Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Sykes (Chad Lowe) je normální kluk, co miluje svou přítelkyni Rachel (Kristy Swanson). Jenže její rodiče jsou proti a tak se rozhodnou utéct a v Las Vegas se tajně vzít. Cestou ze strachu z pronásledování odbočí na vedlejší cestu a tím začne celý kolotoč malérů. Cesta totiž vede Nikam a když Charlie při řízení usne a havaruje, policajt-démon unese Rachel do pekla. Na blízké benzínce se od starého pumpaře Sama dozví, že pokud ji chce ještě někdy vidět, bude muset za ní a dostat ji pryč do 24 hodin, jinak se stane totéž, co Samově přítelkyni před čtyřiceti lety. Už navždy zůstane v pekle... (monolog)

(více)

Recenze (68)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Hrozně divnej film, jehož divnej vesmír mě nějak nepohltil..jediný co dokážu pochválit jsou kostýmy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neznáme komediálně-hororové béčko o tajemné dálnici vedoucí rovnou do pekla. Není to vtipné ani jakýmkoliv jiným způsobem zábavné. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jó hororové komedie, ty tvrdý život mají…Jsem sice příznivcem klasického hororového žánru, ale za dobu co mu věnuji zvýšenou pozornost, jsem zjistil, že občas není na škodu, když se některé filmové žánry prostě skloubí dohromady. Hororové komedie však mají tu nevýhodu, že pokud až moc ustoupí jejich hororová podstata té komediální, ne vždy to dopadne dobře. A tento film bohužel patří mezi ně. Znám sice spoustu lidí, které Pozdrav z cesty do pekla doslova uchvátil, ale já mezi ně rozhodně patřit nebudu. Film jako celek není úplně špatný, ale nějak závratně mě tedy neuchvátil. Míchá se tu sice akce se zábavou a občas se skutečně tvůrcům podařilo navodit i docela příjemnou atmosféru, ale na můj vkus to bylo jak málo vtipné (lépe řečeno je zde málo scén, na které bych jen tak rychle nezapomněl) a stejně tak i málo hororové. Na průměr to samozřejmě stačí, ale že bych tohle musel vychvalovat do nebes? Ono osobité ztvárnění pekla a všech jeho obyvatel, však zas až tak špatné nebylo. Zvláště ona „drtička“ zlobivých lidí byla super. Nicméně i na devadesátá léta mi některé masky / kostýmy přišli až moc gumové a některé pasáže neskutečně nudné. 50% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Sympatická deväťdesiatková zábavnosť, vykresľujúca peklo ako vyprahlú pustinu, plnú pochybných týpkov, skrachovaných diktátorov, čudesných motorestov a svojských príšer ako Kerberos, pohoďácky Cháron, nadržaná čertica, no najmä drsný strážca zákona podsvetia, vyzerajúci ako mladší brácho Maniac Copa. Highway to Hell je majsterštykom holandského režiséra Ate de Jonga, ktorému sa tu na chvíľu podarilo prekročiť svoj vlastný tieň, nakoľko jeho tvorba sa predtým aj potom pohybovala zväčša na televíznej úrovni v rámci európskej produkcie. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

O tomhle jsem v dětských dobách videoboomu jen slyšel, ale viděl jsem to až teď, skoro po čtvrtstoletí. A to je možná ta chyba. Někdy ta postosmdesátková atmoška ztratí na lesku a tohle je zrovna ten případ. Je tu spousta skvělých věcí (živéá pouta jsou super), ale nakonec z toho v paměti moc nezůstane, spíše jen epizodické útržky, než něco souvislejšího. Některé maskérské kousky jsou ale výborné. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pouštní road movie plná obskurních postaviček. Tohle ztvárnění pekla mi tedy rozhodně nesedlo. A chyběl i vtip, který jsem čekal asi ze všeho nejvíc. Potěšilo jen pár povedených masek a Kristy Swanson, ale jinak jsem, i vzhledem k hodnocení, čekal podstatně víc. 30% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Namet je zaujimavy a znazornenie pekla je miestami pôsobive. Je zaplnene rôznymi absurdnymi napadmi, ktore by zavidel aj Tim Burton. Ale samotny film uz prilis zabavny nie je. Vsetky tie napady vychadzaju nazmar a vysledok je celkom nuda. Film postrada buď poriadnu davku humoru alebo aspon nejaku unikatnu atmosferu. Miestami pobavi snad len CZ dabing s absurdnymi perlami v preklade. Dedo poda nasmu hrdinovi brokovnicu a povie, ze mu da k nej aj par mušli a poda mu naboje. WTF? A to ze toho stareho deda daboval mlady Martin Zounar je uz len ceresnicka na tom unikátnom dabingu. 4/10. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Brutálne bezbožné bizarné béčko bežiace bez bombastického budgetu. Beztak bohorovnou brakovosťou bez bontónu búši, bezuzdne betónuje, blázni, bonmotuje, blčí, besnie, baví... Barbarská bezočivosť? Blackmetalová bájka? Bezduchá blbosť? Belezebubov beďar? Brilantný brak? Buldozeristove bobky? Bezobsažný blábol? Bubákov bozk? Bezchybná blasfémia? Bodyček bojazlivým bibasom? Ba! Bakelitová bomba! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Podarený mix, ktorý má v sebe dušu rokov, keď takéto snímky ešte nekončili rovno na poličkách videopožičovní. Hudba, atmosféra, dizajn. To všetko v sebe spája pozoruhodný snímok, ktorý ale nanešťastie zapadol prachom času. Čo je škoda. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Da sa na toto komedialne ladene hororove becko hnevat? Odpoved je jednoznacna. Nie neda :D. Dozvuky 80. rokov su patrne v kazdej druhej scene, atmosfera posobi silne nostalgickym dojmom a napriek nizkemu rozpoctu je to poctiva zabava aku dnesne filmy kategorie B skratka sprostredkovat nedokazu. 75% ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Vždy som vedel, že v pekle je horúco, ale predsa mi asociácia pekla a vyprahnutej púšte prišla ako objavná.. Ate de Jong okorenil strašidelné scény humorom, ktorý vôbec nie je vtieravý. Hoci využil prvky gréckej mytológie a náboženskú symboliku, jeho Highway to Hell nepôsobí poučne, ani ťažkopádne (ako mnohé horory so starogréckych čias), naopak je ľahko stráviteľným hororovým sústom. V bare Pluto sedeli pri jednom stole Hitler s Kleopatrou a Attilom Húnom a pri vedľajšom som si všimol rezerváziu pre Muammara Kaddáfiho. Ktovie, či mu ešte stále držia miesto, lebo už sa tam (možno) chystá... ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Prečo to nikdy nevyšlo na DVD? Odpoveď je jednoduchá. Vlastník autorských práv nemal žiadnu licenčnú ponuku a tak nebol pripravený dotlačiť film na vlastnú päsť do predaja. Avšak existovalo niekoľko originálnych vhs-siek v zaplnených videopožičovňách, a tento skvost som tam pred niekoľkými rokmi videl, ale som si ho nepožičal a tak som po ňom pátral až po kým som ho nenašiel u jedného uživaťeľa tu na csfd. Highway to hell je odpočinková originálna crazy komédia, s výborným obsadením na čele s Patrickom Berginom, s ešte namakaným peklom, ktoré není až takým úplným zpestrením celého filmu. Vo filme ma ešte zaujala jednotvárna podoba diabla a betónové diaľnice. Film Highway to hell je v podstate veľmi podceňovaný a preto nás nemôže ničím prekvapiť 80 percent. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Jooo, kdyby mi tak bylo 8 let, tak bych asi mluvil dnes jinak,ale bohužel jsem to shlídl v pětadvaceti. Horor to není ani náhodou, jestli komedie, tak velice špatná a na mysteriózní film moc jednoduché. Jen tak tak, že nebyl odpad! ()

