Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Sykes (Chad Lowe) je normální kluk, co miluje svou přítelkyni Rachel (Kristy Swanson). Jenže její rodiče jsou proti a tak se rozhodnou utéct a v Las Vegas se tajně vzít. Cestou ze strachu z pronásledování odbočí na vedlejší cestu a tím začne celý kolotoč malérů. Cesta totiž vede Nikam a když Charlie při řízení usne a havaruje, policajt-démon unese Rachel do pekla. Na blízké benzínce se od starého pumpaře Sama dozví, že pokud ji chce ještě někdy vidět, bude muset za ní a dostat ji pryč do 24 hodin, jinak se stane totéž, co Samově přítelkyni před čtyřiceti lety. Už navždy zůstane v pekle... (monolog)

(více)

Recenze (67)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $26,055Tržby Celosvetovo $-║ Kvalitné béčko z množstvom vydarených trikov a taktiež masky pekelných netvorov potešia, príbeh je priamočiary ale aj tak je fajn, občas prekvapí aj odľahčená brutalita a s ňou späté vtípkovanie, film vyfasoval v USA "R" prístupnosť čím boli dosť stopnuté nádeje na komerčný úspech, určite by si v tej dobe aspoň malú pozornosť zaslúžil. Film z rangu Návrat do budúcnosti. /60%/ ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Highway to Hell" se vine na půl cesty mezi scénograficky impozantním trashem Alberta Pyuna (Radioactive Dreams, Cyborg, Alien from L.A.) a jurodivě mytologickoými žánrovkami Gregoryho Widena (Highlander, Prophecy), přičemž zůstává hrdě v hájemství VHS braku. Zlatá éra videopůjčoven dala vedle ohromného množství žánrově čistých bijáků vzniknout také podivné podmnožině neuchopitelně bizarních filmů, které připomínaly žánrový ekvivalent dortu Pejska a Kočičky. Při nulové soudnosti, ale velikášské kreativitě se v nich mísily žánrové elementy s okázalou výpravou a epizodická vyprávění sloužila jako pole nezřízeného blbnutí pro řemeslníky z oddělení kostýmů a výpravy. Předzvěsti tohoto trendu najdeme již v polovině osmdesátek v ojedinělých počinech jako jsou zmiňované nízkorozpočtové "Radioactive Dreams" i studiově financované "Streets of Fire". Ale vyloženě se s nimi roztrhl pytel na přelomu dekád v sympaticky přeplácaných bijácích jako "Cherry 2000", "Rising Storm" (1990), "Mindwarp" (1992), "Split Second" (1992) i filmech Richarda Stanleyho. Všechny spojuje princip nezřízeného chrlení zlomkovitých prvků metodou střelby z brokovnice, kde sice výsledné dílo pouze vzácně drží pohromadě, ale namísto propracovanosti prostě po divácích pálí různorodé žánrové a formální atrakce. Přesně takovéto filmy svého času vyzdvihovaly nadšenecké magazíny jako Fangoria, jejíž zanícení pisatelé i čtenáři okoralí vyčerpanými žánrovými klišé se upínali buďto k explicitním extrémům či právě filmům s příslibem originálního uchopení žánrových prvků a alespoň základním množstvím videopůjčovnových teen atrakcí v čele se speciálními efekty a akčními scénami. "Highway to Hell" mísí prvky mýtu o Persefoně s estetikou westernů, rockabilly, hororů i motorkářských exploitation. Zdejší peklo inscenované v poušti a za pomoci malovaných optických efektů má podobu maškarního bálu, kde úkazy jako hrdinův pes vyzývavě močící před stop motion Kerberem či Hitler v podání Gilberta Gottfrieda tlachající s Attilou, Bičem Božím v podání Bena Stillera, nikterak nevyčnívají z celkové našňupané nahodilosti. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Parada, na film jsem se tesil a nezklamal. Pribeh originalni, dostatecne napinavej a najde se tu i nakej ten vtipek nebo hlaska. K tomu solidni herci v cele s Berginem, kterej je tu stejne jako v Robinu Hoodovi perfektni a peklo udelany fakt perfektne. Proste za malo penez hodne muziky. Navic je film docela sviznej, hlavni hrdina se furt nekam zene, takze film nenudi a kdyz uz dojde na naky ty triky, tak zas tak spatny nejsou. Slabsich 5*. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Na tohle sem se hodně těšil, vysoké hodnocení a parádní náměť, ale všechno to bohužel selhává na neukočírované atmosféře a možná i dost vysokému množství komediálních scén. Hlavní hrdina je pak unylý cucák a přibližně každých 10 minut se měl chuť to vypnout. Ach jo ... Těšil sem se moc. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Místy skoro až trashovité fantasy, které dává přednost komedii před hororem. Ale nevadí, protože je to celkem zábavná "oldschoolová" jízda vyprahlou pouští, představující samotné Peklo. Nejen na cestách, ale i v tamních jeskyních a barech tu hlavní hrdna se svým psím kámošem potkává spoustu bizarních postaviček, z nichž mnohé jsou sice spíš z ranku nutně otravných, ale třeba takový Bergin jako ďábelský Beezle je zrovna sympaťák k pohledání. Levnost snímku je zjevná, ale paradoxně je to o to větší prdel. Příjemně pak překvapí několik cameo roliček: třeba Kevin Peter Hall coby Charon nebo Ben Stiller dokonce v dvojroli. Prostě blbinka s několika dobrými nápady (pouta) a trefnými hláškami. "Dobrý den, poradíte mi nejrychlejší cestu do pekla?" - "Sex, drogy a rock'n'roll." ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Docela bída, čekal sem rozhodně něco lepšího na to jak vysoký to má hodnocení. Námět je sám o sobě docela originální a slibující dobrej film, ale celej ten nápad se ztrácí ve špatným zpracování a hlavně v hodně pomalým tempu, svižnost tomu fakt chybí úplně neskutečně a nějaká cool scéne by taky celkem bodla. Je to škoda, vypadalo to dobře ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých posledních zásadních letitých nostalgických restů dohnán, ale to zklamání... Když tenhle film uvedla před x lety Nova, měl jsem u něj oči navrch hlavy. Hrdina s brokárnou se v cool bouráku vydává do Pekla pro svou dívku, kterou tam unesl cool pekelný policista s cool policejním autem a cool živými pouty a celé je to jedna velká honička rozpálenou pouští plnou bizarních míst a postaviček, spíš počítačová hra než film. Vše, co bylo cool před léty, je cool i po letech, ale jako celek už to nefunguje a mírně to nudí svou hroznou nenápaditostí a nevtipností, ať už Pekla, oněch postaviček nebo epizod, ze kterých cesta sestává. A hlavní hrdina je pitomec, kterýmu jde navíc scenárista (Brian Helgeland!) trestuhodně na ruku. Ale Patrick Bergin je po čertech charizmatický Ďábel (a v dvojroli se tu mihne Ben Stiller). ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavné béčko, které zaujme především osobitou atmosférou a vynikajícím ztvárněním pekla, včetně spousty zajímavých detailů. A podařený soudtrack už to jen podtrhuje. Co víc si přát? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mladý, zaľúbený párik (Charlie a Rachel) je na ceste do Las Vegas, aby tam uzavreli manželský zväzok. Odbočia z hlavnej štátnej dialnice a vydajú sa po zabudnutej vedľajšej ceste. Tam ich prepadne démonické stvorenie v podobe znetvoreného policajta. Unesie Rachel do inej dimenzie. Zavlečie ju rovno do pekla. Ak ju chce Charlie zachrániť, musí sa vydať za nimi. Na jej vyslobodenie má iba dvadsať štyri hodín inak i on prepadne peklu. *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Konečně vím, co znamená zkratka bazaru AAA auto = Anarchie Armagedon Apokalypsa... Zajímavé, jak některé filmy nezklamou ani po letech. Napínavé, vtipné, nápadité. Peklo jako labyrint plný úchylné zábavy, hospod a dekadentních podniků (ale zkuste se dotknout obnažené krásky v kleci), skalních cest a vysušených pustin je doslova opakem pekla Cliva Barkera. Ovšem i zde dojde na trhání nebožáků na kusy! A trocha mytologie - Kerberos, Charón, Styx...vůbec není na škodu. Pěkné masky a na svoji dobu vcelku obstojné triky, akční kamera, jen hudba je poplatná spíše 80.letům (Hidden Faces). Milý film. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ako vážny thriller alebo nebodaj horor nula bodov a "pekelný policajt" pôsobí skôr ako prehnaná Cordellovská paródia, než aby skutočne desil. Ako zábavné ultrabéčko so všetkým čo k tomu patrí, je to ale zábavné dosť a viditeľne to tak bolo aj myslené. Nebál by som sa Highway to Hell nazývať hororovou komédiou. Tých odkazov a vtipov a narážok je proste tak moc, že ubíjajú hororovú stránku hlboko do zeme. To by ani tak nevadilo, keby bola kvalita humoru vyrovnaná a keby to všetko bolo vtipné a logicky že neni. Môžem ale toto mať priznanému béčku naozaj za zlé?? Na moje prekvapenie, aj cez to všetko Satan celkom budí rešpekt a niektoré nápady a príšery sú skoro béčkovo dokonalé, a niekoľkokrát som sa dokonca nahlas zasmial. Dnes už by od Helgelanda nikto nič podobné nečakal, ale že začínal pokleslým žánrom som vedel a tak jediný, kto ma naozaj sklamal, bol Ben Stiller v epizódnej miniroličke pekelného posluhovača (a neskôr ešte opice alebo čo to bolo). Nedostal žiadne vtipné vtipy. Či si ich písal sám, netuším. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Pomilovat se s Ráchel, aby ji ďábel už nechtěl.“ Do svého Záhořova lože chce totiž jen panny. Za manželku má ovšem ohyzdnou, nadrženou strigu, čili Belzebub si takříkajíc tahá práci domů, protože v ložnici má peklo. Je to bejkovina, ale zábavná a hravými detaily vytuněná. Též varování  motorizovaným hříšníkům. Zapomeňte na „pomáhat a chránit“, sírou smrdící hellcop Sgt. Bedlam zná jen „zatratit a spálit.“ U pasu pěkně živá umrlá želízka a ve tváři vepsané zlo, doslova a do písmene. Jo jo, když do pekla, tak ve stylové káře. Viz OKÉNKO AAA [][] což je posmrtná odtahovka a servis všeho druhu. Ψ Beezle, ďábelský lidumil s tváří anděla, opraví všechno. „Auta, lidi i závodní koně.Ψ Morální profil má nejednoznačný, je střídavě hodný, zlý, zhůvěřilý i romanticky zasněný. Ψ V jeho úmrtůlném bistru čepují pivo Styx, z rádia zní píseň „život s odpadky“ a ve spalovně to žije, radostně tam rachotí drtička těl hříšníků. Zkrátka vymazlené peklo. [][] Čtyřmi stehy sešívám Charónovi víčka. Jo a nemáte někdo tu videohru Hell on wheels? Když tak mi ji nechte u Rachel, dík. V její Hot as Hell pizzerias. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Zatraceně zábavný snímek evokující stylem filmy z 80.let. Zpracování pekla nemá prostě chybu a je naplněno takovou spoustou různých vtípků ( Hitler křičící, že je mu 19 a miluje Heavy Metal mě skutečně pobavil ), až se za tím poněkud ztrácí základní dějová linie kluka, co zachraňuje svou dívku a veškerý scény, které se pekla netýkají, tak nepůsobí příliš zajímavě a spíše nepříjemně ruší. Ale co, alespoň už konečně vím, co znamená zkratka AAA - Anarchie, Armagedon, Anihilace. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Highway to Hell je klasika z mého dětství, kterou jsme s kámoši vždycky hltali. Teď po více než 15 letech jsem si ji náhodou připomenul a musel jsem zamáčknout nostalgickou slzu. Je to pořád pěkné horrorové béčko, kterému sice ubral zub času něco na kráse, ale pořád je to pekelná zábava! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lehké fantasy šmrncnuté pohlednými hororovými prvky. Biblické peklo v podobě americké pustiny kdesi v Arizoně hýří povedenými ("nádherný" succubus svádějící hříšníky do jámy pekelné) i nepovedenými nápady ("komický" Hitler zapírající sám sebe). Kloužeme se na mírně trashových vlnách klasických devadesátek a pohádkový příběh hezky odsýpá až k očekávanému happyendu. Pohodové čtyřhvězdí i s kapkou nezbytné nostalgie. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Hrozně divnej film, jehož divnej vesmír mě nějak nepohltil..jediný co dokážu pochválit jsou kostýmy. ()

Reklama

Reklama