Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve westernové komedii z amerického pohraničí září Dean Martin jako skvělý pistolník a sukničkář v jedné osobě. Jižanská kráska Phoebe (Rosemary Forsyth) je zasnoubená z temperamentním Donem Andreou (Alain Delon). Jejich svatební obřad ale nečekaně přeruší vpád Phoebina bývalého nápadníka, kterého Andrea nešťastnou náhodou zabije. Ženich se rozhodne uprchnout před zákonem do Texasu a počkat tam na svoji milou. Na hranicích se přidá k Samovi Hollisovi (Martin) a jeho indiánskému průvodci (Joey Bishop). Společně pak mají za úkol dopravit zásilku zbraní přes nebezpečné komančské území. Cestu této nesourodé trojice provázejí šarvátky s Indiány a osadníky, a v podstatě s kýmkoliv, kdo jim zkříží cestu. Účty si ale vyřizují i sami mezi sebou. Film je smrští gagů, vtipných hlášek a groteskního humoru. A když pak dorazí Phoebe a pozná Sama a Don Andrea podlehne půvabům zachráněné indiánské dívky, stane se Texas svědkem bezkonkurenčně nejpotrhlejšího souboje opačných pohlaví. (Magic Box)

(více)

Recenze (52)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že zo začiatku som bol trocha sklamaný a mierne rozčarovaný. Chcel som si totiž pozrieť nejaký starší seriózny western, ale namiesto toho sa mi začal pred očami rozvíjať akýsi bláznivý príbeh z divokého západu. Zabudol som teda na drsný western a naladil sa na komediálnu nôtu, v ktorej sa tento snímok nesie. Komické situácie, vtipné hlášky, odľahčená zábava. Plus charizmatický Dean Martin a mladý sympatický Alain Delon v hlavných úlohách. Nakonec som sa pri tom celkom dobre pobavil. *** ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že od tohoto jsem očekával daleko více. Přišlo mi to jak málo westernové, tak málo komediální. Potěší pouze hlavní představitelé zvučných jmen. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