topi 

všechny recenze uživatele

Béčková klasika, na kterou jsem v polovině devadesátých let koukal téměř denně. A po více než dvaceti letech jsem si tuto pekelnou road movie vychutnal v parádním DTS zvuku a v čistém obrazu znovu a musím říct, že je to sakra klasa!!!! Pokud přistoupíte na Jongovu brakovou hru, budete bohatě odměněni vtipnými situacemi a spoustou bizarních postaviček, které se v pekle vyskytují. Osmdesátková atmosféra je všudypřítomná a policajt z pekla, který unáší z našeho světa panny je silnej soupeř. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Kdysi jako kluk jsem filmu vystavil lepší hodnocení, jinak bych se k němu již po letech nevracel. Ale nemalou roli sehrála i nostalgie, která mě přiměla si cestu do pekla prožít znovu. No, skutečně to dost často připomínalo peklo, což asi nebude lichotka… Hrozně moc je vidět, jak tvůrci šetřili, na čem se dalo. Chad Lowe byl nefalšované herecké poleno, Kristy Swanson měla výhodu, že alespoň byla docela pohledná. Není divu, že Patrick Bergin v tomto obsazení „vládne“. Tempo filmu nechybí a pár dílčích scének se povedlo náramně, ale občas cesta za záchranou přítelkyně úplně postrádá smysl, o jednání a podivné motivaci některých postav ani nemluvě. Korunu tomu nasadil úděsný novácký dabing, který se běžně nepotkával s tím, jak herci v originálu mluvili. Zato ovšem film nemůže. Rád bych přidal třetí hvězdu z nostalgie, ale kvalita tady prostě objektivně chybí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak a tomuto filmu som na popularitu nikdy neprisiel, nikdy som sa neviezol na vlne popularity tohoto filmu Highway to hell a nikdy som ju nepochopil. Nechapem popularitu tohoto doteraz rovnako ako nechapem vysoke hodnotenie /67 % k 19. 11. 2014/. Spajat komediu s hororom je dost blby napad /zatial sa to najlepsie podarilo istemu Peterovi Jacksonovi s jeho filmami Bad Taste a Brain Dead/. Nuda vladne tomuto, zasmiat sa nie je comu, rezia je amaterska, nudy privela a herecke vykony otrasne. 10 % ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Pohodové béčko, které není nijak zvlášť moc hororové, ale má odlehčenou atmosféru a díky tomu, že je i tak trochu road movie, ani nenudí. Spíš než v pekelném hororu jsem si však připadal, jakobych se z velké části díval na nějaký postapokalyptický fantasy snímek, který sem tam připomíná slavného Mad Maxe a vzhledem ke gumovým maskám a laciným efektům, bych ani netipoval, že to vzniklo až v roce 1992. Oproti tomu nemůžu říct, že se mi to nelíbilo a i když jsem od toho moc nečekal, docela jsem se bavil. Slabších 70%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle vypadalo slibně, ale co se z toho pak stalo mě hodně zklamalo. Vůbec jsem se nesmál a pořád jsem koukal na čas kolik ,že zbývá do konce. K tomu hlavní hrdina neskutečně trouba , kterýmu jsem přál ať v tom pekle zůstane. Nevím jestli si dám ještě někdy repete. ()

Reklama

Reklama