Reklama

Reklama

Přítelkyně smrti

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Žena se rozhodne za každou cenu zjistit, kdo jí zabil manžela, a vytáhne přitom na světlo nejtemnější a nejhlubší tajemství lidí kolem sebe. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Saxos 

všechny recenze uživatele

Komisaře Rexe už bylo dost. Minisérie /S01E1-6/ má sice klidnější tyrolský nádech, nudnou politiku a byznys, zbytečnou školní linku, ale i hodně zajímavého. V hlavní roli málokde najdete hrobnici, která v klidu poleje černoprdelníka benzínem, škrtne koksákem a jde se nasnídat s prckama. Snuff péčko pod zasněženými alpskými vrcholy taky moc obvyklé není. Takže lze spoustu odpustit. Závěr: doporučuji. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina série pro mě byla naprosto nečekaným, příjemným překvapením, o to víc mě mrzelo, že tvůrci neudrželi stejnou úroveň kvality i ve druhé půli. V komentářích / recenzích k jednotlivým epizodám jsem ani jednou nezmínil fakt, že se mi velmi líbilo provedení úvodních titulků. Pravdou ovšem je, že mě Rakušané dokázali zaujmout, přestože se jim hlavně ve druhé polovině začaly věci vymykat z rukou. Hlavní ztráty utrpěla logika, ale i tak jsem dostal od jódlerů mnohem lepší zážitek, než jaký jsem očekával. / Poučení: Vyhýbej se Tyrolským Alpám, místní jsou takoví divní. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jsem typ člověka, kterej spíš preferuje filmy před seriály. Jelikož seriály jsou na mě moc časově náročný. Film si pustím dodívám a hotovo. Seriál je většinou běh na dlouhou trať. A když seriál tak ideální jsou pro mě takový minisérie o pár dílech. Teď už k hodnocení seriálu. Samotnej příběh sice nenudí, stačí na to aby utáhl tuhle minisérii ale nějak extra neohromí. Nebyl to prostě ten typ seriálu u kterýho je člověk "nadrženej" na každej další díl, protože je napnutej jak struna a chce těch dílů sjet co nejvíc naráz. Takže jak už jsem psal. Nenudil jsem se, podívat se na to dalo ale není to nic z čeho bych byl úplně odvařenej. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Velmi svérázné majitelce pohřebního ústavu Brunhildě Blum (Anna Maria Mühe), zabijí při dopravní nehodě doslova za humny jejich domu manžela. Pachatel od nehody ujede a policie není schopná ho vypátrat...Pátrání se tak ujme sama Brunhilda, která ale nejprve po prohledání pozůstalosti manžela podezřívá z nevěry. Pro upřesnění - bavíme se tu o ženě schopné uříznout nebožtíkovi nohy jen proto, aby se vešel do zakoupené rakve a zákazník byl spokojený. O ženě, která při práci rozmlouvá s mrtvolami a je nutné poznamenat, že ty jí odpovídají - aspoň v jejích představách. Naše hrdinka svým pátráním zjistí, že její manžel (teď už bývalý policista) tajně skrýval v odlehlé chatce v tyrolských alplách jakousi uprchlici. Jakmile ji Brunhilda konfrontuje s fakty, zjistí možnou spojitost mezi smrtí manžela a onou uprchlicí resp. mezi těmi, kteří by ji mohli hledat. Od této chvíle nabere příběh nečekaný spád a události v něm vygradují do groteskních rozměrů. Z naší hrdinky se stává bezcitný mstitel a musím se přiznat, že scény ve kterých pachatelům dává co proto mě velice bavili, ale nejen samotný akt pomsty, ale i ten její postup, kdy například koketuje s možným pachatelem. Musím ještě poznamenat, že od druhého dílu se už nejedná o klasické krimi či detektivku s nějakým smysluplným vyšetřováním, takže na to si nechte zajít chuť. Sice není ještě úplně jasné, jak to bylo, ale už lze tušit jak to bude a kdo v tom má prsty. Lhal bych ale, kdybych tvrdil, že se už nedočkáme žádného překvapení! To hlavní teď je, jak se s tím Brunhilda vypořádá a kam až zajde. Seriál má veliké trhliny v postupu Brunhildy a v laxnosti jak policie, tak i padouchů. Bohužel to působí až dětinsky, kdy si naše hrdinka jezdí "nenápadným pohřebákem" či na motorce po okolí a mstí se, zatímco všichni tápou nad tím, kdo to asi může být. Jako by V celých Tyrolech nebyla jediná kamera. Když už se zdá, že na ní došlo a dokonce jí unesou syna, tak se z toho naprosto nečekaně a bez akce vykroutí, aby si mohla jet zase tu svojí pomstu. Mě osobně nesedí ani původní motivace Brunhildy k tomu, aby začala pátrat po možné nevěře - ta osoba je již mrtvá a pochybuji, že bych měl chuť toto hned z fleku rozklíčovat - už by to bylo nepodstatné, ale každý jsme jiný. Také je docela podivné, že Brunhilda možně vrahy manžela bezcitně likviduje jen na základě očitého svědectví jedné osoby, kdy vlastně ani přesně není jasné co to sakra ti zloduchové přesně dělají. Nicméně negativa nedokázali převážit pozitiva. Herci odvedli skvělou práci, zejména Anna Maria Mühe, ke které tato postava sedne, jako prdel na hrnec. Jako bonus se celý děj odehrává v nádherném prostředí Alp a dotváří tak syrovou atmosféru. ()

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Série nebyla špatná, jednoho z několik člověk nemusí ani odhadovat prostě to ví (mluvím o tom posledním vrahovi) a to skoro od začátku, u těch ostatních no nějak nepřekvapěj (už když je člověk vidí si řekne "tenhle"). ALE zpracování je pěkné, pár hloupostí mimo realitu tam byli, ale tak dá se to tomu odpustit. Ačkoliv, četl jsem zde než jsem kouknul a těšil jsem se na tu "řezbu" od hlavni protagonistky a "kosení" No za mě Teda se nic takového nedělo, většinou dostala pěkně po tlamě a zabila ve chvíli boji o život, takže asi tolik k tomu. Ale krásně se tam dívá na tu krajinu, nepochopení k chováním jejích rodičů plus Teda člověka to pěkně vytáčí. Za mě to má určitě několik chyb, ale myslím že se dají s přimhouřeným okem "ignorovat" proto 9/10 ()

Galerie (79)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení seriálu probíhalo od 20. dubna do 9. července 2021 v Rakousku v lokalitách Vídeň, Ternitz a Sellrain. (GASTON73)

Reklama

Reklama