Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvláštní agent Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger) vede dvojí život. Plynule mluví šesti jazyky, je dobře vycvičen pro kontrašpionáž a pracuje jako mezinárodní špión pro vládní organizaci nejvyššího utajení, ale jeho žena Helen (Jamie Lee Curtis) už patnáct let věří tomu, že má za muže obyčejného nudného obchodníka s počítači. Harry má všechny schopnosti, prostředky a odvahu chránit svoji zemi... jen jestli dokáže ochránit také svoje manželství? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (838)

Ynés 

všechny recenze uživatele

Stydím se, že jsem tenhle klenot viděla poprvé až včera, ale zato jsem si ho užila na maximum. Arnold vytře zrak všem akčním hrdinům, dokonce i Rambovi, a nepotřebuje na to ani samopal :) A nikdy jsem si nemyslela, že vůbec pomyslím na to, že bych chtěla vypadat jako Jamie Lee Curtis. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající film. Arnolda ani tenhle žánr zrovna nevyhledávám, ale tohle mi nějak ulpělo za drápkem, takže jsem se teda podívala - a jsem nadšená. Je to akční, je to vtipný, je to ale i znepokojivý a napínavý, je to svižný, vkusný, výborně zahraný, výborná hudba. Prostě všechno spolupracuje a funguje, celkově vynikající film. Navíc jsem zažila i nefalšované pobavení a nadšení, takže dávám i tu pátou. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

135 minut bez jediného hluchého místa, v úvodních titulcích zmíněný Claude Zidi, takže víme, odkud vítr fouká. Budu si muset časem ten francouzský originál dát. ()

Zero_Signal 

všechny recenze uživatele

Povinnosť pozerať v pôvodnom českom dabingu. Hviezdička špeciálne pre nehorázne slizkého Billa Paxtona a jeho "jo, ta kouří jako elektráren, a má prdelku jako desetiletý kluk!" :D ()

Macik 

všechny recenze uživatele

James Cameron tady ukázal že umí točit i komedie a to ne ledajaké.U filmu jsem se skvěle bavil i Arnold nebyl tak nehereckej jako vždy.Jde vidět že z něho možná i něco bude...:)Akorát mám strach,že chystaná dvojka bude trapas,což by si její starší sestra určitě nezasloužila.... ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších Arnieho filmů od mistra režie Camerona. Skvělá kombinace akce a humoru, úmyslně šponovaná do extrémních výšin, místy parodující sebe sama. Arnold opět potvrdil že umí nejden hrát, ale že je i skvělý komediální herec. Celé to podtrhuje výborná role Bila Paxtona, "dvorního" herce Camerona, který jako FAKE tajný agent přímo exeluje. Bravo. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Dějove dosti bídný a celkově průměrný a příliš dlouhý film, ale nicméně některé gagy pořád fungují a jsou mnohem horší způsoby jak trávit večer... (28.01.2011) Tak po opětovném setkání, musím říct, že jsem asi byl ve svém hodnocení až příliš kritický. Přece jenom přehnané je to záměrně a některé hlášky jsou skvělé, takže asi ta kritika půjde nejvíc na tu délku. Nicméně zvyšuji o hvězdu. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre takéto filmy 90. rokov, toto je film, na ktorý sa spomína aj 10 rokov po zhliadnutí. Schwarzenegger má zopár filmov, v ktorých je človek a nie stroj :) a tento je jeden z tých, kde ho nevidíme chodiť len ako škatuľu obalenú svalmi. Jamie Lee Curtis bola v tomto filme úžasná, je tu zábava, akčnosť, všetko čo len chcete.. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Klasická akční komedie, která zvládá po celou dobu bavit, překvapovat nápaditou akcí a je doslova nabitá legendárními hláškami. Dějově pak také neurazí, i herci si své role evidentně užívají, takže až na zbytečně dlouhé sledování vlastní manželky, se jedná o vydařený film. Některé scény zůstanou v paměti navždy (Harrier, kůň a hlavně elegantní způsob jak vyřídit dva psy). Can you hurry up my horse is getting tired. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film schwarzeneggera, ač parodie tak je to asi nejakčnější film se spoustou přestřelek, kaskadérských kousků a je to i vtipné. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu toho není nic moc k psaní, byl opravdu dobrý. Já osobně vyhledávám tenhle typ filmů a i Arnold Schwarzenegger byl zase jako vždy hodně dobrý ve své roli. Dokonce bych mu ani nic nevytkla, s ohledem na dobu, ve které byl natočený se mu ani diskety nedají vytknout. Proto vřele doporučuji, protože u tohoto filmu se rozhodně nudit nebudete. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Tohle je aspoň vtipná akčňárna s Arnie(m) a Jamie Lee Curtis v hlavní roli. Nejlepší scéna je, jak Jamie dělá vlastnímu manželovi striptýz aniž o tom ví. Fakt vtipné :D Verdikt: 3 1/2* a 75 %. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Po letech opět a stále nic neztratil ze svého lesku. Když se dá dokupy profík Cameron s Arnoldem, kterého donutí i hrát, vznikne svižná, zábavná akční jízda s jasně zapamatovatelnými scénami. Všechny skvěle vysoustružené střihem a hudbou, která perfektně zapadá do každého úderu či pohledu. Po těch letech jsem se těšil v podstatě na každou a to značí za 5*. 85% ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Jak to, že mi takový super film tak dlouho unikal. Neuvěřitelě pohodový jak Schwarzenegger tak i Jemie Curtis v akční jízdě, která má spoustu super scének. (Top filmy mého otce) ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

James Cameron natočil vynikající rodinnou akční komedii. Arnie si svou roli vyloženě užívá a to je dobře! Skvělé hlášky, super akce po celý film, legendární scénky s dobrmany, koněm a pistolí, no prostě skvělý jízda, u které se člověk i pořádně zasměje. Výborně napsaný scénář, kamera i efekty! Ve filmu jsem nenašel žádné hluché místo a vše do sebe skvěle zapadlo, jsem moc rád, že se Harry a Helen znovu objevili sami v sobě! A spadla mi z tý Curtis fakt brada, nečekal jsem, že se za takovou maminkou u plotny skrývá takové dokonalé tělo, které se i odváže! Smekám, Jamesi! ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Arnold možná neumí tančit tango s nádechem Vůně ženy, za to jako likvidátor teroristů, co se mu snaží dostat na stíhačku (a skoro taky na kobylku), je velmi platný. Úvodní část šlape jako hodinky (samozřejmě švýcarské), má výbornou kameru, jenž společně s interiéry opravdu připomene ty lepší z bondovek a hlavně parádní akci. Ta postupně přechází do ještě přestřelenějšího módu, takže nechybí dvojitá zkouška nosnosti výtahu, ani závěrečná záchrana dcery z jeřábu. V polovině filmu si Cameron dává od akce pauzu, což se na tempu sice projeví, ovšem Jamie Lee Curtis si s tím v hotelovém pokoji více než obstojně poradí. A kdyby náhodou ne ona, tak samotný Carlos maskovaný za prodejce automobilů Simona. Zkrátka jako totálně přestřelená skoroparodie hodně slušné. 75% ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak to byl fakt zvláštní film. Myslím, že z velké části vůbec nefunguje, ale zároveň se na něj sakra dobře dívalo. Víceméně je to takový velice solidní akčňák, který se někde v polovině na docela dlouho promění ve vztahové drama o toxickém manželství, a pak na to tak nějak zapomene a skončí zase jenom jako velice solidní akčňák. Obsazení Arnolda je docela bizarní volbou. Vzhledem ke své nezaměnitelné vizáži mi moc nedává smysl jako tajný agent, jako nudný fádní manžel Jamie Lee Curtisové už vůbec ne. Nejdřív jsem si říkal, že šlo možná o záměrnou volbu, že film si je všech těch předsudků vědom a nějak si s nimi pohraje, ale nakonec mám spíš prostě pocit, že Cameron chtěl natočit další akčňák s Arnoldem. Tohle podivné obsazení sice filmu podráží nohy, ale zároveň ho tak nějak činí zajímavějším. Další problém spočívá v tom, že Arnold hraje vlastně totálního majetnického zmrda, který hned poté, co nabyde podezření, že ho manželka podvádí (což by nebylo zcela neoprávněné, soudě dle toho, co o jejich manželství víme), začne zneužívat své moci nejprve k získání informací, následně víceméně k terorizování své ženy. Film ho ale prezentuje spíš jen jako klasického kladného hrdinu, který nakonec zachrání svět a zároveň nějak i své manželství. To zanechalo celkem pachuť. Zároveň je ale Arnold tak prkenný a tak singulární herec, že stejně při sledování jeho filmů nikdy nevidím postavu, kterou ztvárňuje, jen Arnolda, díky čemuž jsem tady měl menší problém užívat si tu kulervoucí akci... S Jamie Lee Curtis je to snažší, ta mi tady přijde víceméně perfektní, i když pořád absolutně nechápu, jak je možné, že byla (aspoň myslím) mnohými považována víceméně za sex symbol - ne, její zdejší striptýz se mnou fakt nic moc neudělal. No, celkem vzato jsem se prostě dobře bavil, ale z velké části na tom mohla mít podíl i moje snaha rozšifrovat, o co se vlastně film pokouší, takže napodruhé už by to mohlo na zábavnosti docela ztratit. Akce je ale každopádně celkem strhující a to vztahové drama, ač zcela nefunkční, aspoň činí film trochu unikátnějším, Nevím no, třeba slabších 7/10 ()

Související novinky

Pravdivé lži míří na Disney+

Pravdivé lži míří na Disney+

21.05.2019

Poměrně překvapivá zpráva přichází od serveru Collider. Producent, režisér a scenárista McG (Tohle je válka!, The Babysitter) plánuje televizní verzi Pravdivých lží pro streamovací službu... Disney+?… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

18.09.2013

Užijte si tuto představu, dokud ji James Cameron nebo někdo z 20th Century Fox nevyvrátí. Filmový web Latino Review ale tvrdí, že má informaci z „top level" zdroje. Stručně a jasně: Arnold… (více)

Pravdivé lži jako seriál

Pravdivé lži jako seriál

14.09.2010

James Cameron dlouho mluvil o pokračování svého nejlepšího (slyším ze zadní řady nějaké námitky? ;-)) filmu. O dvojku se zajímali i Arnold Schwarzenegger a Jamie Lee Curtis, představitelé manželů… (více)

Reklama

Reklama