Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvláštní agent Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger) vede dvojí život. Plynule mluví šesti jazyky, je dobře vycvičen pro kontrašpionáž a pracuje jako mezinárodní špión pro vládní organizaci nejvyššího utajení, ale jeho žena Helen (Jamie Lee Curtis) už patnáct let věří tomu, že má za muže obyčejného nudného obchodníka s počítači. Harry má všechny schopnosti, prostředky a odvahu chránit svoji zemi... jen jestli dokáže ochránit také svoje manželství? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (840)

HanSolo 

všechny recenze uživatele

První polovina je naprosto fantastická, ale ta druhá už je podle mého názoru výrazně slabší (zvláště ve chvíli, kdy se na plátně objeví teroristi). Nicméně díky skvělému Arnoldovi je to jedna z největších klasik v akčním žánru. ()

riza-do 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo řekl, že je to akční film nikoli komedie asi bych se mu vysmál do očí. Beru chvíli v úvahu, že na film koukám bez toho, abych věděl jaký je žánr a jen už z tradice bych film odsunul díky absurditě, kterou nám jako skoro každý Americký snímek nabídne. Snad jen klika, že žánr je opravdu komedie a proto se film dá zařadit v mém žebříku mezi ty lepší až průměrný. ()

dreamflyer 

všechny recenze uživatele

I když bych nečekal, že to řeknu, ale arniemu jdou komedie i když se o ně snaží...respektive v tomhle případě mu to vyšlo...samozřejmě v ní musí bejt i nějaka ta akce...to by jinak nebyl Arnie,ale musim přiznat,že je to příjemná a záabavná podivaná. ()

ramislav 

všechny recenze uživatele

No, během sledování této akční - komedie jsem se smál snad každou chvíli! Zde Árny dokazuje, že umí zahrát opravdu vše! Parádně vymyšlený děj, každou chvíli akce, skvělé obsazení herců. Musím zde zmínit scénu, kdy Curtisová předvádí povedený striptýz (musel jsem si tuhle pasáž pouštět neustále dokola :-). Jeden z nejlepších Árnyho filmů vůbec! ()

tenista 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmek mám moc rád. Pohodovka, jede si pořád to svoje. Ani jednou jsem těch 144 minut strávených u televize nelitoval. ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Nádherně zrežírovaná akční komedie. Tento film bych dával za vzor akčním komediím. Bravo pane Camerone. I když Švára hraje průměrně a hlavně s přirozeným rakůským přízvukem, tak musím řici, že tento famozní kousek je opravdu moc dobrej, hlavně díky režii. Moc se mi zamlouvá režisérův smysl pro humor. jen tak dál!! ()

vlKousek 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá role pro Arniho:)) Jeho zlej úsměv je dokonalej, sice na terminátora to nemá, ale přecijen jeden z nejlepších Anieho filmů. Kopa akce, výborně použitý a nepřehnaný vtip. Ten film má všechno co má mít, abych se bavil....!!! ()

HarveyDent 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně hloupý americký akční film, který je stejně tak neuvěřitelně zábavný. Terorista, kterej narazí koulema na ocas letadla. Jen se tomu nezasmějte :-D 80% ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Tenhle Arnoldův snímek mě nijak zvlášť nenadchl: ani poctivý akční nářez, ani poctivá parodie na akční nářez, něco mezi, takže vlastně nic moc. Pár vtipných momentů, docela sexy J.L.Curtis a standardní Schwarzenegger (no dobrá, možná o chloupek "herečtější" než bývá zvykem). Tu žánrovou nejednoznačnost ale Cameronovi odpustit nemůžu, protože namíchat relativně vážně se tvářící špionážní thriller se zloduchem letícím na špičce rakety jako ze Žhavých výstřelů... děkuji, podruhé už asi ne. 50 %. ()

amyth 

všechny recenze uživatele

Koukat se na to dá. Je to slušný akční film s jistou dávkou humoru. Nicméně každý kdo vidí obsazení a zejména režiséra by si měl dát pozor. Hvězdná kvalita to totiž v žádném případě není. Je to okopírované Podtrženo Sečteno! (nekompromisně sražené hodnocení) a navíc rozlučka Jamese Camerona. Po tomto už přijde jen jeho nemesis Titanic. ()

