Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvláštní agent Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger) vede dvojí život. Plynule mluví šesti jazyky, je dobře vycvičen pro kontrašpionáž a pracuje jako mezinárodní špión pro vládní organizaci nejvyššího utajení, ale jeho žena Helen (Jamie Lee Curtis) už patnáct let věří tomu, že má za muže obyčejného nudného obchodníka s počítači. Harry má všechny schopnosti, prostředky a odvahu chránit svoji zemi... jen jestli dokáže ochránit také svoje manželství? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (840)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

I takový James Cameron si najde chvilku, aby se vyblbnul. Totálně ulítlé ať už humorem (hlavně díky Billu Paxtonovi) nebo akcí (závěrečná over the top stíhačka). Zkrátka takový film pro radost, ve kterém si člověk vlastně neumí představit ani nikoho jiného než Arnolda. Zřejmě absolutní maximum Arnoldových hereckých schopností. 85% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Napoprvé byl pro mě tenhle film zklamáním - jako teenager jsem Arnolda nesnášela ve většině komediálních rolích a od Camerona jsem byla zvyklá na solidnější kousky. Nedávno jsem viděla většinu "True lies" znovu a musím si poopravit dojem: tohle je vážně povedený mix akce a komedie, Arnold pro jednou skutečně působí jako profesionální herec, respektive ta jeho prkennost sem tak nějak mile patří, a ostatní mu velmi zdatně sekundují: Jamie Lee je sexy manželka, aniž by byla sexbomba, Tom Arnold je správně hláškující parťák, Tia Carrere krásná mrcha a arabský padouch umí hezky kulit očička. Akorát Eliza Dushku v roli dcery mi lehce lezla na nervy a pomočování Billa Paxtona bylo zbytečné a laciné. Všudypřítomná nadsázka dělá z tohoto filmu ne úplně hloupou a hlavně svižně zábavnou podívanou. Oproti původnímu hodnocení palec nahoru (úspěch, většinou to dělám opačně:-)). 79% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem měl Arnieho fakt rád a tak mě potěšilo, že Pravdivé lži ani po letech neztratily nic ze svého humoru ami pěkných akcí. Jsou jedním z jeho nejlepších filmů a také možná poslední dobrý film jeho kariéry. Dokonce mi nai nevadí, že Arnold fakt neumí moc hrát. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

James Cameron se chtěl zřejmě vydovádět a tak vzal do party z akčních herců toho možná nejakčnějšího - Arnolda Schwarzeneggera. Je radost ho sledovat, když byl ještě ve formě, chrlil ze sebe jednu hlášku za druhou a dovedl být tvrdý, nekompromisní, ale také elegantní a lidský, resp. žárlivý, domýšlivý a ješitný. :) Pravdivé lži jsou povedenou koláží komedie, akce a v malém zastoupení též romantiky. U některých scén jsem se vskutku bavil a jako odlehčená podívaná je Cameronův snímek opravdu výborný. Slušné 4*. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Jako akčňák průměr, na perly typu Komando nebo Predátor to fakt nemá, jako komedie výrazně lepší, než debility jako Dvojčata apod. Celkově ucházející i díky Jamie Lee:-) její scéna se striptýzem je nezapomenutelná:-))))) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

James Cameron mnohokrát dokázal, že patrí medzi režisérsku špičku. Myslím, že mu žáner akčnej komédie sedí. Od začiatku až do konca je snímka preplnená výbornými miestnymi vtipmi a dychberúcou akciou. Vizuálne efekty sú na rok 1994 veľmi pekné a nepriehľadné, čo dodáva filmu kvalitu vizuálnej stránky. Popri Arnoldovi sa blysne Jamie Lee Curtisová v úlohe jeho manželky. Striptíz nezabudnuteľný. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

"Zabil jsi někoho?" "Jo, ale jenom ty zlý." Moja najobľúbenejšia akčná komédia. Komédia nieje môj obľúbený žáner, ale Jim s Arnoldom to zvládli úplne skvelo. Perfektná dávka vynikajúceho humoru, hercov, akcie, ktorá sa zlieva do jednej s najlepších akčných komédií aké kedy boli natočené. Jim Cameron dokázal, že vie okrem sci-fi aj iný žáner. "To jsou celí oni, teroristi. Vůbec je nezajímá, že už máme po pracovní době." 100% - 5* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti bývá občas velká síla. Arnold, nejjednodušší slavný herec vůbec, kterému ale žereme každou pěst i úšklebek, Jamie Lee Curtis, která v plavkách vypadá jednoduše božsky, vedlejšák Bill Paxton, který je duševně jednoduchý a náramně vtipný, a James Cameron, který umí natočit jednoduchou akční komedii skoro stejně jistě a nápaditě jako své vizuální spektákly. Je to sice zbytečně dlouhé a závěr už evokuje spíše osmdesátkové přepálené Komando (hlavně tedy počtem mrtvých na metr čtverečný), ale přesto velká zábava a jeden z nejrajcovnějších zástupců akčního Hollywoodu let devadesátých... 85% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

3. a zatím poslední spolupráce Jamese Camerona a Arnolda Schwarzeneggera, která si do velké míry střílí z akčních filmů, aby nakonec naservírovala jednu parádní akční podívanou. Tento remake spíše neznámé francouzské komedie Podtrženo, sečteno! je v součtu jeden z nejlepších akčních filmů 90. let, kdy v něm funguje i manželská krize, drobné přesahy i čistá akční stránka.... ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Najlepšia akčná komédia akú som kedy videl aj s Hot Shots 2 aj keď to je skôr paródia:) James a Arnie sú skrátka dokonalé duo, výborné. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po druhom zhliadnutí tohoto filmu som po nátlaku humoru a skvelej akcie nútený upraviť svoje pôvodné hodnotenie 60%. Smial som sa od začiatku do konca. Úderné hlášky, skvelá akcia a nadhľad posúvajú tento film nielen ku tomu najlepšiemu čo Arnie a James nakrútili, ale aj medzi absolútnu top ligu akčných filmov. Tvorcovia neváhajú ani minútu, rútia na nás vtipy a hrajú sa s klišé žánru. Herci sú úžasný, či je to samotný Arnie (ktorý si robí srandu z jeho predošlých postáv), úžasná Jamie Lee (tanečná scéna je BOHOVSKÁ), Bill Paxton (Simon alebo Carlos?), alebo Tom Arnold. Najobľúbenejšia hláška: Jamie Lee: "Zabil si niekoho?"; Arnie: "Ale iba tých zlých" PS: Vo filme je najkrajšia romantická scéna, akú som videl: bozk na pobreží! ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Akční komedie je žánr, který dle mých měřítek Pravdivé lži vystihují do puntíku v tom nejlepším slova smyslu. Akce je špičková a „spektakulární“ , ale taky zatraceně vtipná! ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Bez dabingu se strašně provalí, jak je Arnold mizernej herec, ale nějakým zázrakem utáhl i tuhle roli obyčejného nudného tatíka od rodiny, co je tajně superagentem. Hlavně tedy ukazuje svoje svaly a řezané rysy a cedí správné béčkové hlášky. O "umění" se tady starají ostatní herci, kteří hrají jak o život - Jamie Lee Curtis, Bill Paxton, Tom Arnold... dokonce i mladá Eliza Dushku jako Arnoldova dcera ho přehrává. O vtipy je teda postaráno, ale tenhle film má především boží AKCI. Je jí hrozně moc a je úchvatně natočená, Cameron tady fakt zaválel. Jeden z nejlepších Arnoldův... a podle mě i Cameronových filmů. (8/10) ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Extra uletený film, pred ktorým treba mozog nastaviť do polohy off. Cameronovi tento raz išla „slina“ a natočil takú zmes žánru aká sa len tak nevidí. Fetol si asi niečo riadne halucinogénne, pretože je to riadna zverina, v ktorej dalo by sa povedať jedna nelogická a nereálna scéna sa strieda za druhou. Toto musel byť zámer, to nemohla byť náhoda. Proste netradičné "sci-fi" s Arnoldom, so sexi Jamie Lee Curtis a moslimskými teroristami, a toto všetko je zabalené do šialeného celku, v ktorom si Cameron, myslím si, urobil srandu z filmov podobného druhu. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Já se zasmál, opravdu...a vlastně nic jinýho jsem od toho nepotřeboval. Arnoldovi některé odlehčené role sedly jako paruka na pleš. ()

Související novinky

Pravdivé lži míří na Disney+

Pravdivé lži míří na Disney+

21.05.2019

Poměrně překvapivá zpráva přichází od serveru Collider. Producent, režisér a scenárista McG (Tohle je válka!, The Babysitter) plánuje televizní verzi Pravdivých lží pro streamovací službu... Disney+?… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

18.09.2013

Užijte si tuto představu, dokud ji James Cameron nebo někdo z 20th Century Fox nevyvrátí. Filmový web Latino Review ale tvrdí, že má informaci z „top level" zdroje. Stručně a jasně: Arnold… (více)

Pravdivé lži jako seriál

Pravdivé lži jako seriál

14.09.2010

James Cameron dlouho mluvil o pokračování svého nejlepšího (slyším ze zadní řady nějaké námitky? ;-)) filmu. O dvojku se zajímali i Arnold Schwarzenegger a Jamie Lee Curtis, představitelé manželů… (více)

Reklama

Reklama