Reklama

Reklama

Minoes

  • Česko Kočičí slečna (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Slečna Minoesová je dívka, která se z kočky na pár dní proměnila právě v člověka. Ze stromu, kam vylezla před zlým psem, ji zachrání do té doby nepříliš úspěšný reportér. Ale situace se začíná měnit, přijme ji jako svoji sekretářku a slečna Minoesová za kousek makrely chrlí jednu novinku za druhou. Čerstvé zprávy, na hlavní stránku novin, získává ze svých nočních toulek po střechách se svými "kámoškami" kočkami. Velkou kamarádku objeví v sousedčině dcerce a spolu s ní odhalí zločiny, jenž provedl významný muž z jejich městečka. Ovšem čas proměny vypršel a teď se slečna Minoesová musí rozhodnout - zůstat člověkem nebo se stát opět kočkou? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Kočky jsou sympatická zvířata a kočka proměněná ve slečnu, která si částečně zachovává své kočičí způsoby (utíká na strom před psem, neumí používat příbor, spí v krabici a dokonce chytá myši), je zajímavý nápad. Já bych ten film obohatil o sexuální scénu, kdy by slečna vydávala zvuky jak mrouskající se kočka. Škoda, že to filmové tvůrce nenapadlo. Nebo možná i napadlo, ale pak by to zase nebyl rodinný film. Samotnou zápletku filmu milosrdně pominu. Film v zásadě stojí na skvělém hereckém výkonu představitelky hlavní role plus zvířecích herců – koček. Přikládám záznam tematicky korespondujícího snu. - - - Sen o smrti (v noci z 15. na 16. ledna 2013) - - -     Zdá se mi, že ležím v posteli a spím. Najednou mě něco probudí. Jitka říká, že se ani něco děje s morčaty. Napadne mě, že žádná morčata nechovám, a že asi utekla. Skutečně mám pocit, jako by se v místnosti pohyboval nějaký malý tvor. Ba vlastně asi vlezl rovnou do mé postele. Reflexivně se po zvířeti oženu, a opravdu, z postele vyskočí kočka.      Je to ona černobílá kočka, která už několik let žije v okolí domu a ráda se mi otírá o nohy, zvláště když venku mrzne. Tiše na ni zavolám a ona přistoupí k mé posteli. Pohladím ji, aby pochopila, že jsem to nemyslel zle. Kočka ke mně začne telepaticky mluvit. Tušil jsem, že to dělá vždycky, ale teprve teď se mi její myšlenky jasně překládají do slov. To, co říká, je směs naprostých naivit (kupříkladu se mě zeptala, proč mám na hlavě méně srsti, než jsem míval dřív) a vysoce pozoruhodných postřehů. Přijde mi zvláštní, že jí najednou tak dobře rozumím. Zvíře se mě nenuceně otáže, jestli jsem věděl, že kočka může sloužit také jako psýchopompos. ()

Reklama

ferika 

všechny recenze uživatele

Dobry film musi byt pre mna predovsetkym vtipny, napinavy a s aspon nejakymi sympatickymi hercami. Do tejto kategorie spadaju filmy so sestrami Safrankovymi, Audrey Hepburnovou, Waltherom Matthauom, Veronikou Freimannovou, Tomasom Hollym, Ivanou Andrlovou, shirley McLainovou a kopou dalsich. (Prevladaju herecky, som hrdy hetero :) Da kategorie smejdov (z hladiska vizualneho) su pre mna otrasni herci (... mozno dobre herecke vykony, resp. nominacie na Oscarov?), ktorych filmy si pozriem z povinnosti maximalne jeden raz. Prikladom takehoto obsadenia su napr. Glenn Close, Torri Spelling, Sarah Jessica Parker, Ben Stiller a.t.p. Kedysi pre obasdenie do dobrej ulohy bol dolezity sympaticky vzhlad a herecky vykon. dnes je dolezitejsia prislusnost k vyvolenemu narodu, financie producentov, rodiny a vyhlad na bombasticky kratkodoby kseft v popredi mohutnej reklamnej masinerie. Zisky nie su adekvatne kvalite! Aby som sa konecne dopracoval k hodnoteniu tohto filmu - patri k tej prvej kategorii. Mily, sympaticky, mierne napinavy, zabavny a zaujme. Nie tak, ako trhaky z najnovsej produkcie, ale absenciu samoucelnych pocitacovych animacii mu pripisujem k dobru. Su tu sympaticki herci a film nie je vobec nudny. Mam 62 rokov a videl som uz tisice filmov, stovky mam na DVD, HDD. Vo vysielani TV nie su starsie filmy vobec zastupene, takze sa necudujem, ze mladsie publikum nema s cim porovnavat. A bez informacii a skusenosti su tu casto len osamotene nazory bez kontextu! Tento film je prijemne spetrenie v kategorii vyssej strednej triedy, ktory dokaze sprijemnit tych skoro 90 minut vsetkym vekovym kategoriam.                              PS: .... Srdecne dakujem producentom, rezii, scenaristom, ze film nekonci masovymi mordami, potokmi krvi, zdemolovanymi autami a exploziami gigantickych rozmerov !    Howgh! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Milá nizozemská rodinnost, kde to u mě tvůrci vyhráli s kočkami a s Carice van Houten, která je absolutní esencí nizozemské krásy a navíc se na ní, jak jinak, i hezky kouká. Jelikož mám kočky rad, dal jsem čtyři hvězdy. Ano, bylo to ujetý, ale bylo tu tolik zábavně ujetých momentů, že nemůžu jinak. Pokud máte kočky, tak jim tento film pusťte místo večerníčku. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení z Nizozemska, které mě oproti všem předpokladům dokázalo na celých 80 minut zaujmout. Původně jsem nepředpokládal, že bych se na tento film díval. Začínal totiž až pozdě v noci a měl končil kolem půl páté ráno. Já jsem před tímto filmem sledoval na té samé stanici jiný film, a tak jsem tam nechal tu stanici zapnutou a šel jsem se napít s tím, že pak tu televizi vypnu a půjdu spát. Ale napřed jsem uviděl kousek tohoto filmu, tak jsem si na chvilku sednul, a nakonec jsem vydržel až do konce. Musím říci, že tento film utekl velice rychle, byl to velmi svižný film, dost dobře koukatelný a s velice originálním dějem a navíc s velkým množstvým roztomilých koček a koťátek, což jsem ocenil, protože zvířátka mám rád. Když si odmyslím nereálnost scénáře (těžko si lze představit, že by se nějaká kočka napila nějaké chemikálie a stala se z ní dívka) a jsem ochoten vypustit přemýšlení, tak je to pohodový rodinný film, který nabízí solidní zábavu a který má opravdu perfektní nápad, má i docela napínavé scény a hlavně je snadno srozumitelný. Hned po skončení filmu jsem dokonce uvažoval o maximálním hodnocení. Ale vyspal jsem se na to a musím přiznat, že maximální hodnocení by bylo přece jen asi trochu nadhodnocené. I když film má všechny parametry, které v mých očích znamenají udělení pěti hvězdiček, přesto je tam jedna věc, která mi nedovolí to maximum udělit. A tímto faktorem je celý konec filmu. Nebudu říkat, jak film dopadne (nechci spoilerovat), ale čekal jsem trochu jiný konec, možná jen trochu naznačím, že jsem čekal, že jak film začal, tak také skončí. Bohužel se tak nestalo, a tím pádem jsem přece jen trochu zklamaný byl. Ale nakonec jsou to solidní čtyři hvězdičky, protože takhle zajímavý film bez hluchých míst s velice zajímavým dějem se vidí málokdy. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama