Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitel Shunsuke Kobayashi se rozhodl navštívit rodiče malého Toshia, který se dlouho neukázal ve škole, aby zjistil důvod jeho dlouhé absence. Kobayashi v domě nenachází nikoho kromě samotného Toshia, od kterého se nepřímo dozví, že rodiče odešli společně na nákup. Teprve až po chvíli čekání si všimne, že okolní místnosti jsou ve velkém nepořádku a s Toshiem taky není něco v pořádku. Navíc se pod střechou domu začíná uvolňovat smrtící kletba… (Pumiiix)

(více)

Recenze (84)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl podíl scén, kdy jsem se strachy klepal, ku zcela zbytečným momentům alespoň 1, byl bych nadšený. Bohužel skutečnost je jiná. I když se v Ju-On vyskytují místa, kde jsem se opravdu docela bál, je jich strašně málo, odhadem necelých deset procent stopáže. Technické provedení navíc také nepůsobí zrovna nejlépe, tudíž na tu vatu ani není pěkný pohled. Být film delší, tak asi nadávám na nudu, takhle je to slušná duchařina. Ale jsou i mraky lepších. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Doteraz som sa o vaše dieťa staral ja. Teraz sa vy postaráte o moje. Vaše dieťa sa práve narodilo. Je to dievčatko.“ Fuj, to bolo! Najmrazivejší diel ságy. Tušil som, do čoho idem, tak som si ju pozrel za bieleho dňa. Vonku snežilo a na stole rozvoniavala káva. Napriek dennému svetlu som bol znova rozklepaný. Pri hororových knihách a poviedkach zažívam len v minime prípadov pocit strachu. Pri filmoch ho zažívam oveľa častejšie, ale tiež nie príliš často a ak sa reálne bojím, je to skôr rarita. U tohto filmu som sa bál, dokázal vo mne vyvolať znepokojenie a nervozitu. Určite jeden zo 100 najdesivejších hororov, aké som kedy videl. P.S. - Viete, na čo slúži saké? ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Na JU-ON jsem byl dost zvědavý - ódy na originalitu, parádní lekačky atd. se pěly široko, daleko. A jak jsem s JU-ON dopadl? Mé pocity? 1. Zážitek z filmu mi nepokazilo nadměrné očekávání. 2. Bez ohledu na bod 1 se dostavilo mírné zklamání. JU-ON není špatný film - je zajímavě natočený, má hlavu a patu... ale když já se u něho taaakhle nudil. Byl táhlý a nudný; a bohužel to nezachránilo ani těch pár lekaček, které navíc a bohužel taky nepatřily k těm infarktovým. Shrnuto a podtrženo: Není to špatný film, ale imho nevýrazný, chvílemi táhlý a bez pořádných lekaček. Výsledný ortel: 70%. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Po zkouknutí obou Ju-On: The Grudge a amerického remake na mě tento televizní díl moc nezapůsobil. Lekačky jsou ve všech Grudge dílech mnohem děsivější a atmosféra hutnější. Vyjma učitele Kobayashiho jsou výkony herců nic moc. V normálních situacích se chovají poněkud strojeně a nepřesvědčivě. Naopak mne potěšila scéna s Kayako plazící se po schodech na konci epizody s Kobayashim, jež mi přišla jako nejlepší schodišťový moment ze všech Ju-Onů, o remake ani nemluvě. Skvělá byla dívenka s utrženou čelistí. Osvěžením pro mě byla dnes známá japonská herečka Chiaki Kuriyama a její střet s mňoukajícím Toshiem ve sborovně. Slušný duchařský nadprůměr v syrovém televizním zpracování. 7/10 ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Vata, vata, vata, pak příjde něco velice, ale velice strašidelného, a znovu : vata, vata, něco strašidelného... a pak to skončí. Na rozdíl od jiných na mě filmařský styl, jakým je původní Ju-on natočen, nepůsobí vůbec amatérsky - myslím, že Shimizu dobře věděl co dělá, a měl to pod kontrolou. Působivost horrorových scén je tak veliká, že téměř zastíní celkovou prázdnotu snímku. Téměř. Mám rád horrory, ve kterých je něco navíc, které můžou fungovat také v jiných rovinách, a dokážou zaujmout i přemýšlivého diváka. Ty nejlepší horrory takhle většinou fungují. Tady bohužel není nic navíc; zbývá jenom čirá hrůza, která (když už na ni občas dojde) je hodně kvalitní, a v mém případě nakonec Ju-onu ty tři hvězdičky zajistí. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaký asijský horor, u kterého jsem se bál! Hodně působivé "lekačky" a sympaticky krátká stopáž. Výrazně lepší než Ringu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dal som šancu “Ju-on”, lebo tento snímok je absolútne prvou prvotinou v prípade mnohopočetne spracovanej “Nenávisti”. Divákom bude najviac známa americká verzia: “The Grudge”, ktorá je skutočne veľmi vydarenou, atmosferickou záležitosťou. Tento “originál” tenkrát poprvé, pôsobí ďaleko viac komornejšie ako jeho následníci. Je skrátka cítiť nižší rozpočet, a s tým spojenú absenciu “klišé” prvkov, či masiek s gore. Ja však vyslovene nespokojný nie som. Snímok trvá 70 minút, ušiel pomerne rýchlo, niet prečo mimoriadne hundrať. Po dejovej stránke má proste tento Japonský, kultový snímok svoje čaro aj po 20 rokoch. