Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kolekce osobitých hudebních videoklipů islandské umělkyně Björk zamýšlená jako kolekce největších hitů v podobě DVD nosiče, na jejichž realizaci se podíleli přední světoví režiséři...

Tracklisting:  1. "Human Behaviour"
2. "Venus as a Boy"
3. "Play Dead"
4. "Big Time Sensuality"
5. "Violently Happy"
6. "Army of Me"
7. "Isobel"
8. "It's Oh So Quiet"
9. "Hyper-ballad"
10. "Possibly Maybe"
11. "I Miss You"
12. "Jóga"
13. "Bachelorette"
14. "Hunter"
15. "Alarm Call"
16. "All Is Full of Love"
17. "Hidden Place"
18. "Pagan Poetry"
19. "Cocoon"
20. "It's in Our Hands"
21. "Nature Is Ancient" (Radek99)

(více)

Recenze (15)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Videoklip jako umělecké dílo? Ano, u islandské divy Björk se toto nepříliš časté propojení naplňuje bezezbytku. Právě s ní začal spolupracovat geniální režisér Michel Gondry a když jí v roce 1993 nabídl, že jí natočí videoklip o plyšovém medvídkovi zmateně pobíhajícím po lese k písni Human Behaviour (z desky Debut), odstartoval svojí (a vlastně i její) uměleckou profesionální kariéru. Jejich debutový videoklip byl nesčíslněkrát oceněn a proto logicky následovala další spolupráce trvající dodnes... Pozoruhodné je, že vysokou a osobitou kvalitu si videoklipy k singlům extravagantní Björk zachovaly vlastně během spolupráce se všemi dalšími režiséry a tím je kolekce jejích videoklipů skutečně výjimečná... ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Bjork je asi interpret s největší hustotou absolutně-skvělých-klipů na jedno album. Obzvlášť doporučuju All is full of love, to je prostě nádherné ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tato dáma je mimozemšťanka. Pochází z planety, kde vše, co ovládá ona sama, znají všichni. Jedná se o vyspělejší formu života a uměleckého cítění jako takového. A my pozemšťané můžeme jenom zírat s otevřenýma hubama a gratulovat si, že se slitovala a přiletěla nám to všechno hezky ukázat. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála klipových kolekcí, která se dá vidět několikrát a zároveň důkaz, že videoklip může být i něčím víc než jen "obrázky k hudbě". ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Až na malé vyjímky,geniální a šílené. Ale to se navzájem nevylučuje. Můj top? : Army of Me (z toho měl někdo udělat 90min.film),All is Full of Love (z tohohle aspoň 2h.),Hunter a Alarm Call- (zde ovšem preferuji song nad klipem). ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

Jedinečný audiovizuální zážitek a naprosto jasný důkaz toho, že videoklipy patří mezi umění. Gondryho Bachelorette pak považuji za jeden z nejlepších klipů vůbec. 9/10 ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, že anglicky lze lépe zpívat než mluvit, naleznete právě u Björk (no dobře, ještě i u E. Torrini Davíðsdóttir - jo jo taky Island). Island je trochu mimo a mimo je i Björk, která vnesla neskutečný průvan do evropské hudební scény. A klipy tomu hodně pomáhájí. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Zcela jiná hudba než na kterou jsme zvyklý, originální klipy a skvělý hlas této pozoruhodné zpěvačky na jednom DVD :-), jsem rád, že tento výstavní kus mám. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Jeden klip lepší než druhý. Nádherné písně Hyper-ballad, Isobel a další a další...Co k tomu ještě dodat? Miluji Björk !!!! ()

teltri 

všechny recenze uživatele

Milujem videoklipy, milujem Bjork. Do kopy je zážitok dvojnásobný. U mňa vyhráva asi "Bachelorette" a "It's Oh So Quiet" ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Björk má velmi zvláštní hlas, hudba je zajímavá, nic, na co bych byla normálně zvyklá, což je samozřejmě výborné. Ale videoklipy se mi líbí hodně, téměř všechny jsou vysoce kreativní díla. Některé z kolekce jsou přímo špičkové, jiným trochu něco schází, ale neváhám dát 90%. ()

Reklama

Reklama