Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvláštní agent Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger) vede dvojí život. Plynule mluví šesti jazyky, je dobře vycvičen pro kontrašpionáž a pracuje jako mezinárodní špión pro vládní organizaci nejvyššího utajení, ale jeho žena Helen (Jamie Lee Curtis) už patnáct let věří tomu, že má za muže obyčejného nudného obchodníka s počítači. Harry má všechny schopnosti, prostředky a odvahu chránit svoji zemi... jen jestli dokáže ochránit také svoje manželství? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (836)

Cival 

všechny recenze uživatele

Spolu s T2 nejlepší Arnoldův film - vtipný, svižný, výborná akce. A Arnold umí i hrát! I když v češtině o stupeň líp než v angličtině s přízvukem z oblasti Štýrského Hradce... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Sice máme my diváci štěstí, že ještě nikdo nenabídl Arnoldovi roli Jamese Bonda (strašná představa :o) ), ale tady mu role tajného agenta strašně sekne. Pokouší se tu hrát a vůbec to nevypadá špatně. Scenář se povedl. Vtipná je dějová linie s neodolatelným "superagentem" Billem Paxtonem a Jamie Lee Curtis je rozená komediantka. Honička koně s motorkou je výborná a hlavně celá závěrečná půlhodina je jeden velký akční orgasmus. Arnold by měl Cameronovi líbat nohy. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jamesi Bonde, pukni závistí. Harry Tasker má vše, co "šarmantní intelektuálský tajný agent, který by potřeboval protřepat", nikdy neměl - domov a rodinu, se vším co k tomu patří. A parodie může začít....a nakonec překvapeně zjišťujete, že je to i docela dobrý akční film. BTW Jamie Lee Curtis kouzelnější než obvykle;) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Akční oddechovka se Schwarzeneggerem, Curtisovou, stíhačkama a koněm. Nemá to žádné vyloženě slabé místo, Cameron dávkuje jednu akční scénu za druhou, plus to ještě občas proloží nějakou vtipnou hláškou. Nudit se je absolutně nemožné. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Šukezní nářez po všech stránkách. Tady si fakt najde každej něco a já úplně všechno. Nikdy bych neřekl, že Arnie bude tak strašně zábavnej, až z mého hurónského smíchu málem prskaly stěny bytu . O Jamie Lee Curtis asi ani nemá cenu moc mluvit, na ní prostě ujíždím, ta je sexy ať jí vezmu ze zhora nebo ze zdola, ten její striptýz jsem si dal tak 8x. Proboha kde sebrala tak dokonalý tělo ? Ta ženská je ovšem neskutečně zábavná, to z ní dělá pro mě uplnou bohyni. Miluju ženský co mě dokážou rozchechtat, miluji Jamie. James Cameron má u mě za tohle jednu obrovskou heterosexuálni pusu, protože kombinace akce a humoru se mu povedla takovým způsobem, že jsem po skončení filmu byl jak po orgasmu - zapálil jsem si malborku a šel do sprchy. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepší Arnoldov film a najlepšia akčná komédia vôbec. A najlepšia bondovka, samozrejme. ;-) "Vzala si nějakýho nudnýho vola." Vola možno, nudného rozhodne nie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $115miliónovTržby USA $146,282,411Tržby Celosvetovo $378,882,411"Strhujúca akčná špiónska jazda, plná odľahčenej zábavy!" __DOKONALÉ__ James Cameron je proste iná liga, čoho sa chytí premieňa v zlato! /100%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale to, že Arnie střídá své 3–4 standardní grimasy s větší intenzitou než jindy, ještě herecký výkon nedělá. Prkenný svalovec prochází bonodovskou expozicí s elegancí připosraného gymnazisty a člověk si říká, že mu ta kůže a tlučení zloduchů přeci jen sedí více. James Cameron odvedl celkem slušnou práci, ale opravdu nechápu, proč má film s tak řídkou zápletkou celých 144 minut, když by se obsah vešel do devadesáti a vtip tak do dvaceti. Některé akční sekvence (zejména ta s Harrierem) jsou skvělé, svůdný tanec Jamie Lee Curtis je opravdu sexy a jisté gagy perfektní (např. ten s baterkou v kameře vyznívá i dnes dosti aktuálně). Bohužel jsem se poi většinu filmu nudil a snažil se v mixu rodinné komedie a špionského akčňáku najít něco skutečně nosného. Určitě to není příběh, který se vytratí do ztracena, určitě to není Arnieho křečovitá etuda, ba ani naditý živůtek Jamie Lee a zabijácké tělo slečny Carrere... Není to ani Cameronova režie... tak co to vlastně probůh je??? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Cameron s Arnoldem nedokáží zklamat, ale pro mě je slabším elementem Jamie Lee Curtis, i když s odstupem vnímám její komediální úlohu už vcelku dobře. Přesto mi ta herečka není příliš sympatická, to nelze popřít. Samotnému filmu by prospělo lehké prostřihnutí a možná by se tam ta 5 hvězdička objevila. Vcelku dlouhé, akční a především komediálně laděný film, který má v Cameronově filmografii jistě své místo. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Claude Zidi, Simon Michaël, Didier Kaminka .. Sice vlažnější než okolní snímky ve filmotéce James Cameron, přesto další výborný počin a především velmi odlehčená akční komedie. Tvůrce temných, vážných a realistických snímku si zřejmě potřeboval oddechnout a tak se vrhnul na propracovaný scénář o dvojím agentovi od francouzského tria Zidi - Michaël - Kaminka a stvořil snímek plný nadupané, výbušné akce s lehce parodickým humorem svěží nadsázkou. Skvělé obsazení díky němuž se Arnold Schwarzenegger ukázal jako všestranný herec už jen podtrhuje výborný, mistrně zrežírovaný, zážitek. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nebýt jednoho detailu, tak by to byla děsná kravina, ale díky příjemné a evidentní nadsázce jde o pohodovou odpočinkovou podívanou. Arnie ve své snad jediné podařené komediální roli a navíc mu více než zdatně sekunduje Jamie Lee Curtis, která má komediálního talentu na rozdávání. Cameron má režijně vše pod palcem a především závěrečná část má až zběsilé vtípky a akcí nabité tempo. Snímek, který svého času vrátil Arnoldovi na čas renomé hvězdy a rozhodně zaslouženě. Jediným problémem je přeci jen přemrštěná stopáž. Zatímco začátek a konec fungují výtečně, tak kolem poloviny ztrácí Pravdivé lži trošku tempo. A je to škoda. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak takhle jsem se dlouho nesmál Arnold má opravdu skvělý komediální potenciál a je ztělesněním akčnosti takže tadyta role pro něj byla stvořená. Jamie Lee Curtisová předvedla taky vtipnej výkon ale komu se určitě zagebíte je Bill Paxton v roli největšího ubožáka na světě. Překvapí i mladá Eliza Dushku. Prostě kombinace Cameron - Schwarzenegger funguje vždcky na 100%. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

