Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je rozčlenený do šiestich častí, z toho prvé dve uzatvárajú predchádzajúci diel. Kliatba, ktorá sa zrodila vraždou Kajako a jej syna Tošija, sa šíri ďalej. Pomsta za krutú smrť si vyberá kohokoľvek. (PeterFLJilek)

Recenze (37)

VanTom 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu jsou zopakovány některé scény z jedničky (a tím nemyslím znovu natočené, ale úplně stejný materiál - aneb jak dvouhodinový film rozdělit na dva 75-minutové). Pak se pokračuje dál, stejným stylem jako v prvním dílu, ale přece jen trochu lépe - postavy jednotlivých epizod spolu více souvisí, navíc už alespoň tuší, proti čemu stojí; několik střípků pěkně zapadne a časová posloupnost začne být jasnější. Ale stejně se nemůžu ubránit pocitu, že vlastně celá myšlenka kletby na místě, kde se stalo něco hrozného, je trochu nešťastná - hrdinové nejenom, že nemohou zvítězit, oni ani nemají proti komu/čemu bojovat. Takže mohou dopadnout jen jediným možným způsobem. ()

Ghostface2 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se docela podařil. Ovšem dvojka mě i přesto zklamala. Docela mě naštvalo že tvůrci do filmu vložili zavěrečných 30. minut z jedničky. I přesto ale musím uznat že je Ju-on 2 strašidelnější a depresivnější než jednička a kdyby nebylo toho že první půlhodinu dvojky tvoří scény z jedničky tak bych hodnotil lépe. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Další film, jehož hodnocení moc nechápu. Z těch 76 minut stopáže je dobrá PŮL HODINA (!!!) věnována opakování scén z prvního dílu. Opravdu nechápu, jaký to mělo smysl, ale dost mě to obtěžovalo a ta dlouho jsem si říkala, kdy že to skončí, až jsem to musela posunout a tyhle scény přeskočit, jinak bych bývala usnula. Zbytek filmu až na pár docela nosných scén postrádal děj i něpětí. Chaoticky to skáče z jedné postavy na druhou tak, až jsem se v tom začala ztrácet. Závěrečná scéna ve škole mi pak přišla dost stupidní. Zatím jsem se u žádného japonského hororu tolik nenudila. ()

kyselina 

všechny recenze uživatele

Japonci tohleto umí, i když jde vlastně o lekačky první kategorie a v podstatě se není čeho bát. Jenže i když si tohle tisíckrát zopakuju, a už jsem ju-ony viděla mnohokrát, jsou zaručená místa, kdy vykřiknu, jak malá holka. Zpracování pro video má pro mě o kapičku větší kouzlo. Na rozdíl třeba od Ringu, nemusíte moc dávat pozor na děj (protože není až tak důležitý a nejspíš byl koncipován tak, aby ho nikdo pořádně nepochopil), ale trnete, kterou minutu na vás cosi vyleze, protože víte, že to nebude jen jednou, dvakrát ani třikrát.... ()

Zajímavosti (5)

  • Scéna so zapnutým televízorom je odkaz na film Ringu (1998). (Pat.Ko)
  • Často opakované tvrzení, že tento film byl uveden přímo na video, je nepravdivé. Jeho světová premiéra se konala 25. března 2000 v kině Box Higashi-Nakano v Tokiu. Hrál se zde sedm večerů po sobě. (LUKICKK)
  • Úvodných 30 minút filmu je iba rekapituláciou prvého filmu Ju-on (2000). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama