Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvláštní agent Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger) vede dvojí život. Plynule mluví šesti jazyky, je dobře vycvičen pro kontrašpionáž a pracuje jako mezinárodní špión pro vládní organizaci nejvyššího utajení, ale jeho žena Helen (Jamie Lee Curtis) už patnáct let věří tomu, že má za muže obyčejného nudného obchodníka s počítači. Harry má všechny schopnosti, prostředky a odvahu chránit svoji zemi... jen jestli dokáže ochránit také svoje manželství? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (836)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby si James Cameron uvědomil, že někdy je opravdu méně více a vykašlal se na stopáž okolo dvou a půl hodiny, byl by tohle skutečně výborný film. Jenže anabáze s dcerou je sice skvěle akční, ale po dvou hodinách už vám stejně přijde nadbytečná. Snímek toho chce strašně moc otevřít a pak i uzavřít, což je asi jeho největší chyba. Jinak je to ale krásná ukázka drsnější akční komedie, která v ostatních ohledech skvěle funguje. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Ani ryba ani rak (ani pravý akční film, ani komedie), směska několika žánrů, která ze začátku má šťávu, ale později převládá přetáčení se na pohovce díky natahovanému příběhu, který nakonec vytvořil skoro 2,5 hodinový film. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Asi stokrát recyklované téma - ještě štěstí, že pravdivé lži ten recyklát ještě nejsou. Že by byl Arnie kdoví jaký herec, to se říci nedá, ale nadruhou stranu akční hrdinství tohoto typu (ala Predátor, Terminátor) mu sluší a padne - a kdo říká, že akční hrdina musí být uplakaná a na všechny strany odhalující svoje bolestné nitro figurína z výlohy, to je je styl dneška, ale hrdinové přelomu osmdesátek a devadesátek, to bylo jinčí kafe. A Pravdivé lži byly skutečně akční a zábavná podívaná. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Vtipná a svižná akční jízda. Nic víc, nic míň, zkrátka zábavná pohodovka, která se nebojí parodovat bondovky a podobné akčňáky. Legendární svlékací scéna Jamie Lee Curtis, aneb jak se z domácí puťky stane sexy šťabajzna! Já tu kočku prostě žeru! Nesmím zapomenout ani na Billa Paxtona, ten co tady předvádí je absolutní šupec 😆. A Árnie je prostě Árnie! Bůh! ()

stration 

všechny recenze uživatele

Výborné spojení akčňáku a komedie. Arnie je ve formě a Cameron je zručný řemeslník. Nejlepší je tango a hudba na závěr. A samozřejmě Curtisová, která je fakt pěkná a rajcovní ženská. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Člověk by od Camerona možná čekal něco trošku jiného. Ale komediální i akční složky se nadmíru povedly a to i přesto, že Arnold není žádný komik. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Pozdě, ale přece. A stálo to za to. James a Arnie opět bodují. Když je teď Arnie k mání dal bych si s chutí druhý díl. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Nebýt Jamese Camerona a jeho geniální režie, byly by Pravdivé lži samy o sobě v podstatě blbostí. Díky jeho umu se však jedná o zábavný film s výbornými akčními scénami. Říkal jsem si, zda těch 135 minut není přeci jen trochu moc, ale příjemně to uteklo. No a kde jinde uvidíte honičku v hotelu, ve které Arnold na koni pronásleduje teroristu na motorce? :) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Vzala jsem si Ramba!" Nebýt až příliš překombinovaného závěru (záchrana dcery) a dlouhé stopáže, hodnotila bych bez váhání známkou nejvyšší. Nejvtipnější Cameronova záležitost s fantastickou ústřední dvojicí, kterou doplňují výborné role vedlejší (Arnold, Paxton - ježiš, to byl slizoun!). ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Nudné, zbytečně dlouhé, nepřesvědčivé a debilní... Absurdní splácanec všech žánrů, Schvarzenegger jako návnada na diváka a samý střílení a nějaký konspirační agentský kecy a zvraty děje. Jamie Lee Curtis je zase jako obvykle nehezká a nesympatická, já z tý herečky vlastně nikdy neměl pocit, že je to ženská, tady to bylo vtipně umocněný "svůdným" stripem. Celkově tak vůbec nic pro mě. ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě odrovnala ta scéna, kdy Jamie vystřelila, pistole jí vypadla z rukou a jak padala, tak tam úúúúúplně všechny postřílela :-D Sice jsou Pravdivé lži pořádná blbina, ale aspoň se u nich člověk skvěle pobaví :-) ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch typických devadesátkových akčních komedií, která prostě neměla chybu. 5* je za Tiu Carreru, ze který by se mi vždycky zamlžily brýle, kdybych nějaký nosil :p ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Cameronová bokovka pred mega komerčným Titanicom vskutku vkusná a vo finále ostáva ešte dlho znieť. Schwarzenegger v komických pózach a hlášky na úrovni T2 filmu zaručilo úspech. Síce nie taký ako v iných jeho filmoch, už len preto, že je tento film pre Camerona taká oddychovka, ale úspech na úrovni slušnej zábavy. Ja som sa bavil a to je podstatné. 80% ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

Remake francúzskeho filmu Podtrženo, sečteno! - napriek tomu,že nemám rád tieto "prerobeniny", tento film patrí k výnimkám.Napriek vyššiemu veku a predsa už nie tak "namakanej" postave A.Schwarzenegger je v plnej forme,film má dobrý spád,je vtipný,dobré triky,minutáž vyše dve hodiny rýchlo ubehne.To najlepšie z 90-tych rokov vo svojom žánri a pre mňa i celkovo. ()

Související novinky

Pravdivé lži míří na Disney+

Pravdivé lži míří na Disney+

21.05.2019

Poměrně překvapivá zpráva přichází od serveru Collider. Producent, režisér a scenárista McG (Tohle je válka!, The Babysitter) plánuje televizní verzi Pravdivých lží pro streamovací službu... Disney+?… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

18.09.2013

Užijte si tuto představu, dokud ji James Cameron nebo někdo z 20th Century Fox nevyvrátí. Filmový web Latino Review ale tvrdí, že má informaci z „top level" zdroje. Stručně a jasně: Arnold… (více)

Pravdivé lži jako seriál

Pravdivé lži jako seriál

14.09.2010

James Cameron dlouho mluvil o pokračování svého nejlepšího (slyším ze zadní řady nějaké námitky? ;-)) filmu. O dvojku se zajímali i Arnold Schwarzenegger a Jamie Lee Curtis, představitelé manželů… (více)

Reklama

Reklama