80%, ale skoro 90. Dvojice Delon - Martin spolu ladí víc, než bych si uměl představit předtím, než jsem ji uviděl. Ale i ostatní role až po ty opravdu malé byly skvěle zvládnuté, dialogy jen jiskří, nechybí ani napětí ani zábava. Několikrát se příběh ocitl v situacích, ze kterých si šlo už jen stěží představit východisko, ovšem vždycky se nakonec objevilo - navíc inteligentní, bez trapnosti a navrch ještě s vtipem, který mne rozesmál. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Americká westernová komedie, která se v něčem podobá těm italským, např. s T. Hillem. Milovníci dobrodružných příběhů by asi byli zklamáni, tohle je opravdu blbost, jejímž cílem není nic víc, než rozesmát. Já si na tento komediální žánr z Divokého západu moc nepotrpím (pokud to není vysloveně parodie jako např. Limonádový Joe), slabší čtyřka. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Musíte to pouštět jako westernovou parodii. A budete se bavit, nejvíc asi s indiánem a Deanem Martinem. Alain je roztomilý, Rosemary krásná a mladá indiánka hrubohlasá. J.R. Ewing by čuměl, co indiáni nechtěli. Kromě stupidního nájezdu Komančů na vozovou hradbu (tradiční klišé indiánských filmů) jsem se dobře bavil, třeba když poručík s kavalerií neviděl indiány. Nebo hořící čelenka. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vyjma konce se jedná spíše o komedii ve westernových kulisách, kde se střetává klasická podoba amerického kovboje s francouzských playboyem. Film baví hlavně díky dialogům mezi Delonem a Martinem. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Westernová parodie spíše ve stylu spaghetti, v níž si vedle sebe s chutí zahráli Dean Martin a Alain Delon.   Španělský vévoda má koncem 19. století těsně před svatbou s hezkou Američankou, když do domu vtrhne její bývalý snoubenec se svou kavalérií. Dojde k velmi nešťastné nehodě a vévoda musí prchat. Do Texasu, který ještě není členským státem Unie. Protože však je uvyklý spíše jemnějším móresům, bude t mít poněkud těžké. zvlášť poté, co potká dva dobrodruhy, kteří hledají nějakého "obětního" troubu na cestě přes území Komančů. Snímek si nedělá větší ambice než pobavit. Což mu jde, a dokonce inteligentně. Množství narážek ("Tady v Texasu jen tryská ta černá voda všude, ani krávy se tu pást nedají, to máme blbý...") a mrkání okem na diváky svědčí o nadhledu tvůrců a z nadhledu se pak jejich počin dá brát jako příjemné zpestření týdne, na něž se kupodivu hned tak nezapomene. Dokonce i Alain Delon překvapuje a dokazuje, že umí hrát - jeho kreace naivního španělského mladíka není sice stoprocentní, ale uvěřitelná. Jsou zde i dvě pohledné ženy a minimálně dvě tak trochu odhalené scény, takže i divák hambář si přijde na své. :-) Disk je mizérie. Načíná jej protipirát a dvě upoutávky, tři další najdeme v hlavním menu, jinak se bonusy nekonají. Menu je statické. Obraz u filmu nevyčištěný, s kazy filmového pásu, a nejvíc mne dožraly překlepy a chyby v českých podtitulcích ("nanávidí vás", "babtista", záměny 2. a 4. pádu u zájmen, velká písmena u přídavných jmen).     Publikováno: 28.12.2009 ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To si chceš vážně vzít toho přivandrovalce ??" - "Asi nevíš, že v žilách Dona Andrea koluje modrá krev !!" - "Tak dávej pozor, ať ti ta modrá krev nezacáká výstřih !!" ;) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušila, do čeho jdu a v podstatě neměla žádná očekávání, o to větší bylo moje překvapení.. Jedná se o velice zdařilou parodii na všemožná westernová klišé, z nichž si tvůrci nepokrytě utahují.. Bavila jsem se skvěle, Alain Delon mladý a krásný, Dean Martin ohromný sympaťák a Rosemary Forsythová jim báječně sekundovala, u mě spokojenost.. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

S westernovými komediemi mám velmi špatné zkušenosti, většinou se mi nelíbily. Tohle je jedna z těch povedených výjimek. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si říkal, že to bude taková mírně podprůměrná westernová komedie, a byl jsem nakonec mile překvapenej. Charismatický Dean Martin s Bishopem (hrajícím indiána!) byli hlavní tahouni (oficiálně nikoliv, ale pro mě byla tahle komická dvojice nejvýraznější) a Delon hrál gentlemana-debila ze Španělska, nutno říct, že taky dobře. Zatímco úvod naplňoval moje očekávání průměrnosti, po příchodu debilních komančů nastala ta pravá zábava. Nespočet komediálních scén s postiženým synem náčelníka bylo svěžích a "zraněný" Martin stál taky za to. Nakonec tedy nad očekávání - příjemných 70%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudny western, a vlastne len tuctovy produkt westernovej inflacie zo 60. rokov - prerazili sice roku 1967 Bud Spencera Terence Hill, lenze westernovych drsnakov bolo viac ako rozkov v obchodoch, taxa obaja museli preorientovat. Jo a Delon mi do westernu nepasuje : 65 % ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Je to rozverně hravý western s parodickými prvky. Je energicky splašený, chytře a jednoduše si dobírá všechna možná žánrová klišé a má nakažlivou radost ze života i ze své vlastní existence. A především drží dětinskost na přijatelné úrovni a baví všechny svojí bezprostředností při zlehčování mužnosti, ješitnosti a osudové lásky. Hlavní postavou odlehčeného příběhu je temperamentní španělský šlechtic a kolonizátor nových indiánských území Don Andrea Baldazar alias Baldy (charismatický Alain Delon) s prchlivou hrdostí i lidskou šlechetností. Ve svém urozeném a vzácném setrvávání na cti se neohroženě staví tváří v tvář každé překážce, nebezpečí a nespravedlnosti. Utíká, bojuje, strhává svým přístupem a miluje. Jedinečným spoluhráčem je zkušený zálesák Divokého západu Sam Hollis (dobrý Dean Martin), cynik, vytržený ze svého klidu a zvyklostí neortodoxním chováním vitálního španělského aristokrata. I přes všechna nedorozumění mají oba stejný cíl, ale nemohou ustoupit ze svého daného slova muže. Hlavní ženskou postavou je mladá velkostatkářova dcera Phoebe Ann Naylor (půvabná Rosemary Forsyth) s pevným rozhodnutím o dokončení svatebního obřadu se svým vyvoleným. Láska je občas neuvěřitelný rošťák, který si zvráceně zahrává se svými hrdiny. Rozkošnou postavou je Samův věrný indiánský přítel Kronk (pozoruhodný Joey Bishop) v jedinečné karikatuře indiánského heroismu a šlechetnosti. Z dalších rolí: vděčná, zamilovaná a ze spárů smrti vytržená atraktivní indiánská dívka Lonetta (zajímavá Tina Aumont), stopy psance nezlomně hledající kapitán americké kavalérie Rodney Stimpson (Peter Graves), o vytrestání bělochů marně se snažící náčelník indiánského kmene Komančů Železná Vesta (příjemný Michael Ansara), či jeho zmatený transsexuální synek Žlutý Nůž (sympatický Linden Chiles). Je to jen zábava ve slušném tempu bez omezení a předsudků. Zlehčuje, ironizuje, směje se a raduje se ze slunečních paprsků a roztržitosti spletitých životních osudů. Nic není tak vážné, aby z toho nešlo udělat nadšené a vtipné pobavení. ()

Shorty_ 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádnej fanda westernu ani Delona , ale tohle je podle mě nejlepší western a zároveň nejlepší Delonův film, kde mě osobně naprosto dokázal ze je to Pan herec... Něco tak vtipného se jen tak nevidí , nechápu proč je na csfd tento film víceméně "neobjeven" :( Z tohoto filmu mam téměř více oblíbených hlášek a postav než ve většině ostatních. Kdo se chce pořádně zasmát a pobavit tak vřele doporučuji !!! Edit - 25.12.09 ... Zakoupil jsem film na DVD ihned po jeho nynějším vydání, a mrzí mě že neponechali původní povedený dabing bývalé TV Premiéra. Dvojici hlavních představitelů sice dabují opět stejní dabéři. Bohužel překlad je o něco jiný a ostatní mnou zcela zažité postavy a jejich nově zvolené hlasy mi moc nesedí. Narážím teď zejména na Kronka. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Když máte takovej smysl pro humor, Výsosti, tak si určitě vymyslíte něco srandovního na svůj náhrobek." ----- Lehkomyslná hříčka, která si Divoký západ přizpůsobuje k obrazu svému, aby dostála svému poslání - pobavit zpravidla nevděčného, civilizací zhýčkaného diváka. Částečně doplácí na určitou ledabylost či nedotaženost některých bezesporu originálně pojatých scének, takže ve finále působí maličko utahaným dojmem, nicméně i tak spolehlivě vybočuje z šedého průměru ... 3,5* ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Svělých hlášek tu je požehnaně, hlavní čtyřka + Kronk hrají uvolněně a blbnou po celý film, jenže všechno to podrývá odfláklá a chaotická režie. "Proč ses nenarodil jako Komanč?" - "Ma matka utikat rychle." ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Chemie mezi Martinem a Delonem funguje na výbornou a to i v českém dabingu. K tomu pěkné ženy, zesměšnění indiáni (což by se jich asi mohlo dotknout) a máme tu pohodovou westernovou komedii pro klidný večer. Jen dabing Tiny Aumont (Marquand) byl absolutně mimo.... ()

Reklama

Reklama