Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina Turnerových - otec, nevlastní matka, malá Jennifer a teenager Matt - se rozhodne začít nový život na venkově. Opouští proto město a vydává se do divočiny ve Virginii. Změna přináší každému nějaké problémy - obzvláště Mattovi, který se cítí v novém prostředí ztracen a sám. Turnerovým naštěstí pomůže kolie bez domova, která se stane součástí jejich života - a Matt díky její neochvějné věrnosti pochopí mnohé o životě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Renton 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem viděl 173 epizodu Simpsonovi a tam taky hrála kolie. Sice se nejmenovala Lassiem (a sice Pašák:-)), ale bylo to mnohem zábavnější.. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběh o rodičích a dětech, o hledání si cesty k nevlastní matce sice v úvodu působí tuctově, ale ve chvíli, kdy se prolínají sny zemřelé matky o farmaření a vlastnictví kolie, tak stylizace s původní Lassie má význam. Srovnání venkova a města vyznívá pro návrat k přírodě. Za zmínku stojí i Mattovy dobové narážky Doufám, že nebudeš poslouchat Paulu Abdul, nebo Janet Jackson. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Bylo mi asi 10 let co jsem viděl tento film. Musím se přiznat, že psy nesnáším. A to doslova a do písmene. Nechápu lidi, kteří vlastní nějakého psa. Vždycky, když kolem nějakého jdu, tak mám strach, že mě pokouše. No to jen na začátek a teď zpět k filmu. Bohužel, jelikož už je to asi 13 let co jsem Lassie viděl, tak nemohu být moc objektivní. Matně si vybavuji některé scénky. Vím, že kolie byla velmi přítulná a mě jako malého sviště dojímala. Ve filmu je kladen velký důraz na to, že pes je největší přítel člověka. Mladý Matt si kolii zamiluje a prožívají spolu různá dobrodružství. Ani na chvíli jsem nepřemýšlel jaké dám hodnocení. Jsou to jasné dvě hvězdy. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tak jako vůbec se mi nelíbilo, jak ohrozili tu kolii tím, jak ji nechali lapat dech v té řece, ať už to bylo točeno jakkoliv "bezpečně". A další věc kterou nepochopím nikdy je ta, proč vybrali psa z výstavní linie na tento film. I pracáčci jsou krásní a aspoň by ty záběry s ovcemi dávaly smysl. Tato, ač krásná, kolie si s nimi moc poradit neuměla. Kdyby vybrali psa s lepším rodokmenem, záběry by byly mnohem lepší. Navíc ta všudypřítomná naivita tomu dodá hřebíček do rakvičky. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

predvídateľný dej, príšerní herci, Colia furt vyčesana ako stará Taylorka, k tomu všetkemu patetická hudba, ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Klasika rodiného filmu, kterou bych s jistou dávkou sentimentu dneska asi překousl, ale víc než na 2 hvězdičky to není. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Lassie je sice celkem fajn film. S postupem času ale člověk odhaluje mnoho vyčpělých filmových kvalit. Pro děti určitě ideální. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Ale jo pár dílů Lassie jsem taky viděl jako malej, přiznávám se, ale bohužel nezaujalo mě to. Přesto člověku v podvědomí nějaká ta zmínka o tomto přítulném psíkovi zůstane. 45% ()

Kangaxx odpad!

všechny recenze uživatele

Po scéne, v ktorej náhodný okoloidúci príde k na zemi ležiacemu psovi, ktorý vyzerá byť mŕtvy, spýta sa ho čo mu je, potom ho pohladí, naloží do auta, nechá ho šoférovať a odovzdá polícii, môžem tento seriál odporučiť spoluobyvateľom matičky Zeme vo veku -1 až 2 roky. ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

Je vědecky dokázáno, že Kolie je nejchytřejší psí plemeno, a proto dávám 1* za to, že ve filmu hraje právě Kolie a ne třeba jezevčík, tím se nechci dotknout majitelů tohoto plemena. Jinak film je stále o tom stejném jako jemu příbuzné verze a nepřináší nic nového. Moje hodnocení: 20% ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to asi ve dvanácti, čemusi jsem se tam cynicky zasmál a vzlykající sestřenice mě skoro umlátila pěstičkami :P ()

Dalessia 

všechny recenze uživatele

Tento film sme ako deti so súrodencami otáčali často dookola na VHS. Takže moje hodnotenie je hodnotením detského diváka :-) ()

Reklama

Reklama