Reklama

Reklama

Přítelkyně smrti

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Žena se rozhodne za každou cenu zjistit, kdo jí zabil manžela, a vytáhne přitom na světlo nejtemnější a nejhlubší tajemství lidí kolem sebe. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Saxos 

všechny recenze uživatele

Komisaře Rexe už bylo dost. Minisérie /S01E1-6/ má sice klidnější tyrolský nádech, nudnou politiku a byznys, zbytečnou školní linku, ale i hodně zajímavého. V hlavní roli málokde najdete hrobnici, která v klidu poleje černoprdelníka benzínem, škrtne koksákem a jde se nasnídat s prckama. Snuff péčko pod zasněženými alpskými vrcholy taky moc obvyklé není. Takže lze spoustu odpustit. Závěr: doporučuji. ()

Binne 

všechny recenze uživatele

Rakouský seriál, který vypráví příběh ženy, jenž při tragické nehodě ztratila manžela. To je katarze pilotního dílu, která rozvíří vody malého městečka v zasněžených horách. Smutkem a ztrátou zmítaná žena si začíná všímat znepokojivých detailů na chování jejich přátel, manželových kolegů i sousedů. Podezření v kombinaci s vůlí ji nutí odhalovat stále více z tajemstvích, které jsou skryté za pozlátkem spokojených rodin. První díl mne donutil ve sledování pokračovat, stále více se z toho bohužel stávala nelogická spleť na způsob skandinávských kriminálek, která mi zaváněla zbytečným kýčem. Hlavní protagonistka byla natolik nedostupná, že chování jejích nejbližších k ní samotné bylo nerealistické. Samotná zápletka přehnaná nebyla, nicméně chování hlavní postavy ano. Nejedná se o minisérii, která si drží tajemství či napětí do posledního dílu, kde dojde k finální gradaci. Jedná se o minisérii, ve které od druhého dílu přesně víte, kdo je protagonista, kdo antagonista a kdo je skutečnou obětí. Zbývá tak pouze prostor pro pozorování počínání hlavní hrdinky, které prostě nebylo uvěřitelné. ()

Reklama

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Cobyste udělali, když váš nejbližší člověk je zabit a vy víte, že to nebyla nehoda? Tenhle přiběh táhne hlavní hrdinka Blumová, která je mou nej knižní postavou a neuvěřitelně silnou ženou. Blumová hledá vraha svého muže a neštítí se ničeho.   Seriál vás vtáhne do děje a ať už znáte knihu, stejně jste napjati a cítíte tu atmosféru ve velkém. Byl mi velmi příjemný i dabing a jsem moc ráda, že jsem mohla slyšet mou oblíbenou dabérku a to Terezi Taberyobou (Dunja) a Radka Škvora (Reza). Reza je úžasnou postavou. má velké srdce a když zrovna Blumová nemá štěstí, on je ten, na kterého se může spolehnout. Pobavilo mě, když Blumová komunikovala s těly zemřelých, bylo to podáno vtipnou formou a nevzpomínám si, že by to v knize bylo, dobrá změna! Ještě jeden palec nahoru jde do pohledu zpátky do minulosti, který ukazuje, jak se zaporáci dali dohromady. Musím ocenit kvalitu zpracování, šlo do toho hodně peněz a projevuje se to na kvalitě seriálu.   Co se mi naopak nelíbilo, tak byli některé změny oproti knize, které dle mého názoru nebyli šťastné. Nejvíce mi vadila změna v dětech Blumové. V knižce má dvě malé holčičky a v seriálu má dceru a syna, přičemž Nela je už velká slečna, které je už náct a já ji mám z knižky v hlavě jako malou holčičku. Chvílemi jsem měla problém is postavou Blumové, která dle knížky na mě působila více žensky a herečka, která ji hrála má hodně mužských rysů. Nechci ji kritizovat za vzhled, je to nádherná žena, ale nekoresponduje mi moc s knihou. Její herecký výkon je ovšem fantastický. Mám výhradu i na dabing a to Lucie Vondráčkové, který mi k Blumové chvílemi neseděl a bylo pár momentů, kde se dabing moc nepovedl. Poslední mínus je za nedostatek mučících scén, seriál hold obsahuje pořádné psychopaty a nevadilo by mi toho vidět více, kniha má výhodu, že to vidíte více barvité a dle sebe. Proto také každému doporučuji přečtení knižní série, je to moje nejvíce oblíbená série a to toho mám sakra hodně načteno. Kniha je víc vždycky, ale tady, tady to platí dvojnásob! Dle mých zkušeností baví i nečtemáře, určitě zkuste. A taky si mě přidejte do oblíbených, ať vidíte více mích recenzí. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Keby som mala pohrebný ústav, tak tam skončí neprirodzenou smrťou s mojím pričinením asi polovica Banskej Bystrice. Seriál mal dobrý, ale otrepaný námet. Najviac mi prekážal humor, ktorý bol otravný a trápny, a celé to zbytočne zľahčoval, čiže seriál vrhol do nadhľadu. Tým pádom vyznel absurdne a miestami trápne a nezmyselne. ()

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Série nebyla špatná, jednoho z několik člověk nemusí ani odhadovat prostě to ví (mluvím o tom posledním vrahovi) a to skoro od začátku, u těch ostatních no nějak nepřekvapěj (už když je člověk vidí si řekne "tenhle"). ALE zpracování je pěkné, pár hloupostí mimo realitu tam byli, ale tak dá se to tomu odpustit. Ačkoliv, četl jsem zde než jsem kouknul a těšil jsem se na tu "řezbu" od hlavni protagonistky a "kosení" No za mě Teda se nic takového nedělo, většinou dostala pěkně po tlamě a zabila ve chvíli boji o život, takže asi tolik k tomu. Ale krásně se tam dívá na tu krajinu, nepochopení k chováním jejích rodičů plus Teda člověka to pěkně vytáčí. Za mě to má určitě několik chyb, ale myslím že se dají s přimhouřeným okem "ignorovat" proto 9/10 ()

Galerie (79)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení seriálu probíhalo od 20. dubna do 9. července 2021 v Rakousku v lokalitách Vídeň, Ternitz a Sellrain. (GASTON73)

Reklama

Reklama