Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Novinářce Magdaleně Sodomkové (Lucie Štěpánková) napíše z indonéského vězení Tomáš Toman (Jan Nedbal). Byl zadržen na útěku před českou spravedlností a tvrdí, že zločin, za který byl odsouzený k dvanácti a půl rokům vězení, nespáchal. Do vězení ho prý poslal chybný posudek soudního znalce přezdívaného Matematik zločinu. Je možné, že by se expert tentokrát přepočítal? Sodomková se do Tomanova případu noří a postupně zjišťuje, že na něm hodně věcí nesedí. Může ale věřit Tomanově verzi událostí? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

j.sorensen 

všechny recenze uživatele

Zn@va si sice umí vybrat zajímavý témata, Iveta, Roubal, Král Šumavy, ale všechno akorát zmrví do nekoukatelný, nudný zplácaniny. Ucházející byla zatím jen Jitřní záře, na kterou jsem se zprvu nechtěl ani koukat. Tohle měl bejt 90. minutvý film a možná by to bylo koukatelný. Nechápu zoufalce, co si předplacují Voyo. Znám jednoho, kterej je šťastnej, že si může pustit další díl ordinace dřív, než půjde v tv. Televize, která získala svou diváckou obec pokleslými zábavnými pořady v 90. letech, nekonečnym seriálem, se ani po 30 letech neposunula nikam dál. A to je na tom to nejsmutnější. ()

mrHoracio 

všechny recenze uživatele

Nedbal a Bartoška (když už se tam párkrát mihl) super. Jinak průměr - soudní drama z vězeňských a soudních místností, které trochu agitačně propaguje nevinnu Tomáše Tomana, který v opilecké rvačce zabil člověka. Je docela bizarní, že Voyo líčí souboj mezi Nedbalem (který utekl někam na Bali a museli ho chytit až lovci lebek někde v Asii) a Bartoškou jako profesorem a znalcem, který fláká posudky, jako "boj mezi Mozartem a Salierim." Ten případ asi je dost zavádějící, ale Bebjak to natočil jako adoraci a podporu muže, který zabil člověka a znalec div, že není Lord Voldemort. Slabší, ale díky hercům a Fuchsu (když už nebyl Cross) alespoň průměr. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Zpracování je opravdu šeď a nuda, ale téma je životaschopné neb se skutečně stalo. Asi nikdo, kdo to nezažije na vlastní kůži to neprožije tak jako obviněný a jeho rodina. Nikdo by nechtěl sedět za něco co nespáchal a to je oč tu běží. A tak je to také třeba brát. A zařadit i Česko mezi země, kde se vyhlašují nespravedlivé rozsudky. Za mě 75% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že produkce Voyo je pro mě zatím nejpříjemnějším překvapením roku, což je sice blbý tvrdit v půli ledna, ale ja to počítám i v rámci celého minulého roku. Tohle bylo vysloevně dobrý. O případu jsem neměl ani ponětí a jestli justiční mechanismy  u nás funguje takovýmto způsobem, tak to potěš koště. Možná bych uvítal větší zápelnost Magdeleny Sodomkové do případu. Docela se mě líbila i malinká dialogová scénka s novým vydavatelem. Rozhodně si cením toho, že Nova nepotřebuje vydírat národ poplatky za mobil aby mohla mít ambice natáčet kvalitní českou tvorbu. ()

pavel13 odpad!

všechny recenze uživatele

Hnus. Nuda. škoda, že jsem si to nechal až na všechny díly za sebou. v půli druhého dílu jsem poslouchal pouze zvuk, koukat se na to nedalo, Pouze interiér, rozmazaný záběry, kamera proti slunci, vyblitej obraz. Nudný kecy a slovní obraty který se nepoužívaly ani v devadesátkách. Asi nemá cenu si příště předplácet Voyo, protože za půl roku jedinej seriál stojí za hovno. Chudák Bydžovská, že jí do toho uvrtali a pkazili renomé. ()

Galerie (161)

Zajímavosti (3)

  • Filmová redakce novin sídlí na adrese Pernerova 47 v pražském Karlíně. (sator)
  • Tomáš Toman (Jan Nedbal) byl odsouzen v roce 2009. Ivo Kraus (Jiří Bartoška) se ve skutečnosti jmenuje Jiří Straus. Vystudoval matematiku a tělocvik na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze. Specializuje se na kriminalistickou techniku, kriminalistické expertízy, soudní inženýrství a ve vědecké oblasti je orientován na forenzní biomechaniku. Býval dlouholetým profesorem Policejní akademie. Je autorem osmnácti publikací. (sator)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama