Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvláštní agent Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger) vede dvojí život. Plynule mluví šesti jazyky, je dobře vycvičen pro kontrašpionáž a pracuje jako mezinárodní špión pro vládní organizaci nejvyššího utajení, ale jeho žena Helen (Jamie Lee Curtis) už patnáct let věří tomu, že má za muže obyčejného nudného obchodníka s počítači. Harry má všechny schopnosti, prostředky a odvahu chránit svoji zemi... jen jestli dokáže ochránit také svoje manželství? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (838)

waska 

všechny recenze uživatele

Ze dvou třetin hodně dobrá akční komedie, kterou bohužel trochu sraží ne zcela povedený závěr. Chtělo to trochu vtipu a mohla to být slušná pecka. PS. Curtisová je celkem kočka - ve spodním prádle :-) ()

Veseldaa.! 

všechny recenze uživatele

Otec a syn Terminátora předvádí vynikající zábavu v jednom z žánrově nejlepších filmů 90tých let. Arný opravdu výborně hraje, Tom Arnold jej dobře doplňuje, Art Malik je parádní záporák a našla se rolička i pro Billa Paxtona, který se s ní vypořádal na výbornou. A Jamie Lee Curtis? Ta byla při scéně striptýzu neskutečně sexy! ()

Withree 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z nejlepších akčně komediálních filmů všech dob. Odkazů je plno ("Vzala jsem si Ramba") a i herecké výkony celé sestavy jsou perfektní. Zase něco, co se Jamesi Cameronovi sakra povedlo. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Zábavný komediální akčňák s dobrým obsazením a skvělou režií. Sice se nejedná o nic převratného, na druhou stranu je to skvělý odpočinek a možná skvělá tečka za spoluprací Arnolda a Camerona na terminátorovi. Ocenil jsem, že nepřekročili linii, za kterou vzniká parodie, protože to by se nehodilo |:-) ()

krizi 

všechny recenze uživatele

Tak nějak klasický Arnold, kterého moc nemusím. V tom filmu jsem strašně litoval toho koně, nést takovou muší váhu a ještě s ní skákat, nechtěl bych :-) ()

Chosef76 

všechny recenze uživatele

Už od mala mám pro Arnieho slabost. S přibývajícími lety zjišťuji, že rakouskému svalovci sedí spíše role komediální a parodie na... True Lies jsou pro mě čistokrevnou oddechovkou. Arnie na koni v chodbách luxusního hotelu byl prostě dokonalý. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu skvělá akční komedie a v pohodě se dá říct, že jedna z nejlepších, jaké kdy byli natočeny. Arnold Schwarzenegger asi není moc komediální typ, ale tady mu to fakt seklo. Role dala vyniknout jeho spíš akčnějšímu zaměření, kdy víc, než tvář potřebuje svaly a přesnou mušku, ale přesto dokázal rozesmát. Jeho Harry Tasker vede dvojí život, doma klídek a pohodička, ale v práci (a není to ta, o které ví jeho manželka) se dokáže docela urvat. Jenže jednou zjistí, že jeho manželka má známost a to ho přinutí přehodnotit svůj život. Že při tom přehodnocovaní padne víc výstřelů a zařve víc padouchů, než je obvyklé, to už není jeho chyba. V roli jeho manželky zazářila Jamie Lee Curtis a opravdu předvedla, že dokáže uhrát od tajné agentky po tanečnici v baru prakticky všechno. Příběh je inteligentní a téměř bezchybný. Za chyby lze považovat ty klasické akční prohřešky, kdy střílejí všichni, ale jen hlavní hrdina ve finále nemá ani škrábnutí. Pád samopalu ze schodů byl efektní a taky efektivní, prostě komedie. Tenhle film pobaví skvělými hláškami a skvělou akcí a i když trvá přes dvě hodiny, není čas se nudit, neboť děj je akcí nabitý do konce. Fakt si zaslouží 5 hvězdiček - 100% a to bez debaty, čistá pravda - žádné lži ... ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Vtipná, svižná, zábavná jízda z dílny Jamesa Camerona, která se mi snad nikdy neokouká. Arnold sype hlášky v několika kabátech, skěle mu sekunduje Jamie Lee. Jasná jednička mého žebříčku komedií - pokud budete brát s nádhledem 90 % ()