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nejděsivější na celém Ju-Onu je fakt, že je i přes svou nezlomnou blbost docela zajímavý (druhé místo v hrůznosti dostává poslíček v santa klausovském oblečku). Jinými slovy, většina scén je neskutečně mimo, jsou nezajímavé, všechno co v nich má působit hrůzně působí směšně jako představa invaze mimozemšťanů vypadajících jako kříženec čivavy, aztécké sochy a Tomáše Magnuska, JENŽE způsob, kterým na sebe jednotlivé, zdánlivě nesouvisející scény je docela zábavný a osvěžující, byť je děj poněkud tuponosý. Určitě by to nefungovalo, kdyby děj měl byť o pár minut víc, než přítomných šedesát minut.PS: ten skvěle vypadající plakát vypadá mnohem lépe, než film samotný a nemá s ním nic společného. Krom toho, že k němu patří. ehm. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších hororů, jaké jsem kdy viděl. Příběh je tak zamotaný, že ho většina z nás zná až z pozdějšího osvětlení přátel (nebo americké verze), ale ten stejně slouží jen jako pozadí pro sérii těch nejlepších lekaček (snad kromě Oka), které jste kdy ve filmu mohli vidět. Takashi Shimizu dokáže navodit atmosféru opravdu mistrně (k čemuž mu slouží i amatérská kamera) a jakmile na vás vyhodí první lekačku, zůstanete napjatě sedět podělaní strachy až do úplného konce. Škoda jen té krátké stopáže. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Některé momenty hodně povedené a hororově skvěle zpracované, některé sekvence naopak uspávající a hrozně roztahaně nudné. Děj vcelku zajímavý, skládačkovitě poskládaný, ale možná až moc domotaný. Na první film, který odstartoval Nenávist, to je slušná prácička, která dala vzniknout skvělým a určitě lepším kouskům z roku 2003. 60% ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Velmi atmosférický a strašidelný horor z japonské dílny. Přes trochu pomalé tempo dokáže diváka držet v neustálém napětí a strachu. A že z některých scén můžete mít dost nahnáno. (8/10) ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Televízna kamera a jednoduchosť Ju-onu vo mne spočiatku vyvolávala zdržanlivý pocit naznačujúci, že je predo mnou ďalší z rady nudných amatérskych bubu hovadín. O rýchle odbúranie tohto dojmu sa zaslúžili tradičné (v zmysle kategorizácie), husté japonské obrazy, ktoré nezostali iba pri precízne budovanej atmosfére, ale často skĺzli (za to veľká chvála) aj k hnusnejším prejavom – viď napr. postava Kanny. Proste horor za málo peňazí, ale veľa muziky. PS – Pred prahom japonského domu pre istotu povinne obrátiť fľašu saké dole hrdlom :o ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce hrozná bída. Kamera je nemastná a neslaná, tudíž si vše divák tolik neužije. Když jde ve filmu do tuhého, divák se začne i trochu bát, jenže to se nestává tak často. Kdyby bylo více ostřejších scén, tak bych s hodnocením šel výš. Ju-on není ničím výjimečná záležitost, u které by byl divák nadchnutý. Jedná se bohužel o podprůměrnou hororovou podívanou, která nepředvede nic nového. Ani herci nejsou nic extra a někdy mi přijdou zmatený a že nevědí, co by měli hrát. Díky pouhým 70minutám jsem nešel s hodnocením níž, protože být to o něco delší, nevydržel bych to.. 4/10 = 45% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Verím, že v roku 2000 mohol mať film úplne iný nádych. O 23 rokov neskôr však dobre vieme, kto je Toshio a Kayako, vieme, aké zvuky vydávajú, a akým spôsobom strašia/zabíjajú ľudí. Vôbec v žiadnom smere ma tak neprekvapili a nedokázali vydesiť. Film navyše kvalitou obrazu veľmi zostarol. Má niekoľko svetlých (temných momentov), ale veľký zážitok to teda rozhodne nie je. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je prvopočátek toho bílýho chlapečka z hůry, kterýmu už pak nikdy nedali pokoj? No na nízkorozpočťák určitě pozoruhodné a po remaku volající, protože zpracování opravdu za nic nestojí. No vzhledem k tomu, že jsem se nikdy z Nenávisti na prdel neposadil, tak zůstávám na průměru, stejně jako u většiny pokračovatelů. V téhle sérii už aby se pomalu jen čert vyznal....65% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak konečně mám za sebou i tuhle pecku. Ale za sebe říkám bohužel jsem viděl o tři roky novější kinoverzi která prostě byla lepší. Tohle je neuvěřitelně atmosférické ale strašně zmatečný. A navíc kde mi přišly herci z Ju-onu z roku 2003 úžasný tak tady mi přišly bohužel takový nic extra. Ale to jsou asi všechna negativa film je celkově dost kvalitní a v pár scénách mě fakt parádně vyděsil, a mňoukající kluk tu má o dost více prostoru, takže o strach je postaráno. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

I když film měl pouze 70 minut, tak se solidně táhnul a to je největší slabina jinak skvělého hororu. Scény, kdy se objeví malý kluk jsou stejně jako v předcházejicích dílech naprosto šílené a málem jsem se strachy posral a o to u duchařin jde. Bohužel můj zažitek kazilo to, že jsem viděl asi přechozích sto dílu, které byli přetáčené, remakované a bůh ví co ještě. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

První z prvních,troufám si říct i nejhorší a to sem až na Americkou jedničku jiné neviděl.Úděsná nuda,herecká komedie,logická nejednotvárnost,scénaristická debilita,amatérská tupost.Ani jedna děsivá scéna!Ani jedna!Film má 70minut a mě se to vleklo,jako trilogie Kmotra!Sem si řek,že zalezem k Fanymu do baráku ( páč je velkej a sou tam schody ) natřeme se na bílo,vemem si černý paruky že jo,nesmí chybět lahvinka saké,páč ta přeci zahání zlé duchy a dá se použít na strkání do řitě.To mě vede k myšlence že nám chybí ještě malé děcko.To natřeme na bílo též,pak jeden znás pustí dokola debilní melodii na telefonu,kterou nechá vyzvánět pořád dokola,načež druhej začnej rvát tu lahev saké do prdele klučikoj,dokud nezačne mňoukat a ten třetí u toho bude dělat trrrrtrrrgrrrtrrrtrrgrrrtrt a točit to. Bude to naše takové hororové porno s názvem Jú-On Polyká.Pak na točíme ješte Jú-On polyká 2.Načež nám zavolaj z německa,že by nám dali víc peněz,jestli si to nechceme dvakrát zremakovat tak už v německé produkci a samozřejmě s pořádnou dávkou chlupatých herců a bobřích hereček natočíme Jú-Ona Polyká a Jú-Ona Polyká 2.To bude mít kurevskej úspěch,tak nám zavolaj Amící a mi znova,už ale v Americe,pod producenskou taktovkou Brada Armstronga a s hereckými esi jako Ron Jeremy,Brianna Banks,Carmen Luvana atd. natočíme Jú Ona i On Polyká a Jú Ona in On Polyká 2 :-DDDDDDDDDDD Debilní blbost...... 5%. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Japonský videofilm, který člověka až dokonce nenechá vydechnout nad tím, co se dá dělat s obyčejnou televizní kamerou. Celý film, skutečně jako by vypadl z nějaké české televizní inscenace osmdesátých lettedy, alespoň obraz tomu nasvědčuje. I přes dostupné prostředky se tvůrci s napínavým tématem vyrovnali originálně a dokázali, že nedostatek peněz neznamená ztrátu kvality filmu. Ba naopak, největší klady Ju-onu spočívají právě v jeho lacinosti. Takže bych technické zpracování bych hodnotil kladně, přesto mi příběh přišel poněkud skomírající. Jen mi není jasné, kdy se v Asii přestanou natáčet filmy o strachu skrytém za mobilními telefony. Začíná to být nuda a přiznejme si – nastává doba polyfonních melodií, které už člověka tak nevyděsí (natož ráno probudí:-) ()

Související novinky

Další vlna NENÁVISTi

Další vlna NENÁVISTi

10.12.2005

Herečka Sarah Michelle Gellar se opět vrací k roli mladé dívky, která bojuje s nadpřirozenými silami. A není to Buffy, přemožitelka upírů. :) V pokračování filmu Nenávist, si opět zahraje mladou… (více)

Reklama

Reklama