A horse, a horse, my kingdom for a horse! Americká herka není tuzemský Šemík ani anglický plnokrevník, nejenže neskočí, ale ani neumí zařadit zpátečku. Arnie na koni v hotelu mi způsobil bezmála infarkt myokardu. Letošní šedesátník není Richard III. , ale umí nakrmit padouchy olovem, hladit parkety v tangu a pod Cameronovou taktovkou kupodivu i h-r-á-t. Přepychová akce. Senzační hlášky. "Pro mě je škoda kulky. Vzala jsem si Ramba. Děti- deset vteřin radosti a třicet let starostí. Příště, zlato, uhni. Tančíte tango? Ten chlap se mi líbí, ale stejně ho budeme muset zabít. Tady je má pozvánka... " ráže 9/10 :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brad Fiedel: 1. Sunshine of Your Love ,2. Darkness, Darkness ,3. Alone in the Dark ,4. Entity ,5. Sunshine of Your Love [Remix] ,6. Main Title/Harry Makes His Entrance ,7. Escape from the Chateau ,8. Harry's Sweet Home ,9. Harry Rides Again ,10. Spyng on Helen ,11. Juno's Place ,12. Caught in the Act ,13. Shadow Lover ,14. Island Suite ,15. Causeway/Helicopter Rescue ,16. Nuclear Kiss ,17. Harry Saves the Day , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Milovaný Arnie, odpusť, ale v tomto filmu tě válcuje Jamie Lee Curtis. Na její striptýz nemáš ani ty, ani jakákoliv žabka se silikonovýma kozama :o) I když ty ji v závěsu hláškama sekunduješ. Vaše pravdivé lži mi připravily skvělý komediální nářez, jež s radostí opakovaně zhlédnu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zabil si už niekoho?“ – „Len tých zlých, zlato.“ Nikdy ma to nebavilo. Ostatné Cameronove filmy zbožňujem. Tento nie. Pritom rozpočet z neho robil svojho času najdrahší film histórie, čo je pre perfekcionistov ako Cameron vždy fajn; umožňuje im to zhmotniť ich náročnú fantáziu (prepad na moste, kôň vs. motocykel, stíhačka... nič z toho by sa za 45 miliónov natočiť nedalo). Základnou chybou Pravdivých lží je scenár. Je hrozný. Je v ňom všetko. A to je zle. Cameron zrejme chcel odpáliť novú akčnú sériu a tak do „jednotky“ pre istotu napchal všetko, čo mu napadlo. Nanešťastie je to skôr na škodu veci. Dlho si robí srandu zo špionážnych trilerov, vinou čoho, keď máme postavám začať držať palce, len rozpačito dvíhame obočie. Je to aj vina matného ústredného záporáka. Kombinácia sitkomu (všetky scény Billa Paxtona ako lacného predavača ešte lacnejších ojazdených áut a Toma Arnolda ako svojského parťáka) s bombastickým špionážnym akčným veľkofilmom proste nejdú dokopy. Akčné scény sú veľké a muselo byť strašne náročné a vyčerpávajúce dať ich dokopy. Ale kým v T2 som pri nich nedýchal, tu som zachmúrene hľadel na hodiny a pýtal sa, či ešte nemá byť koniec. Arnold je fajn, dobre tancuje, Jamie Lee Curtis to tiež vcelku zvládla (ale že by sa k sebe nejako extra hodili, to sa vážne povedať nedá a mnohé scény sú super. Ale na to, že to trvá 135 minút, je tu na môj vkus primálo atrakcií. Cameron tento film nikdy nemal nakrútiť. ()

Související novinky

Pravdivé lži míří na Disney+

Pravdivé lži míří na Disney+

21.05.2019

Poměrně překvapivá zpráva přichází od serveru Collider. Producent, režisér a scenárista McG (Tohle je válka!, The Babysitter) plánuje televizní verzi Pravdivých lží pro streamovací službu... Disney+?… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

18.09.2013

Užijte si tuto představu, dokud ji James Cameron nebo někdo z 20th Century Fox nevyvrátí. Filmový web Latino Review ale tvrdí, že má informaci z „top level" zdroje. Stručně a jasně: Arnold… (více)

Pravdivé lži jako seriál

Pravdivé lži jako seriál

14.09.2010

James Cameron dlouho mluvil o pokračování svého nejlepšího (slyším ze zadní řady nějaké námitky? ;-)) filmu. O dvojku se zajímali i Arnold Schwarzenegger a Jamie Lee Curtis, představitelé manželů… (více)

Reklama

Reklama