10Domik10 

všechny recenze uživatele

Akčná komédia, ktorá svojim príbehom, štýlovosťou vo všetkých smeroch (humor, akcia, herci, dej....) nemá v danom žánri (akčná komédia) konkurenciu. Je to ako mozaika pozostávajúca z viacerých filmov poskladaná do jedného veľdiela. ()

Kroup4 

všechny recenze uživatele

Klasika akčního filmu, jindy škaredá Jamie Lee Curtis je při striptýzové scéně neuvěřitelně sexy. Arnold si odehrává své klasické hraní. Akční scény jsou již kultovní ( kůň s motorkou v hotelu, stíhačka ). Dal bych i více hvězdiček, jenže nemohu tak udělat skrz očividné a neustálé zastupování Arnolda dubléry v každé akční scéně, mrzí mne, že je to tak očividné kdy střílí a bije se Arnie a kdy dubléři. Je to sice malá kaňka, ale při posledním shlédnutí mne to neustále bilo do očí, naštěstí to vyvažují vtipné hlášky a scénky ( Bill Paxton alias superagent, vzala jsem si Ramba apod. ) ()

mvukotic 

všechny recenze uživatele

Tento film ma celé roky obchádzal a ja dnes, po pozretí veľmi ľutujem, že som si ho nevychutnal v časoch, na ktoré táto snímka sedí ako riť na šerbel. Excelentná fúzia akcie a 'rodinnej' komédie, čistá zábava so sympatickými hercami a elegantnou réžiou. Cameron, Cameron, mohol by si sa vrátiť, do časov, keď si točil zábavné a zaujímavé filmy, nie modrý cirkus, alebo uplakané loďky. Škoda ťa. Kto má rád filmy ako napríklad RED a nevidel toto, treba zohnať. Keby nebolo pár (ale naozaj len pár) slabších momentov a nevýrazný hlavný protivník, bolo by to za 5. Mimochodom..je ešte nejaký iný akčný film, kde dostane hlavný hajzlík stíhačkou do rozkroku? ()

milhouse333 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě bavilo v patnácti letech i dnes. Tenkrát jeden z lepších Arnýho počinů a dneska stará dobrá klasika kde je vše. Zbraně, akce, střelba, humor a ještě nějaká ta milostná zápletka. A hlavně žádný spešl efekty. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

V encyklopediích u pojmu "akční komedie" bude odkaz na Pravdivé lži. James Cameron šlápl do trochu jiných vod a ve výsledku nám připravil brilantní film. Arnold v nejlepších letech a Jamie Lee Curtis v nejlepší filmové transformaci (možná s pominutím Sáry Connorový), kdy se ze sympatický domácí puťky změní v neskutečně sexy ženskou, která si udělala jméno v jedné z nejvíc sexy scén ever. Jasně, je to blbý, je to hloupý a člověk to nemůže brát ani v jednom momentu vážně, ale pokud přijmete, že tu Arnold honí motorku na koni, lítá ve stíhačce, vypouští padouchy na raketě, tak potom dostaneme hodně zábavnou akční jízdu se skvělou režií, parádním obsazením a stopáží, která nenudí ani chvilku. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Celkem veselá akce, i když svou totálně přemrštěnou nerealističností až příliš pohádkově přitažená za vlasy. Arnold měl asi velmi zamlžené kontaktní čočky nebo vskutku zvláštní vkus, neboť tato jeho nebývale odpudivá a nesympatická "manželka" byla zralá tak akorát na úlevně rychlý katapult bez padáku :) ()

Související novinky

Pravdivé lži míří na Disney+

Pravdivé lži míří na Disney+

21.05.2019

Poměrně překvapivá zpráva přichází od serveru Collider. Producent, režisér a scenárista McG (Tohle je válka!, The Babysitter) plánuje televizní verzi Pravdivých lží pro streamovací službu... Disney+?… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

18.09.2013

Užijte si tuto představu, dokud ji James Cameron nebo někdo z 20th Century Fox nevyvrátí. Filmový web Latino Review ale tvrdí, že má informaci z „top level" zdroje. Stručně a jasně: Arnold… (více)

Pravdivé lži jako seriál

Pravdivé lži jako seriál

14.09.2010

James Cameron dlouho mluvil o pokračování svého nejlepšího (slyším ze zadní řady nějaké námitky? ;-)) filmu. O dvojku se zajímali i Arnold Schwarzenegger a Jamie Lee Curtis, představitelé manželů… (více)

Reklama

Reklama