Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvláštní agent Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger) vede dvojí život. Plynule mluví šesti jazyky, je dobře vycvičen pro kontrašpionáž a pracuje jako mezinárodní špión pro vládní organizaci nejvyššího utajení, ale jeho žena Helen (Jamie Lee Curtis) už patnáct let věří tomu, že má za muže obyčejného nudného obchodníka s počítači. Harry má všechny schopnosti, prostředky a odvahu chránit svoji zemi... jen jestli dokáže ochránit také svoje manželství? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (836)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle je jediný opravdu dobrý film společně s Predátorem a sérií Terminátor kde se Arnie objevil. Jde o jeho snad nejhláškovější film vůbec. "A upaluj!" ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

James Cameron jako jeden z mála režisérů umí dokonale využít charisma neherce Schwarzeneggera. Co dodat...Akční film podle mého gusta ! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Táto rola Arniemu sadla ako riť na šerbeľ a patrične sa aj odvďačil tým, že tu predviedol asi najviac z celej jeho filmovej tvorby. Americká bondovka s dobrým nápadom a veľmi príjemnou zápletkou. Nebyť Camerona, by sme sa jej asi nedočkali, dokonca poteší aj pár ozaj vtipných hlášok. Ale akčné scény opäť veľmi dobre premyslené a čo navyše aj napriek svojej dĺžke si film zachováva atraktivitu, dôvtip a svižnosť počas celého trvania. 85%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Určite ma trochu prekvapuje, že po predchádzajúcej spolupráci, ktorá svetu priniesla kultového druhého Terminátora sa tentoraz Arnold Schwarzenegger a James Cameron spojili, aby spolu natočili akčnú komédiu s nie zase až tak atraktívnou zápletkou, ale v ich prevedení je z toho samozrejme ďalšia žánrová klasika. Film je možno trochu dlhší, než by mal, v strednej fáze začne trochu drhnúť, keďže práve vtedy sa začne až moc venovať sledovaniu manželky, pričom celá táto línia ma tu skoro vôbec nebaví, aj keď pár dobrých scén jej uprieť nemôžem, ale mimo toho je to už skvelá žánrová zábava. A vôbec mi neprekáža ani to zapojenie komédie, odľahčenosť prvej tretine len prospieva a tak film nebaví len pri tom dôležitom ohľadom teroristickej hrozby, ale páčil sa mi aj ten rodinný život s unudenou manželkou a neposlušnou dcérou a celá finálna tretina je už zase jedna z najlepších akčných zábav, aké sa v áčkovej produkcii prvej polovice deväťdesiatych rokov dajú nájsť. Akcia je tu vynikajúca, prvotriedne natočená, technicky dokonalo zvládnutá, odohráva sa v atraktívnych prostrediach a mimoriadne rozmanitá. Nechýbajú súboje, plno zaujímavých likvidácií, prestrelky s množstvom zabitých, efektné explózie a zaujímavé naháňačky, kde nechýbajú snežné skútre, štíhačky a dokonca aj kôň. Jediná vada na kráse je, že Schwarzenegger tu až moc často využíva dabléra, dokonca aj v mnohých scénach, v ktorých sa nepredvádza nič zložité alebo nebezpečné, čomu nerozumiem, ale aj tak ho v akcii dosť vidno a je na to stále radosť pozerať. Najlepšia je celá akcia na ostrove, to je ten pravý Schwarzenegger, teda rozmanité likvidovanie protivníkov po desiatkach, ale všetka akcia je výborná a nadmieru efektná. Obsadeniu tiež nemám moc čo vytknúť, Arnold Schwarzenegger až na to nadmerné využívanie dabléra pôsobí stále v skvelej forme a charizmy má na rozdávanie, bavili ma jeho priatelia, obzvlášť Tom Arnold, v menšej úlohe poteší Bill Paxton a malá Eliza Dushku a výborní záporáci, hlavne Art Malick, ale aj Tia Carrere. Len tá Jamie Lee Curtis ma tu vôbec nebaví, v iných filmoch ju môžem, ale do tohto žánru mi vôbec nesedí. A režijne je to samozrejme žánrová špička, ale od Jamesa Camerona sa ani nič iné čakať nedá. Je len málo takto dobre natočených akčných veľkofilmov. Takže plné hodnotenie nedávam skutočne len kvôli tej menej atraktívnej zápletke a slabšej strednej fáze, ale inak je to skvelá žánrová zábava. Film som videl mnohokrát a stále sa pri ňom skvelo bavím. 80% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Vtipný, svižný film, který mám časem stále radši. A ty Arnieho drsňácké pohledy do komedie neskutečně sedí. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

