Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2139 a lidé se po globální ekologické katastrofě uzavřeli do obrovských měst. Ta jsou sužována nesmírně vysokou kriminalitou, kterou se snaží dostat pod kontrolu ochránci zákona, kteří jsou současně soudci a také katy. V Mega City One patří k nejobávanějším soudce Dredd. Ten pomůže svým dvěma kolegům v boji proti přesile a všechny členy gangu postřílí. Přestože násilí dosáhlo nezvládnutelné síly a věznice jsou přeplněné, odmítá vrchní soudce popravy za drobné přestupky a Dredd se mu musí za postřílený gang zodpovídat. Zatímco Dredd učí na Akademii budoucí soudce zacházet se speciálním vybavením a připravuje je na těžký úděl služby, uteče z vězení vrah Rico a podaří se mu proniknout do Mega City One. Tady už má připravenu supermoderní zbraň Lawgiver, kterou před časem ztratil během nebezpečného akce Dredd. Přestože je zbraň kódovaná na jeho DNA, funguje i v Ricových rukou... (TV Nova)

(více)

Recenze (385)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Soudcem Dredd se Sylvestrem Stallonem je pěkná akční sci-fi jízda. Film má spoustu nesmyslností, ale já se u něj pěkně pobavil. Efekty nejsou dnes zrovna nejlepší, ale to zachraňuje akce, která je parádní. Stallone je jako Dredd dobrá volba (i když v novém Dreddovi je K. Urban lepší) a R. Schneider je hodně komická postava (většinu filmu jen řve). Ve filmu je i spousta hlášek a vtipných momentů, které filmu sedí. Za mě 86% :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže - co má tohle společného s comicsem (kromě reálií, samořejmě, a i tam to poněkud pokulhává, i když z pochopitelných důvodů - k čemu by byl Sly Stallone, kdyby si podobně jako Dredd - kolik že? 15 let? - nesundal helmu:))? A co má znamenat ta hrozně směšná figurka hraná Robem Schneiderem? Opravdu nidz modz, s drobným plus za, proč si to nepřiznat, v pár scénkách neodolatelně superdrsného Soudce, ale tentokrát to ani hudba Alana Silvestriho moc nevylepšuje. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Sci-fi B-čkový Akčňák podle komixové předlohy, dobré kostými a efekty. Občas i vtipné, jak již napsal Shit. Komixová klasika se Stallonem v hlavní roli Soudce Dredda. Stallone je na tento film jako dělaný a už jen hlášky, které Sly rozhodně umí, jsou toho důkazem. Soud je u konce. & Já jsem zákon. 65 % ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Jo, mám rád filmy o křivě obviněném policistovi, který svojí nevinu prokáže tím, že postřílí polovinu kolegů a ještě při tom zničí půlku města :-) Upřímně nechápu, jak se někdo může rozčilovat nad tím, že si Stallone sundá helmu, i když to jde proti komiksu. Každému musí být přece jasné, že zdravě uvažující člověk, který do hlavní role obsadil Slye v době největší slávy, by ho nenechal celý film schovávat obličej. To už mi to mnohem více vadilo u S.W.A.T.u, kde si členové zásahového komanda sundavali helmu v akci, aby byly pořádně vidět hollywoodské ksichtíky... Soudce Dredd je správně brutální béčko, které stojí na poutavě zpracované vizi budoucnosti, na kterou je radost pohledět a když filmu odpustíte nápadné zadní projekce, tak si myslím, že efekty mohou zaujmout i dnešního diváka. Skvělou vizuální stránku doplňuje slušná hudební složka Alana Silvestriho, která se snoubí s přímočarým a jednoduchým dějem, který žene tuhle krvavou mašinérii do napínavého konce. Soudce Dredd je moje ohromné guilty pleasure. 4* ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Poměrně otravné béčko. Příběh je hrozně stupidní a stejně tak ty maximálně klišoidní postavy. Nejhůř na to doplácí samotný Soudce Dredd, což je ztrapněná postava z komiksu, která je původně prostě drsný strážce pořádku, co zabíjí bez mrknutí oka, zatímco tady je to klasický "hrdina", co pochybuje o zákonu, což je stejný nesmysl jako kdyby Superman pochyboval o tom, jestli si svět zasluhuje od něj zachraňovat. A to, že v komiksu Dredd helmu snad nikdy nesundá, ale tady jí má naopak jen párkrát, aby se neřeklo, snad netřeba zmiňovat. Dreddovi pak pomáhá jedna superkočička, která je i hrozně chytrá právnička (nejlepší je, jak všechny včetně Dredda naprosto odrovná svou inteligencí, když zpochybní při soudu hlavní důkaz o Dreddově vině, což je nekvalitní video, kde má vrah napařenou přes půlku ksichtu helmu) a otravný rádoby vtipný sidekick... v podání Roba Schneidera. Navíc na akční film se žádných pořádných akčních scén člověk nedočká. Ale je tu i pár plusů - Pár scén není špatných (např. scéna s rodinou Angelů), pár hlášek je fajn (i když těch trapných a otřepaných je podstatně víc) a Sylvester Stallone je fajn a na Dredda se hodí. Klidně bych ho do nějakého opravdového filmu se Soudcem Dreddem obsadil. Takhle ale není o co stát. (4/10) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (19)

  • Soudce Dredd není prvním snímkem, na němž Sylvester Stallone spolupracoval s Armandem Assantem. Tato dvojice se setkala již během natáčení dramatu Cesta k ráji (1978), který Stallone sám režíroval. První spoluprací snímek nebyl ani pro dvojici Sylvester Stallone a Rob Schneider. Oba se sešli při filmování snímku Demolition Man (1993). (Jizni Tlapa)
  • Než se ke komponování soundtracku dostal Alan Silvestri, byl původně vybrán David Arnold a po něm Jerry Goldsmith. Goldsmith něco málo materiálu dokonce nejen složil, ale také nahrál a jeho hudba zní v traileru filmu. (D.Moore)

Související novinky

Dredd – věčný potížista?

Dredd – věčný potížista?

10.10.2011

Dotáčky, přetáčky, producentský sestřih, naštvaný režisér, zmatený výsledný produkt. Vzpomínáte? Tohle všechno provázelo vznik Stalloneovy komiksové adaptace Soudce Dredd z poloviny 90. let. Osud má… (více)

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Komiksové reparáty

Komiksové reparáty

24.12.2008

Těžko říct, jestli za to může Nolan a jeho veleúspěšný restart Batmana. Každopádně Hollywood se teď vrhl na spoustu komiksů, jejichž filmové verze vznikly ani ne před dvěmi dekádami. A slibuje nové,… (více)

Reklama

Reklama