Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je rozčlenený do šiestich častí, z toho prvé dve uzatvárajú predchádzajúci diel. Kliatba, ktorá sa zrodila vraždou Kajako a jej syna Tošija, sa šíri ďalej. Pomsta za krutú smrť si vyberá kohokoľvek. (PeterFLJilek)

Recenze (37)

zputnik 

všechny recenze uživatele

JU-ON 2 je pro mě osobně o třídu výš než první JU-ON. Mám sice vůči "dvojce" pár výhrad: 1. vcelku nepochopitelné vložení závěrečných x minut z "jedničky"; 2. práce s kamerou byla stejně jako v "jedničce" občas na úrovni lepších dílů z předrevolučních kultovních ;o) BAKALÁŘŮ... ale současně musím uznat, že atmosféra byla chvílemi patřičně hustá a že od té doby je pro mě mňoukající chlapec s bílou tváří synonymem být podělaný strachy. Shrnuto a podtrženo: K dokonalosti toho JU-ONu ještě dost chybí, ale měřeno schopností traumatizovat a zanechat nepříjemné pocity jde o dost dobrý film. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Z japonské duchařské série jsem nejdříve viděl oba celovečerní díly Ju-On: The Grudge, které mne hodně nadchly. Na původní televizní díly jsem se tedy velice těšil. A ty mi připravily docela zklamání. Více mě zklamal tento druhý díl. Když pominu fakt, že jsem byl nucen znovu sledovat závěrečných zhruba 35 minut prvního Ju-Onu, tak mě film nebetyčně nudil, natož abych se u něho bál. Nebýt perfektní a docela nepříjemné scény, v níž si Kayako vynalézavě pohraje se smutným klukem v prostorách školy, dal bych snímku jen dvě hvězdy. 5/10 ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Škoda té trapné recyklace první části, doporučuji doslova přeskočit půl hodinu, o kterou se to plně překrývá s prvním Ju-On. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keďže mi to nedalo, skočil som rovno z jednotky na dvojku. Divák by však mal vedieť, že dvojka je z polovice jednotkou. Úvodných 33 minút dvojky, je totiž záverečných 33 minút jednotky. Čiže túto pasáž môžete smelo preskočiť, nedozviete sa absolútne nič nové, iba budete svedkami toho, čo ste už dávno videli. Žiadna pasáž ani dialóg Vám neujde. Za mňa je takéto obsiahle repete absolútne nepochopiteľné, pričom nemá žiadne logické opodstatnenie a patrične naserie. Zvyšný obsah snímku je spracovaný v tradičnom kabáte ducha jednotky, no celkovo ubudne zo scén, ktoré z jednotky spravili kultovú záležitosť. Nič viac, nič menej. Keď dám dvojke hviezdy tri, musel by som dať jednotke hviezdy štyri. Lenže to sa mi príliš nechce, i keď by si prvotina možno nadpriemerné hodnotenie zaslúžila, a tak tu ten raiting dvojky, za mňa umelo vytiahnutý do červených pozícii, trošku viac upravím do reality. Prísne, no zaslúžené, objektívne dve hviezdy obstojnému filmu .. ()

kyselina 

všechny recenze uživatele

Japonci tohleto umí, i když jde vlastně o lekačky první kategorie a v podstatě se není čeho bát. Jenže i když si tohle tisíckrát zopakuju, a už jsem ju-ony viděla mnohokrát, jsou zaručená místa, kdy vykřiknu, jak malá holka. Zpracování pro video má pro mě o kapičku větší kouzlo. Na rozdíl třeba od Ringu, nemusíte moc dávat pozor na děj (protože není až tak důležitý a nejspíš byl koncipován tak, aby ho nikdo pořádně nepochopil), ale trnete, kterou minutu na vás cosi vyleze, protože víte, že to nebude jen jednou, dvakrát ani třikrát.... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