1* za výborně přestřelené pojetí, 1* za Arnolda S., který už v životě dokázal, že není žádný pitomec, a tady se docela slušně předvedl jako herec, 1* za JL Curtis, 1* za Billa Paxtona, 1* za Toma Arnolda, 1* za dostihy, 1* za romantické světlo u polibku na pláži.... no safra, těch hvězdiček už je nějak moc... chtěl jsem dát asi jen 4, ale nějak to nejde :-) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak tento film môžem aj po stý krát, akčná high explosive komédia, ako to vie len Cameron so skvelou zápletkou, sexi Jamie a naozaj svižným tempom. Výborné. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Snesete-li pohled na tančícího Schwarzeneggera, snesete už takřka vše. Takhle nějak by musel vypadat Bond, kdyby byl do jeho role obsazen Steve Reeves. Pokud bych neviděl francouzský originál "Podtrženo, sečteno!" asi bych hodnotil o stupínek výše. Jenže vedle bombastické akce a tenhle remake nenabízí nic mimořádného. Naopak, francouzská varianta je díky civilnějšímu (= levnějšímu) pojetí uvěřitelnější a leckde i zábavnější. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úchvatná pecka s typickým režijním rukopisem mistra. Schwarzenegger zde předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů a stává se z něj opravdový sympaťák. Jako agent Harry Tasker je naprosto neodolatelný. V průběhu filmu můžeme zaslechnout nespočet gagů a dočkáme se několika výtečných komediálních scén. Závěr pak patří sekvencím akčním a ty musí snad každého diváka zarazit do sedačky. Další stomilionová produkce, kde jsou investované peníze skutečně vidět. Všichni si dali záležet, včetně Krále Světa - Jamese Camerona. Skutečně je to jeden z nejlepších režisérů všech dob. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pravdivé lži miluju. Spojení Arnolda a Železného Jima vždycky fungovalo a přineslo výborný akční film. Je to jeden z těch, který si kdykoliv rád připomenu a stále stejně se u něj bavím...100% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Poctivé, vtipné, svižné, výbušné, elegantní, zatraceně sexy. Arnold patnáct let předstírá, že je usedlý manžel, jenže ve skutečnosti má nejvyšší stupeň utajení a nahání nebezpečné teroristy. Třeba jako na poslední šichtě, při které si poradí s tangem a několika jazyky, na sněhu pak s desítkami vrahounů i dvěma dobrmany. Na rodinném poli se teď musí vypořádat s údajným milencem své ženy, na pracovním pak s jednou jadernou hlavicí. Dostaneme se do nejabsurdnějších situací, které jsou nicméně nápadité (honička kůň versus motorka), jiné jsou zatraceně dobře natočené (rvačka na toaletách), další nečekaně sexy (Jamie Lee, však víte). Někdo tvrdí, že chybí pořádný scénář. Nemyslím si. Na daný žánr byl sakra dobrý. Prostě tak to dopadne, když se spojí dva giganti zábavního průmyslu!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu je Arnie, jakého si budou pamatovat jeho fanoušci (mezi ně se řadím i já) zřejmě ještě hodně dlouhou dobu: Svalnatý, obětavý, pronášející nekompromisní hlášky jednu za druhou... No prostě co víc dodat? Snad jen, že ve scéně s limuzínou, kdy se perou Jamie Lee a Tia Carrere, mi chybělo k dokonalosti bahno! :) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Pospěšte si s tím, můj kůň už slábne! - Tvůj kůň? Jedna z nejlepších akčních komedií vůbec a hold vzdaný Bondovkám. Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis, Bill Paxton a Tom Arnold (který chrlí jednu hlášku za druhou), jsou skvělou volbou. Potěší také zajímavé zjištění, že i Cameron má smysl pro humor, minirole Charltona Hestona, úžasné akční scény a také dva okaté odkazy na starší Arnieho díla. Jmenovitě na Total Recall a Terminátora 2. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Pravdivé klamstvá" (True Lies) je americkou komerčnou verziou o tri roky staršieho francúzskeho titulu "Podčiarknuté, sčítané" (La Totale!). Skúsený režisér James Cameron do hlavných úloh tejto akčnej komédie obsadil dve hviezdy osemdesiatých rokov: nabúšeného Arnolda Schwarzeneggera a halloweensku star Jamie Lee Curtis. Musím uznať, že vytvorili celkom sympatický manželský pár tajných agentov. Je to pohodový, oddychový hollywoodsky snímok. *** ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

BOMBASTICKÝ ačkní film navlečený na perfektní komediální scénář silně inspirovaný málo nzámou francouzkou komedií Podrtrženo, sečteno! - tradiční Cameronovský Hollywood. Jenže, jak už víme, Cameron má zvláštní dar točit učebnicové mainstreamáky tak brilantně, že i srdce kritického diváka plesá radostí. Pravdivé lži kombinují chytrý a velmi vtipný scénář s úžasnými akčními scénami tak obratně, že se stávají splněným snem každého diváka, v jehož duši zůstalo alespoň trochu dětského nadšení. Vážně není moc filmů u kterých bych se takhle královsky bavil a z finální scény se stíhačkou jsem byl bezprostředně nadšený. "You're fired!" ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Špičkovej mix akce a humoru. Jo a Arnold tak trochu v Bondovským stylu? Proč by ne. Tenhle borec zvládne jakéhokoliv akčního hrdinu. Jo to byli časy, když byl na vrcholu...90% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keď prišiel Arnold za Cameronom s nápadom natočiť remake francúzkeho filmu La totale!, nemusel ho dlho prehovárať. Starí priatelia ešte z dôb Terminátora sa teda pustili do remaku, za ktorý sa hanbiť nemusia. Vznikla vynikajúca akčná komédia s perfektnými akčnými scénami, okorenená dobrým humorom. Cameron dovtedy vyhlasoval, že do komédií by sa v žiadnom prípade nepúšťal, ale bol povzbudený dobrými ohlasmi na gagy v T2, tak dal humoru v Pravdivých klamstvách trošku väčší priestor a urobil dobre. Rodinné problémy vo filme fungujú najlepšie. Súboj na záchode som dodnes videl možno aj 20-30 krát. Cameron to jednoducho vyšperkoval. Vie kedy pridať, kedy ubrať, kedy diváka rozosmiať i dojať. Tom Arnold hláškoval skvele a bavil som sa fantasticky. Presne takto si predstavujem akčnú komédiu. 100%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Príbeh vládneho agenta, ktorý je tak tajný, že o svojej pravej profesii nemôže povedať ani vlastnej manželke, sme pôvodne videli vo francúzskej komédii Podškrtnuté, sčítané. Tvorca Terminátora a Votrelcov vo svojej verzii síce ponechal pôvodný príbeh, no filmársky prístup je na prvý pohľad úplne odlišný. Pokiaľ pôvodná verzia bola typickou francúzskou komédiou, Cameronova pecka je hollywoodskym megafilmom. Vo svoje dobe dokonca s najvyšším rozpočtom v dejinách. Dychberúce akčné scény sa striedajú s komediálnymi vsuvkami ako z nejakého šialene predraženého, ale kvalitného sitcomu. Tento prístup drží pohromade okrem geniality režiéra aj skvelé obsadenie, v ktorom podáva aj Arnold Schwarzenegger niečo, čo sa dá nazvať hereckým výkonom. V dobe premiéry neboli ohlasy jednoznačne nadšené, no postupom času sa z tohto počinu stala trvalka a jedna z najlepších akčných komédií všetkých čias. ()

Související novinky

Pravdivé lži míří na Disney+

Pravdivé lži míří na Disney+

21.05.2019

Poměrně překvapivá zpráva přichází od serveru Collider. Producent, režisér a scenárista McG (Tohle je válka!, The Babysitter) plánuje televizní verzi Pravdivých lží pro streamovací službu... Disney+?… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

18.09.2013

Užijte si tuto představu, dokud ji James Cameron nebo někdo z 20th Century Fox nevyvrátí. Filmový web Latino Review ale tvrdí, že má informaci z „top level" zdroje. Stručně a jasně: Arnold… (více)

Pravdivé lži jako seriál

Pravdivé lži jako seriál

14.09.2010

James Cameron dlouho mluvil o pokračování svého nejlepšího (slyším ze zadní řady nějaké námitky? ;-)) filmu. O dvojku se zajímali i Arnold Schwarzenegger a Jamie Lee Curtis, představitelé manželů… (více)

Reklama

Reklama