept na animák roka🙂!!! Naposledy ma tak nadchol del Torov Pinocchio! Čakala som niečo úplne obyčajné a dostala jeden veľmi pekný rozprávkový príbeh, ktorý má dušu a srdce. Nepotrebujem pixarovskú dokonalosť na to, aby som bola nadšená. Tento malý a tak trochu nenápadný animovaný film zo Španielska ma skutočne milo prekvapil. Na chvíľu som bola opäť tým malým dieťaťom :-) a spoločne s mojimi detičkami si vychutnávala "mumijky". Milujem príbehy o odvážnych princeznách😉. Sympatické postavy, vcelku netradičný námet, humor, pekná animácia, už som asi pochválila všetko. A bonus? Soundtrack! Úplne najviac sa mi páčilo muzikálové číslo na pódiu divadla, bolo to nádherne zaspievané ("Ring Song" obidve verzie anglická aj španielská sú SUPER) a zároveň napínavé a vtipné!!! Bolo to stobodové, highlight celého filmu👌paráda!!! Keby takýchto vsuviek bolo viac, dala by som aj plný počet, o tom nepochybujem. Veľmi veľmi pekná rozprávka. Všimli ste si tie prázdne ulice v Londýne? :-). Aj deťom sa to veľmi páčilo. 80%. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Zajímavý animák s neokoukaným dějem, nicméně to celé kapku pokulhávalo. Pohádka nedosahuje kvalit Shreka, Doby ledové apod. I tak zajímavý počin letošního roku. Shlédnuto v Tap Airlines :-) ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Evropskou produkci nerozeznáte od světových animáků, jedná se však dějově a scénáristicky o průměr. Ale děti jsou spokojené. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Obstojný animák, který může klidně konkurovat takovému Disneyemu. Má to kvalitní animaci a dobrý příběh, žádný fekální humor (zdravíme tvůrce Zoubkové Víly)   a hlavní ženská postava   je po Si Fu a Rayi jedna z nejlepších ženských postav z animácích za poslední dobu. Kdykoliv kdy tam je tak film získává plusové body mužská postava není špatná , ale má méně prostoru a žádný vývoj  a ten krokodýl a malý kluk jsou spíše do počtu zde jde k dobru i to, že z krokodýla neudělaly humornou postavu  na styl Groota. Nejvíce chválím hudbu co je podařená a každý song se tam  hodí a i český dabing je na solidní úrovni. Jediným mínusem filmu jsou ty dvě postavy co pomáhaly archeologovi což jsou blbečci s primitivním humorem a na konci jde vidět, že jim došel dech a nápady. Je to tak mezi  3 a 4 hvězdami, ale přikloním se spíše k 4. 80 procent ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Osud spojil do kopy mumifikovanú egyptskú princeznú a miestneho povaľača a jeho mladšieho brata. Na to aby zabránili svojej svadbe musia cestovať do sveta ľudí a nájsť posvätný prsteň. Prevedenie: Po dlhej dobe som sa dostal k animáku od niekoho iného ako je Pixar či Disney. A popravde vo vizuále je poznať, že je španielske štúdio ešte dosť pozadu ale na druhej strane to vynahrádza originálnym príbehom zasadeným do zaujímavého prostredia a sympatickými postavami do ktorých sa dá vžiť. Pocity: Ja mám dve kritériá hodnotenia animákov. Či sa páčia mojím deťom a či majú čo ponúknuť aj staršiemu pibliku. Tento spĺňa obe kategórie a v celku sa mi to páčilo a nebál by som sa ho doporučiť. Pridaná hodnota: Egypt presahujúci do Londýna s vtipným spevavým pozadím. 78% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Taká neškodná mimo-americká animovaná rozprávka, ktorá dcérku zabavila v kine, ja som dvakrát zaspal, ale čo už, stáva sa, videl som aj horšie kúsky. ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

3D animace ze španělské produkce, která je srovnatelné s těmi od Pixaru, avšak snímek není v ničem příliš inovativní a nenabízí propracovanou vícevrstvou zábavu pro dospělé i děti jako tomu bylo v Době ledové a nebo nedávném Kocouru v botách (poslední přání), který mě skutečně potěšil. Přesto se jedná o příjemnou jednohubku, pokud člověk chce jednoduchou a lehce stravitelnou zábavu. 60% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Celovečerný (rodinný) animák zo Španielska, ktorým tvorcovia rozhodne nechcú spasiť svet, len zabaviť diváka a ponúknuť mu cirka 90 minútový odpočinok. Problém je v tom, že klasický scenár operuje s klasickými prvkami bez výraznejších zastúpení dobrých a zábavných scén. Škoda toho, pretože možnosť a potenciál pre lepšie a zábavnejšie scény tu bola. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na Mumii jsem narazil čistě náhodou na nějaké VOD platformě, a jelikož neznám snad ani jediný animovaný film ze Španělska, byl jsem moc zvědavý, jak to amigos ve Španělsku mydlí. Pochválit musím především pěknou animaci, na kterou se moc pěkně kouká a za kterou by se nemuseli stydět ani soudruzi z Disneylandu. Snímek jako takový cílí v první řadě na dětské publikum, odpovídá tomu i příběh, který je z mého pohledu málo zajímavý a místy i dost nudný. Postavy mohly být výraznější, tvůrci absolutně nevyužili potenciál, jaký starověký Egypt nabízí. Ačkoliv má snímek necelou hodinku a půl, měl jsem pocit, že má tak dvojnásobek. Velká škoda, potenciál tam byl a rozhodně ne malý. Vizuál je suprový, pro příště zbývá už jen doladit příběh. 3/10. ()

Reklama

Reklama