Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šerif Buck Olmstead má plné ruce práce se svou volební kampaní. A právě v tomto shonu je informován o děsivém zločinu. V jednom hotelovém pokoji byly nalezeny dvě mrtvoly. Jak na mužské, tak na ženské oběti jsou jasné stopy toho, že ten, kdo zločin spáchal, postupoval s téměř chirurgickou přesností. A aby nepříjemného nebylo málo, objeví se krátce nato v Olmsteadově kanceláři agent FBI Frank LaCrosse, aby se zúčastnil místního ohledání. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $37miliónov║Tržby USA $6,492,660║Tržby Celosvetovo $6,492,660║ Doslova zabudnutý thriller a popritom taký vyšperkovaný až som čumel, že som doteraz oň vôbec nezakopol. Výborné obsadenie vo veľmi dobre dramaticky vykonštrouvanom príbehu, pri ktorom miestami slušne mrazí. Je vidieť že na tom robili nápaditý ľudia, ktorý mali na konte hit Utečenec. Gradácia až do samého konca. Veľké prekvapenie, odporúčam.   /80%/ ()

movie 

všechny recenze uživatele

Standardní thriller s masovým vrahem, který je odproštěn od temnoty SEDMIČKY nebo SBĚRATELE POLIBKŮ. Scénáře i režie se ujal Jeb Stuart (scénář DIE HARD, FUGITIVE) a zatímco režie je perfektní, ve scénáři je celkem dost děr, třeba motiv vraha vůbec není zvírazněn! Každopádně Dennis Quaid byl skvělý a já se bavil! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přítomnost hvězd nižší svítivosti, udržování diváka v nejistotě ohledně pachatele a atraktivní exteriéry můžeme brát jako pozitiva, nicméně Quaid je jakýsi kožený, Stuart režisér si často nerozumí se Stuartem scénáristou a hledat motivy v jednání otvírače stehenních tepen je tady stejně marné, jako pokoušet se učesat obočí Ronalda Lee Ermeyho.. Jedna perlička týkající se i dabingu: Při své první scéně Ted Levine jako budoucí kapitán Stottlemeyer řekne budoucím českým hlasem Monka: „Stalo se to takhle.“ A pak nevěřte na náhody.. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tak po Dr. Housovi jsem tentokrát nechal zaplou TV. Po dlouhé době jsem měl zase možnost shlédnout klasicky, nefalšévaný thriller, který sice nevyniká originalitou a napínavostí, ale skvělými herci a zajímavým příběhem. Příjemné večerní osvěžení. 70% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Svižný thriller se skvělým obsazením. Bylo fajn vidět Dennise Quaida a Dannyho Glovera v jiných rolích, než hráli doposud. K tomu si připočtěte (překvapivě) dobrého Leta a vyjde vám snímek, který nenudí a zabaví na celé dvě hodiny. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další z restů let devadesátých. Herecky neklopýtající Dennis Quaid si dříčstvím vybudoval mezi kolegy a producenty zvláštní postavení, kdy sice nikdy nedosáhl na velké hvězdy stříbrného plátna, ale měl jejich respekt. Tentokrát vytáhl dalšího klaďase, agenta FBI, který se na úkor jiných povinností žene za osobní mstou. Tvůrci ovšem mírně zamíchají kartami, protože nás dějem nejprve provází spíš dobrácký černoch Danny Glover a mladý stopař Jared Leto, zatímco v texaském městečku dochází k dvojnásobné vraždě. Jeb Stuart, který stojí za scénáři k první Smrtonosné pasti nebo k Uprchlíkovi, se vrhl na režii. Výsledek má solidní výpravu (zasněžené hory), zápletku s několika matoucími momenty a rovněž několik poctivě natočených scén. Tak trochu zapomenutý thriller, u kterého si divák naštěstí nemusí až tak klepat na čelo. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Neviem ako sa mi podarilo tak dlho vyhýbať tak kvalitne obsadenému filmu. Podobných thrillerov sme síce videli mraky, ani tento neprináša do žánru nič nové, ale možno práve tým obsadením si získal moje sympatie, navyše pozerá sa na to celkom príjemne. Kandidátov na hlavného záporáka máme hneď dvoch a je dobré, že v istých momentoch váhame nad tým, kto by to mal byť. Osadenie príbehu do zasneženého Colorada tiež poteší a strávený čas som neľutoval. Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Příjemný, napínavý thriller, který mi zkrátka sedl. Největším kladem je dobrá výprava - hory a sníh dodávají patřičnou atmosféru opuštěnosti a možnosti pro hlavního záporáka, slušné herecké obsazení, zápletka sice poněkud obehraná s občasnými hluchými místy, ale já osobně jsem se po většinu filmu dobře bavila. 78% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Zoufale průměrný film. Sice neuráží, ale ani nebaví. Zápletka je tak nezajímavá, že měla raději zůstat v hlavě scénáristy. Herecké obsazení, bohužel film z šedi nevyzdvihuje. Dennis Quaid hraje moc kostrbatě a Danny Glover vytvořil místo charismatického vraha nevěrohodnou figurku. To je nejspíš vinou režiséra, jehož vinou je i téměř nulový spád. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý thriller s psychopatickým zabijákem Gloverem, kterého zaujatě pronásleduje po amerických státech Quaid, jen chce pomstu, bude ta naplněna v severském rychlíku, kde se oba střetají tváří v tvář..?!!! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

A máme tu starou obehranou písničku. Pánové mandes a T2 přinášejí neuvěřitelné informace ze světa kinematografie. Díky nim teď vím, že Past má rozpočet "?" a celosvětovou tržbu "?". Já vám děkuji, více od zdejších komentářů nečekám. No a teď mi někdo prosím řekněte, že existuje něco jako černá listina, na kterou mohu vybrané uživatele umístit a už nikdy jejich existenci na tomto portálu nezaregistrovat. K filmu samotnému; je potěšující, že se ještě pořád lze u některých procentuálních hodnocení spolehnout, že budou skutečně odpovídat kvalitě snímku. Jako třeba v tomto případě. Tedy, pakliže se smířím s tím, že průměr tady znamená 60%. Omlouvám se všem, kteří snad čekali, že doplním chybějící informace z účetnictví, ale já pevně věřím, že již zmínění pánové vše v brzké době napraví. Jinak by tu přeci byli zcela zbyteční... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to celé nějaké tuctové, průhledné, šedivé. Člověk vyhlíží konec. Který je zklamáním. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Docela originální thriller, který postupuje velmi neotřelou cestou. Herecky zdatně se v něm blýskne Dennis Quaid jako agent FBI pátrající po masovém vrahovi a svém uneseném synovi, který možná ještě žije. Mnoho indícií k jeho nalezení nemá a hlavně není jasné kdo je vrah. Výtky mám směrem k obsazení, jak už jsem napsal Quaid byl skvělý, ale aniž bych prozradil, kdo je onen masový vrah, byl jsem z podání této postavy dost zklamán. Herec, kterého nebudu záměrně jmenovat, abych nepokazil napínavý dojem z filmu potencionálním divákům, si s rolí neporadil, nezvládnul ji a hlavně se do ní nehodil. Je však nutno dodat, že režie byla celkem v pořádku, ale scénář právě neuměl dostatečně jednotlivé postavy dost dobře vykreslit. Záleželo tedy pak z velké míry na herci, jak si s tímhle nedostatkem poradí a neporadil si nikdo kromě Quaida. Film rozhodně je dobře udělaným thrillerem, který spolehlivě vzbudí v divákovi zájem o jeho příští vývoj v ději. Je napínavý, sice ne úplně nepředvídatelný, ale to je stálá slabina některých thrillerů se kterou se nedá až tak úspěšně bojovat. Dojem z tohoto filmu to nekazí. 70% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný, slušně vystavěný thriller, ve kterém první třetinu baví lehké náznaky a matoucí stopy příjemně mlžící totožnost vraha. Škoda, že tvůrci tuto hru neudrželi déle. Akce není nijak extra nadsazená, postava vraha, budící sympatie i neklid a později mrazení, je poměrně netradiční, výborně podaná a potěší i jistou, dnes docela netypickou civilností, Quaidův Frank je dokonalý ve své odhodlané zaťatosti. Oba pak mezi ostatními, poměrně schematicky podanými přihrávači, výrazně vynikají a rozehrávají svou hru ku potěše diváka. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nenudí to. Ale scenár je moc rozseknutý. Glover nemá veľký herecký rozsah, ale tu je skvelo mrazivo sympatický (resp. je jeho postava dosť nejednoznačne napísaná), Quaid je predpisovo zatrpknutý a odhodlaný na všetko, Leto je tam trochu navyše, ale bez neho by sme prišli o polku filmu... Hollywoodske akčné finále je trochu "out", ale to neznamená, že sa na to pozerá zle... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Dost mě lákal námět a obsazení, ale během sledování začne rychlostí blesku napětí, který se ani nenačlo dost uvadat. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zvlastny film. Na to ze to je thriller, tak mi prilis napinavy nepripadal. Cely cas som bol len zvedavy, kto je vrah a ked to tvorcovia odhalili, tak este ako to cele dopadne. No dockal som sa klasickeho happyendu. Nic originalne. Herecke obsadenie je dost hviezdne (najviac ma potesilo, ked sa tam ako policajt mihol Walton Goggins), ale herci su obsadeny proti svojmu typu a podla mna tento tah nevysiel. Prilis som im ich ulohy neveril. Takisto si mohol reziser odpustit ten finalny suboj vo vlaku, ktory mi po trikovej stranke nepripadal dobry. Vysledkom je taky standardny thriller na jedno pozretie. Akonahle uz viete kto je vrah, tak to nema zmysel vidiet znova. 5/10. ()

Reklama

Reklama