Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Toto je příběh který se stal již před 2000 lety. Je to brilantní nový portrét Ježíše, netradiční a přesvědčivě autentický. Děj začíná náhodným setkáním nemocné mladé dívky Tamary, jejího pokryteckého otce Jairuse a odhodlaného tesaře Ježíše. Tamara je fascinována duchovní silou tohoto charismatického muže - Ježíše, ale její otec a další autoritativní lidé jsou rozzlobeni, jak Ježíš dokáže lidi inspirovat.Velice zámožný a silný Ben Azra začíná proti němu strojit úklady a plánuje Ježíšovu vraždu. Následkem zrady Jidáše je Ježíš zatčen a odveden zpátky do města Jeruzaléma, kde ho vůdcové farizejů obviní z rouhání a vynesou nad ním rozsudek smrti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pekný spôsob, ako Ježišovu náročnú cestu životom utrpenia a vykúpenia ľudstva sprístupniť aj najmladšiemu publiku. Príbeh, ktorý nedopláca ani tak na príjemne jednoduchú grafiku, či pomalé tempo, ale skôr na zjednodušený dej a aj niektoré vážne dialógy vyznievajú pomerne usmievavo. Takže s rezervou - priemer. 60%. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Je trochu s podivem, že při všech těch velkofilmech a nákladných adaptacích je tohle loutkovo-animované zpracování Nového zákona to nejlidštější a nejcitlivější k předloze. Žádné sklouzávání k rigidnímu doslovnému citování, které pak působí neživotně, naopak jsou tu některé události kreativně pospojované tak, že dostávají nový rozměr, aniž by překroutily základní myšlenku. Žádné pokusy o odlidštění postavy Ježíše, což je mor mnoha adaptací (absence mrkání, nepřítomný pohled, povznesené chování až zasněnost apod.). Zdejší Ježíš je naopak vykreslen velice lidsky. Vlastně je to první adaptace, proti které nemám výhrad. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Krásné zpracování jednoho z nejznámějších příběhů. Škoda že misijní činnost čistě formou loutkového divadla nemá taky 2000 let dlouhou tradici. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už som videl viacero filmových spracovaní Nového Zákona. Príbeh života, činov a smrti Ježiša Krista, nášho Pána, je vďačnou inšpiráciou pre filmárov. V roku 2000 sa tejto tradičnej témy chopili aj ľudia z Ruska; konkrétne nie moc známy režisér Stanislav Sokolov. Podarilo sa mu natočiť výborný, vizuálne veľmi zaujímavý snímok s nápaditými, kombinovanými animáciami. Pričom samotný dej zostáva verne podobný biblickej predlohe. „Majster zázrakov“ určite poteší všetkých kresťanov a verím tomu, že aj väčšinu milovníkov kreatívnej filmovej tvorby. **** ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama