Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Klasická romantická komedie s extrémně bizarním obsazením hlavní mužské role. Ricky Gervais je - zejména pro nás, kteří jsme ho jako Davida Brenta viděli překračovat hranice trapnosti v The Office - velice, velice odvážný a svérázný tah hollywoodského castingu. Na rozdíl od jeho amerického "protějšku" Steva Carella totiž postrádá nejen... estetický potenciál, ale hlavně větší herecké zkušenosti. Podle všeho však jen papírově, jelikož jeho výkon spolu se stále neuvěřitelně pěknou Téou jsou to nejpozoruhodnější na celém, jinak docela nudném a předvídatelném filmu. . 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se britskému komikovi Ricky Gervaisovi přijít na kloub Kanclem, Komparzem a nakonec i tímhle filmem, ale nikdy jsem si ho nebyl sto oblíbit natolik jako řada jiných lidí. Ten herec má v sobě určitý potenciál, ale stejně jako v předešlých seriálech, tak ani tento film mě nedokázal tolik bavit, i když věřím, že Rickyho oblíbenci si ho určitě zamilují. Jenže když mi něco nesedne tak mi to holt nesedne. Pčík. ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak to nakonec nebylo ani tak špatné, jak to zprvu vypadalo. Duchařská zápletka by byla nosná i bez přidané romantické vsuvky, okořeněná přeměnou hlavního hrdiny v lidumila (což sice nechápu, neb já jsem zrovna ve fázi "Mám rád davy, ale jednotlivce v nich ne") a podpořená několika slušnými vtipy. "Sám jste to viděl, do malé nádoby by se nevešel" ;-) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je komedie, která má sice zajímavý děj, který si dokáže tak nějak v poklidu dojet do konce, aniž bych se nějak výrazněji nudil, ale zároveň se nemohu zbavit dojmu, že ten film působí až moc obyčejně, moc lacině, zkrátka jako bych sledoval tuctový příběh, který kdyby nebyl zfilmován, tak bych ho ani nikterak nepostrádal. Nevím, na základě čeho jsem k tomuto pocitu dospěl, ale prostě jsem z celkového výsledku docela rozpačitý, film mi zkrátka přišel všední, jakoby ho všichni zúčastnění točili bez zápalu, bez energie, bez nadšení. Možná to je způsobeno až příliš nevýraznými hereckými výkony hlavních představitelů, Ricky Gervais mi bůhvíjak sympatický zrovna nebyl, Greg Kinnear mi připadal v této roli docela nevýrazný a Téa Leoni nikterak nevynikla, ale aspoň jsem se mohl obdivovat její kráse. Z mého pohledu tedy zajímavý námět byl zabit až příliš obyčejným lookem celého filmu a nevýraznými hereckými výkony, stejně jako nevýraznými exteriéry. V tomhle filmu se zkrátka sešlo několik faktorů, které mi nedovolují tento film označit za zdařilý nebo snad nadprůměrný. Ale naštěstí to není ani žádná katastrofa, prostě tohle je podle mého názoru absolutně průměrný film, který si zaslouží průměrné hodnocení, a z toho důvodu uděluji tři hvězdy. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Budu asi jeden z mála, ale Rickyho Gervaise a jeho pitvořící se humor nemám (moc) rád. Nicméně mě Ghost Town vcelku potěšil. Řekněme si to na rovinu, ten film se snaží být tak moc originálním, že mu to přejete, ale pak vidíte, jak upadá do stejných šablon jako tisíce filmů před ním a je po srandě. Na druhou stranu pár slušných vtípků se tu najde a Téa Leoni je pěkná ženská. Na takových 60 % to vidím bez problémů, proč taky ne, na jedno zhlédnutí to je super… ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Přestože se po střetu s autobusem stane z Pincuse (Ricky Gervais) nehmotný duch, je vidět, jak na jeho bílé tričko vrhá stín jedna z osob v davu, za nímž Pincus stojí. (GordonCZ)
  • Při premiéře v Kanadě se zeptala jedna z novinářek, jak napadlo autory filmu dát hlavní postavě zubaře tak hroznou zubní protézu. Připadlo jí to vtipné. Vtipné bylo ale především to, že Ricky Gervais žádnou protézu neměl, hrál samozřejmě se svým chrupem. (don corleone)
  • Hlavní postava byla pojmenována podle známého dentisty Charlese Pincuse, který se zabýval estetikou chrupu. (don corleone)

Reklama

Reklama