To sú fóry toto. Neviem síce či Takashi Shimizu tieto svoje Ju-ony točil každý samostatne alebo naraz ako jednu víziu, ktorú bohvie prečo rozkrájal. Jednoznačne môj dojem smeruje práve k tej druhej sprznenej možnosti. Ju-on 2 by som teda nazval neplnohodnotným, vlastným remakeom. A ten úvodný pohľad späť sa ani flashbackom nazvať nedá ako obyčajne. Veď pol hodina už známych záberov z prvej časti ešte raz, to nie je flashback ale demencia. Tí, ktorí videli najprv prvú časť budú hodnotiť asi tak ako ja (prekvapilo by ma ak by sa ich hodnotenia nejako výrazne líšili) a tí ostatní, ktorí sa k prvej časti nedostali – u nich to môže byť tak na 4* (80%) ak majú fakt radi tento druh filmu. Treba si však potom uvedomiť, že z tých potencionálnych 80% je zhruba 30% kvality originálu (viď ten suprový polhodinový kvázi flashback). Čiže Ju-on 2 – do 50% a to objektívne. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Především nechápu, proč druhý díl opakuje půl hodiny dílu prvního, z obou dílů mohl být film jeden a nikterak dlouhý. A nepřináší nic nového, ani jeho faktor strachu není vyšší, jen pokračuje v příbězích načatých dílem prvním a občas se uchyluje až ke grotesknosti, což nelibě nesu. Nejzapamatováníhodnějším okamžikem (který je ale trochu mimo mísu) pro mě bude forehandové majznutí pánvičkou do šišky protivného manžela, prudícího svou ženu kvůli volskému voku. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak toto nie. Nikto mi nevyhovorí, že úvodná polhodina, ktorá je vystrihnutá z prvého dielu nevadí a to čo nasleduje po nej, je skvelá ducharina. Nie a nie. JU-ON a JU-ON 2 mali byť zostrihané do jedného veľkého strašidelného divadla a nenudiť divákov dvoma nudnými partiami. ()

Ghostface2 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se docela podařil. Ovšem dvojka mě i přesto zklamala. Docela mě naštvalo že tvůrci do filmu vložili zavěrečných 30. minut z jedničky. I přesto ale musím uznat že je Ju-on 2 strašidelnější a depresivnější než jednička a kdyby nebylo toho že první půlhodinu dvojky tvoří scény z jedničky tak bych hodnotil lépe. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Šimizu je zvláštní režisér. Paradoxně tento film ještě trochu pozvedl můj pohled na první díl, protože tu padla některá dovysvětlení, ale dívat se před půl hodiny na opakování z jedničky bylo přece jen bizarní. Ten nový zbytek se těžko hodnotí, ale výsledek bych řekl, že pořád docela dobrý. 50% ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

U prvního dílu jsem se ani tolik nebál, ale tady to teda dost, husí kůže né a né zmizet. A to jsem film na začátku odsoudil, že první 30 minut je z prvního dílu, ale na mě stačilo těch zbylých 40 minut. Jenom Shutter 2004 je tak trochu lepší. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Další film, jehož hodnocení moc nechápu. Z těch 76 minut stopáže je dobrá PŮL HODINA (!!!) věnována opakování scén z prvního dílu. Opravdu nechápu, jaký to mělo smysl, ale dost mě to obtěžovalo a ta dlouho jsem si říkala, kdy že to skončí, až jsem to musela posunout a tyhle scény přeskočit, jinak bych bývala usnula. Zbytek filmu až na pár docela nosných scén postrádal děj i něpětí. Chaoticky to skáče z jedné postavy na druhou tak, až jsem se v tom začala ztrácet. Závěrečná scéna ve škole mi pak přišla dost stupidní. Zatím jsem se u žádného japonského hororu tolik nenudila. ()

darm 

všechny recenze uživatele

Temné, strašidelné, děsivé, atmosférické, napínavé, šokantní a dala by se najít ještě spousta podobných slov na charakterizování druhého Ju-Onu. Krátká stopáž filmu prospívá, ale pro ještě větší zhuštění atmosféry bych si klidně dokázal film představit i o pár minut kratší.. Bál jsem se víc než u jakéhokoli z ostatních dílů, krutá atmosféra mě nepustila ani na minutku. Uff.. Tohle si nechám líbit. Nejlepší díl série! Pro mě určitě.. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Jediným neduhem tohoto pokračování je úvodní půl hodina, která je přímý copy&paste závěru prvního dílu. Zbývajících 45 minut je však na stejné úrovni levného ale skvěle funkčního hororu, plného originálních nápadů a jejich velmi zdařilé exekuce. Nelineární příběhová skládanka zde (ale i v následujících dvou dílech) působí až překvapivě skvěle. Tato úvodní dvojice "video" Ju-onů se i přes nízký rozpočet kvalitou spolehlivě vyrovná i mnohem "filmovější" konkurenci a nejednou vyděsí mnohem víc než dva Ju-ony následující. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu jsou zopakovány některé scény z jedničky (a tím nemyslím znovu natočené, ale úplně stejný materiál - aneb jak dvouhodinový film rozdělit na dva 75-minutové). Pak se pokračuje dál, stejným stylem jako v prvním dílu, ale přece jen trochu lépe - postavy jednotlivých epizod spolu více souvisí, navíc už alespoň tuší, proti čemu stojí; několik střípků pěkně zapadne a časová posloupnost začne být jasnější. Ale stejně se nemůžu ubránit pocitu, že vlastně celá myšlenka kletby na místě, kde se stalo něco hrozného, je trochu nešťastná - hrdinové nejenom, že nemohou zvítězit, oni ani nemají proti komu/čemu bojovat. Takže mohou dopadnout jen jediným možným způsobem. ()

Reklama

Reklama