Reklama

Reklama

Bouřlivé výšiny

  • Česko Větrná hůrka (více)

Obsahy(1)

Když bylo Cathy Earnshawové deset let a jejímu bratrovi šestnáct, přivedl jejich otec do Wuthering Heights ušmudlaného dvanáctiletého chlapce, který změnil navždy jejich životy. Heathcliff, kterého pan Earnshav nazýval darem od Boha měl být vychován jako bratr jeho dvou dětí. A tak to také bylo, dokud byl pan Earnshaw naživu. Nicméně po jeho smrti vykázal Hindley Heathcliffa do stáje. Z chlapce vyrostl tichý a bojovný muž. Nejbližším člověkem byla Cathy, divoká, tvrdohlavá a nesmírně krásná mladá žena. Jejich přátelství vzkvétalo i přes Hindleyho usilovnou snahu je rozdělit... Jenže to vše se změnilo, když se Cathy seznámila s Edgarem Lintonsem a jeho sestrou Isabellou. Svou přirozenou elegancí a kouzlem otevřeli Cathy oči a postrčili ji k více kultivované existenci. A semena tragédie byla zaseta. Sofistikovaným Lintonsovým nemohl Heathcliff konkurovat a mohl se jen dívat, jak vše, co je mu drahé, pomalu odchází. Cathy se rozhodla provdat za Edgara a tím se vzepřít svému osudu. A tak chystá Heathcliff hrozivou pomstu – zničit nejen současnou generaci, ale i její potomky... (Cinemax)

(více)

Recenze (215)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zbytečně přeceněná romantická klasika. Klasika předlohou, adaptace přeceněná... Dobře odehrané, s výtečnou stylově pojatou atmosférou doby, skvělou hudbou - a přitom má člověk po sledování pocit promarněné šance na v rámci žánru úžasný film. Jsem na rozpacích... Chtělo by se vidět v kině na velkém plátně, s původní zvukovou stopou a formátem obrazu... - - - - - (Poprvé viděno /bohužel s jako vždy zvukově zpackaným >bezzvučným< českým dabingem/ 3.5.2011 na >bouřlivě nízkém prostoru< , hodnocení 1176., komentář zde notně posmutnělý jako dvaasedmdesátý - 3.5.2011) ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že jsem nedávno dočetl knižní předlohu, která mě docela uchvátila, asi bych si tenhle film v životě nepustil, protože romantické filmy nejsou moje parketa. Kdybych knihu nečetl a přesto si film pustil, nevím, jak bych se k němu stavěl, ale takhle mě fakt dostal. Děj byl poměrně přesný, i když dost okleštěný, ale to mi po chvilce přestalo vadit, protože jsem měl knihu ještě v živé paměti a co ve filmu nebylo, tak tam automaticky naskočilo. Trochu se mi nelíbilo ztvárnění domu na Větrné hůrce, představoval bych si to spíše jako nějaký chladný neútulný špinavý barák (respektive během knižní četby jsem si to představavoval jako naší chalupu na vesnici, když se tam zrovna netopí:-)) a ne takovéto docelá velké sídlo, které měli autoři maličko snahu stylizovat do podoby nějakého strašidelného zámku. Jinak k Fiennesovu ztvárnění Heathcliffa není co dodat. ()

Reklama

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Tak se neustále dál přesvědčuji o tom, jak toto není moje parketa. Knihu jsem přečetla do půlky a dál jsem už fakt nemohla, nebavilo mě to. Film jsem dokoukala, ale nebavilo mě to. Nebýt J.B. a zvědavosti, jak to dopadne, tak jsem vypínala po pár minutách. V čem tkví to mocné kouzlo přitažlivosti tohoto příběhu? Co mi uniká? Mám ráda mysteriozní nádechy, mám ráda, když ne všichni jsou jak podle šablony a mají své stíny, ale tady mi to prostě nesedí a nedávám si naději, že se to do budoucna změní...Jak J. B., tak R.F. se mi líbí víc v jiných snímcích. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jediný román Emily Bronteovej si hlavne kvôli ženám zaslúžil filmové spracovanie. Osloví tých, ktorým sa páčilo i literárne dielo, ale aj nováčikov v tomto príbehu. Film teší tým, že ako jedna z mála verzií obsahuje aj pokračovanie, ktoré niektoré iné verzie už neobsahujú a tým pádom sú prázdnejšie. Chváliť treba majstrovsky hrajúceho Ralpha Fiennesa, ktorého si tu všimol aj Spielberg a tak ho obsadil do ešte temnejšej roly v Schindlerovom zozname. Knižka je krátka, film dlhší, ale vôbec nenudí. ()

ElChe26 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu neznám, ale láska rozhodně není to, v čem by měl být zakopán "pes" filmu. Pouze začátek a když přimhouřím obě oči, tak možná i konec jsou posypány tou troškou lásky, jinak Bouřlivé výšiny jsou hlavně o pomstě za zrazenou lásku... Ralph Fiennes je možná ještě satanštější a ďábelštější než v Schindlerově seznamu....ale vesničané přísahají na své bible, že on stále nenašel klid... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Ralph Fiennes trval na dodržaní scény z knihy, v ktorej si Heathcliff bije hlavu o strom. Urobil to tak presvedčivo, až mu začala tiecť krv. (jofffo1)
  • Film sa natáčal v mestách Halifax, Malham, Grassington, Keighley a Skipton (Veľká Británia) od 30. septembra do 10. decembra 1991. (Arsenal83)

Související novinky

Bouřlivá Natalie

Bouřlivá Natalie

12.04.2008

Natalie Portman zřejmě pochytila od Scarlett a Keiry slabost pro historické kostýmy. Poslední dobou se do nich navléká podezřele často. Po Španělsku v dobách inkvizice a napoleonských válek (Goyovy… (více)

Reklama

Reklama