Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do chvíle než našla Julie svého manžela Henryho v posteli s jinou, tvořili spolu s jejich dvojčaty šťastnou rodinu. Idyla se rozpadá a poté co ještě k tomu vážně onemocní jejich synek Nicolas, Juliin svět se naprosto hroutí (oficiální text distributora)

Recenze (24)

uiu 

všechny recenze uživatele

Sice je to už nějaký ten pátek, co jsem tento film viděla, ale je to jeden z mála, který ve vás zanechá stopu i po letech po jeho shlédnutí a přesně víte, o co ve filmu šlo a jaké pocity ve vás zanechal. Tenkrát jsem jen tak přepínala a náhle hele, ta hrála Eowyn v Pánovi prstenů. Tak jsem už dále nepřepínala a udělala jsem moc dobře. Příběh vypráví o jednom ztroskotaném manželství dvou hlavních protagonistů - Mirandy Otto a Williama Fichtnera. On jí kdysi zahnul a to jim zničilo celý vztah. Do toho mají smrtelně nemocného syna a matka je ochotná pro naději k uzdravení udělat cokoliv a dává do toho opravdu celý svůj život. Po neúspěšných léčbách vystudovaných doktorů se k ní dostane zpráva o náboženském léčiteli, který vyléčí nemocného pouhým dotekem. Odletí se synem do Polska, kde zrovna léčitel působí ve své kočovné stanici. Žena, která je ochotna uvěřit čemukoliv, jen aby se její syn vyléčil se nakonec do "šarlatánského" léčitele zamiluje. Celkový pocit z filmu je až klaustrofobická deprese, smutek a strach ze smrti blízkého. Neuvěřitelné odhodlání matky, zklamaná a znovunalezená láska. Tyto pocity z filmu ve mě vytrvaly a že to dokáže málokterý film. ()

xander 

všechny recenze uživatele

Téma tohto filmu je zaujímavá a dáva predpoklad kvalitnému snímku. úvodných 40 minút je bezchybných, jednoznečne za 4 hviezdičky,ale potom prichádza na scénu liečitel tzn. magnetizér a začal som sa bohvie akou príčinou dosť nudiť. Neviem koho je to chyba- Agnieszka Hollandová je skúsená režisérka a väčšinou získa do svojich filmov zaujímavých hercov. Ani tento film nieje výnimkou,Miranda Ottová a William Fichtner sú výborný, zaujímavá je kamera. Ale je to len na 3 hviezdičky. škoda pretože začiatok je fakt výborný. ()

Reklama

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Velmi citlivý film o závažných tématech, ve kterých však Agnieszka Hollandová nezachází příliš do hloubky. Dala svému filmu schopnost oslovit diváka, ale schází zde mnou očekávané sdělení. Julie Walking Home je tak příjemným přílivem a odlivem, unášejícím diváka z chvil bezbřehého zaujetí přes moře prazvláštních dojmů až po časté rozvleklé pasáže bez zjevné hodnoty v kontextu se zbytkem filmu. Tento film asi není radno hluboce promýšlet, ani interpretovat nebo hledat v něm nějakou tu moudrost, stačí ho prožít. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

I hysteričtí lidé mají právo na své hysterické životy, ale proč hysterické příběhy jejich hysterických životů mají být vyobrazeny v hysterických filmech - to nechápu. Neříkám, že je tohle snad špatný film. Jen nechápu, proč je tak hysterický. Ubírá se tím hodně a zbytečně na naléhavosti a smyslu jeho sdělení. Ano, jsou kolem nás tací lidé. I TI tiší, kteří pozbývají kvůli TĚM křičícím nakonec sebe sama... Já jenom nechápu... I přes ten klidný konec... Klidné tři hvězdičky. Možná půl navíc za to téma. Ale za film ne. Škoda. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Mohlo z toho být velmi příjemné drama a rozvrácení rodiny, ale ne, (spoilery) oni tam dají nějakého Poláka, který se do Mirandy - pozvedává atraktivnost filmu ;) - zamiluje, jen tak, prostě zatouží po tom, aby si taky mohl za svůj život, kdy na všechny jen šahá přes oblečení, užít i trochu jinak. Ta první polovina naprosto úchavtná, struhující, napínavá, nervydrásající, ale pak se to zhoupne kamsi do háje, když na scénu nastoupí Lothaire a výrazně zamíchá kartama. Nevím, jak bych to přesně vyjádřil, ale jakoby už scénárista nevěděl kudy kam a musel si pomoct něčím tak blbým, jako láskou léčitele a matky. Tím byl ten film pokažen, jinak perfektní.... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v kanadskom Halifaxe a v poľských mestách Varšava, Jelenia Góra a Walbrzych. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama