Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film natočený na motivy románu Karla Maye U trosek babylónských a V říši stříbrného lva. Kara ben Nemsi s hadži Halefem osvobozují ze zajetí v paláci na Eufratu mladé sourozence, dívku Safu a jejího bratra Ikbala. Drží je zde lupič a obchodník se zbraněmi Sáfir. V hladomorně se nachází též cestovatel Sir Lindsay a německý profesor Pfotenhauer... (Mariin)

(více)

Recenze (6)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Marischkovy Karavany otroků (Die Sklavenkarawane) se mi tato orientální mayovka Johannese Kaie zdála nudná a zbytečně dlouhá. Helmuth Schneider jako Kara ben Nemsi je sice sympatičtější než předchozí Viktor Staal, ale to je snad jediný klad. Připadalo mi, že filmu chybí akčnost, humor a nějaké ozvláštnění. Porovnejte se zmíněnou první úspěšnou poválečnou filmovou mayovkou Georga Marischky, m.j. režiséra Pokladu Inků http://www.csfd.cz/film/99172-sklavenkarawane-die/ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ani tady si mě hlavní představitel nezískal. Holt je tady asi ten problém, že mám pořád tendenci to porovnávat s Lexem Barkerem který byl prostě nedostižný. Nicméně v tomhle případě se jedná maximálně o průměr humor tu působí už trochu rušivě a Halef tu není moc zábavnej, ale spíš z něj dělají celkem dementa. Ani záporná grupa už tu není tak výrazná a akce poměrně tuctová a moc jí není. Dokážu být k těmhle filmům shovívavý a podle toho bude vypadat i moje hodnocení nicméně předchozí Karavana otroků mě přeci jenom bavila víc.50% ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Babylonský lev je voľným pokračovaním príbehov Karla Maya z Orientu o Kara Ben Nemsim a jeho priateľovi Hadži Halefovi. Hadžiho hral rovnaký herec (Geogr Thomalla) a je dokonca v titulkoch na prvom mieste. Karu hral Helmuth Schneider (poznáme ho ako Angelikinho záchrancu z filmu Angelika a sultán). Film je natočený v rovnakej koprodukcii ako Karavána otrokov, jeho úroveň je rovnaká, taktiež chyby i humor. O ten sa starajú okrem Hadžiho opäť anglický cestovateľ a nemecký ornitológ. Režisérom bol Hanns Wiedmann pod pseudonymom Johannes Kai. Štvrtá recenzia. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, abych řekl pravdu,nějak moc mne to nebavilo, ale nemohu říci jednoznačně proč. Ono se tu něco děje, ale to takové mdlé, bez chuti a bez zápachu. Nemá to prostě šmrnc, nebo jak to napsat. Zaujalo mne to, ale neustále jsem koukal na čas, kolik ještě zbývá. Mimo poslední půlhodinu. Tam to už docela sypalo. Takže rozporuplné pocity.  50 %  ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Jedná se o film natočený podle románu Karla Maye! Konkrétně podle druhého dílu cyklu "V říši stříbrného lva". V českých knihách věnovaných fenoménu Karel May bývá film přeložen jako Lev babylonský, doslovný překlad je očividně Na troskách Babylonu. Film volně navazuje na Karavanu otroků, kde Karu ben Nemsiho hrál Viktor Staal, v tomto filmu hraje Karu Helmuth Schneider, kterého znáte z posledního dílu Angeliky (Francouz žijící jako otrok v islámském světě, který se zamiluje do Angeliky). Film je jedním z mála filmových či televizních výtvorů odkazujících v titulcích na tvorbu Karla Maye, který toto také d o d r ž e l !!! Kara ben Nemsi se svým průvodcem Halefem (skvěle ztvárněn velmi rychle hovořícím Georgem Thomallou) pomáhá starému Polákovi najít děti, které mu byly uneseny před dvaceti lety. Tentokrát proti nim nestojí ani Žut, ani Machredž, ale zato ďábelský Sefir (čti Zefír). Milý film již takřka půl století starý. circa 70 % ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama