Reklama

Reklama

Recenze (18)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Překrásný seriálek o začátku letectví v Evropě. Kdo si ještě vzpomene na pilota Etienna Lerouxe, jeho pihatou přítelkyni a přátele??? ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Já taky! Svého času - v dětství - stejně důležitý jako jiná perla seriálového nebe Setina sekundy. Tam se také létalo, jenže na lyžích. Etienne byl můj hrdina, u něj začala moje láska k letadlům ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Během seriálu jsem začal lepit modely letadel z první světové války. Po skončení jsem je všechny sešrotoval v bitvě století, kterou samozřejmě Etienne vyhrál. ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Nádherný seriál o počátku letectví. Jako malý jsem se nemohl dočkat, až se usadím k naší Tesle a budu hltat další díl. Přivedl mě k letadlům a modelaření. To mi vydrželo dodnes. ()

BrianStorker 

všechny recenze uživatele

Ano, Etienne Lerouxe - to byl můj vzor, když tenhle seriál u nás kdysi běžel. Od té doby jsem ho neviděl, ale dodnes na něj vzpomínám. I já jsem potom začal sestavovat modely letadel... a také létaly :-) ()

svetylko 

všechny recenze uživatele

Čtu si všechny komentáře a navrhuji demonstraci s hesly: Konec telenovelám a vymývání mozků ! Vraťte nám Muže na křídlech! ()

quasar 

všechny recenze uživatele

Kdyby to tak šlo dneska někde splašit... Pamatuju si střípky: Hans učí Etienna seřizovat ventilovou vůli na hvězdicovém motoru pomocí složeného papírku, zajatý francouzský pilot dá do letadla granát, aby Němci nemohli okopírovat princip střílení skrz vrtuli, Hans sestřelí Etienna a pak háže na jeho rakev kytku, komentář u Etiennovy rakve "... dali jsme do ní jen jeho věci, zbyly z něj jen zuby...", Etienne trénuje po příchodu k letectvu na letadle bez křídel popojíždění a stydí se před svou přítelkyní, že není zatím opravdový pilot za jakého se vydával... Volné pokračování "Dobytí nebe" se mi líbilo snad ještě víc (byl jsem už starší). Od kamaráda numismatika jsem si pak sehnal minci, která měla z obou stran hlavu :) Jeden z pilotů Francouzsko - Marocké letecké pošty měl totiž minci, kterou rozhodoval sázky. Bylo to jednoduché "... já mám hlavu, ty orla" a z takovou mincí nešlo prohrát. Rád bych to viděl znovu. ()

Soupalka 

všechny recenze uživatele

Proč je tak složité tento seriál znovu zpřístupnit mladší generaci v češtině? Všechny 3 bloky jsou Francouzi opravdu poutavě natočené a z historického hlediska i hodně poučné. ()

Quasimodo 

všechny recenze uživatele

proste fantazie naseho mladi, skoda ze to nekdo nevytahne z archivu. urcite by sledovanost byla. Tehdy jsme lepili s bratrankem letadylka a pak spolu bojovali. Spis ale byl boj kdo zrovna bude Etienn. ()

Scott67 

všechny recenze uživatele

Možná je moje hodnocení lehce zkreslené, ale ve světle různých telenovel a nesmyslných ordinací a jiných totálních ptákovin, by se dalo dát i šest hvězdiček. A kdyby to pomohlo vrátit tento seriál zpět na obrazovky, dal bych i sedm..... ()

BEZHLAVY 

všechny recenze uživatele

Jsem rad, ze nejsem sam, kdo pak lepil fokery apod a pak si hral s vrtulkou ve smyslu"kontakt" Dejte nekdo vedet, az to bude k mani prosim!! ()

Reklama

Reklama