Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dolly Parton, je country zpěvačkou v jednom americkém klubu, patřící člověku, který si Dolly chce nechat v klubu (díky podepsané smlouvě) co nejdéle. Nechce o ni přijít, protože je velice atraktivní a díky ní má klub velký úspěch. Jenže Dolly to v klubu nebaví. Neustálé narážky na strávení noci s majitelem, už ji obtěžují. Vyhrocení hádky končí sázkou, že naučí kohokoliv zpívat country. A do této sázky se dostává otrhaný Ital bydlící se svou rodinou nad pohřebním ústavem - newyorský taxikář (Sylvester Stallone) - kterému zpívání jde asi jako když se o to pokouší nemocný kohout. Cvičení a učení zpívání, pohybů a chování country zpěváka se přesune do domácího prostředí Dolly Parton, kde se Sylvester Stallone pokusí naučit se zpívat. (JohnyCH)

(více)

Recenze (61)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Stallone na vlne úspechu dvoch veľkých R zablúdil do neznámych vôd, kde sa popasoval s pozíciou zabávača v country klobúku. Tento pokus o výlet zo škatuľky nevyšiel podľa predstáv a aj keď je komédia časťami zábavná (rockenrollové sólo na pohrebe) po väčšinu času skĺzava do trápnosti. Maliny rozhodne padli na úrodnú pôdu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone se po svém režijním počinu 'Staying Alive' (1983) nějak rozdováděl a zůstal u hudebního komediálního žánru, kde si protentokrát zahrál jednu z hlavních rolí. Příběh je prosťounký, avšak daný. Hudební hvězda country music Jake Farris se vsadí s majitelem hudebního country klubu, že udělá zpěváka z prvního člověka kterého potká. Když se jí to nepovede, s oním majitelem klubu se vyspí. A jen to dořekne, před jejíma očima se objeví zdivočelý taxikář Nick. Ano, Sylvester Stallone osobně. A někdo takový se musí naučit country zpívat, country se chovat, country prostě žít. O humorné situace není nouze a dá se říct, že se v podstatě jedná o komedii bláznivou. Sylvester Stallone již proslavený coby Rambo či Rocky vs. úspěšná zpěvačka country music Dolly Parton. Tvůrci chtěli do role taxikáře vzhledově někoho neokoukaného, dlouhovlasého a bojovně vyhlížejícího heavy-metalového typu. A to Sylvester zrovna splňoval. Málo se ví, že v tuto dobu měl nabídku na natáčení snímku 'Beverly Hills Cop', ale dal přednost tomuto. Udělal dobře? Na správný hudební film je k poslechu spousta country písniček a ani o různé komediální taškařice není nouze. To vše Sylvestr kupodivu zvládl dobře. V podstatě jako by se také vrátil k charakteru Rockyho svým výstředním chováním a hlavně svou výřečností. Svým způsobem snímek není špatný, ale diváci ho prostě nepřijali a film komerčně naprosto propadl. Nevydělal ani polovinu nákladů. Sylvestr se údajně osobně nechal slyšet, že to byla pro něj hořká pilulka a dostal tak jedno důležité ponaučení. Má zůstat u akčního žánru. Tento snímek je v podstatě pozapomenutý a je zázrak, když se někde objeví. On ho i ten zub času dosti ohlodává a tak čím je starší, tím je i po divátské stránce horší. V rámci kinematografie Sylvestra Stalloneho je však pro jeho fanoušky nutností. Ukazuje podstatný fakt, že se nebál ani komediálního žánru a že do něčeho takového šel s chutí. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Stalllone si odskočil od rolí bijců k romantické komedii. Proč ne. Country ani Dolly Parton sice nemusím, ale jako nenáročná jednohubka to ušlo a nijak neurazilo můj filmový jemnocit. Koukatelný průměr, který ubíhal svižně, občas pobavil a na rozdíl od řady jiných komedií se ze mě nesnažil vyrazit smích trapností nebo vulgaritami. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Plakát kde se Stallone přetahuje s jakousi pudlovitou nádherou je hodně zavádějící. Bude se totiž zpívat a rovnou country. Nápad je to určitě zajímavý a s blížícím se koncem to Sylvestrovi skutečně začne jít. Inspiraci sice nalezl u samotného Elvise, ale vůbec to nevadí. Pohodový a rozhodně netradiční snímek ve filmografii akčního hrdiny. 50% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ktovie čo, viedlo Slya do tohto projektu. A ktovie čo, od neho samotný Sly čakal. Každopádne bolo v tej dobe pre Rockyho príliš skoro na komediálne úlohy a zistili to aj diváci, ktorý film učinili ukážkovým prepadákom veľkej hviezdy. Sylvester stratil týmto dielom rok života a mi dve hodiny toho svojho. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Sysvester Stallone byl za film v roce 1984 oceněn anticenou Zlatá malina v kategorii nejhorší herec. (Terva)
  • Výdělělek: 21 435 000 dolarů. (McLushi)

Reklama

Reklama