Tales 

všechny recenze uživatele

Cameron je král. Tohle neni sice jeho nejlepší film, ale každopádně patří k nadprůměru. Film obsahuje spoustu naprosto geniálních a často i vtipných scén jako třeba honička na koni, nebo Arnold mluvíci pravdu pod vlivem drogy. ()

Lumpus 

všechny recenze uživatele

Když přistupujete k tomuto filmu z odstupem pak se budete náramně bavit, tak jako já. Ovšem když se na něj budete dívat z čistě kritického hlediska potom budete nechápavě kroutit hlavou a klást si otázku proč takový film může být tak kladně hodnocen?! Když překousnu scény které mi připomínají Komando a které s realitou mají asi tolik společného jako.................když se díváte na film :-) tak pak budete spokojeni. ()

ktzc 

všechny recenze uživatele

Skvělej film, nejlepší Schwarzeneggerova komedie, jeden z nejlepších jeho filmů. Scénář, režie, kamera, vizuální efekty, Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis, Bill Paxton, Tom Arnold, všechno boží. Navíc napumpovanej vtipnýma hláškama. Honička koně a motorky, Arnieho let ve stíhačce (a jeho vzlet =D, "...je to jako jízda na kole, to se nezapomíná..."), při tomhle filmu jsem málem umřel smíchy. Je vidět že Arniemu sluší i vtipnější role, než drsňácký robot na zabíjení v Terminátorovi. ()

N3O 

všechny recenze uživatele

James Cameron má cit pro zdravou míru všech prvků, které má správný film mít. Pravdivé lži nenudí, utíkají svižným tempem, každý druhý dialog je obohacen vtipnou pointu a J.L. Curtis předvedla snad nejlepší striptýz :-)). ()

herrbierer 

všechny recenze uživatele

James Cameron se tady opět vytáhl. Pravdivé lži jsou po vizuální stránce skvělé a akce je přímo božská.Film vypadá skvěle i dnes, po patnácti letech. Vůbec špatný ale neni ani scénář, který není příliš triviální, ale ani překombinovaný. Prostě tak akorát. A hlavně je nabitý úžasnými gagy a hláškami, u kterých se člověk řeže smíchy. A vůbec jsem netušil, že Jamie Lee Curtis je taková kost. Prostě dokonalost sama a nevím, co bych si pod pojmem "akční komedie" měl představovat víc. ()

Kaszos 

všechny recenze uživatele

Akčný film ako sa patrí. Fantastický Schwarzenegger, fantastická atmosféra, akcia, napätie a samozrejme vtipný. (95%) ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Vtipná a akcí nabušená oddechovka. Arnold je sice drobet toporný, ale to co předvádí Jamie Lee Curtis a Tom Arnold je smršť komediálního herectví. Svižná akční jízda s třešínkou na dortu v podobě Charltona Hestona v roli drsného šéfa. ()

Související novinky

Pravdivé lži míří na Disney+

Pravdivé lži míří na Disney+

21.05.2019

Poměrně překvapivá zpráva přichází od serveru Collider. Producent, režisér a scenárista McG (Tohle je válka!, The Babysitter) plánuje televizní verzi Pravdivých lží pro streamovací službu... Disney+?… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

18.09.2013

Užijte si tuto představu, dokud ji James Cameron nebo někdo z 20th Century Fox nevyvrátí. Filmový web Latino Review ale tvrdí, že má informaci z „top level" zdroje. Stručně a jasně: Arnold… (více)

Pravdivé lži jako seriál

Pravdivé lži jako seriál

14.09.2010

James Cameron dlouho mluvil o pokračování svého nejlepšího (slyším ze zadní řady nějaké námitky? ;-)) filmu. O dvojku se zajímali i Arnold Schwarzenegger a Jamie Lee Curtis, představitelé manželů… (více)

Reklama

Reklama