Reklama

Reklama

Mladá žena se zamilovala do nechvalně známého bandity a její rodina ji dala do kláštera. Když se dozví, že její milenec byl zabit při pokusu ji navštívit, rozhodne se v kláštěře zůstat a překvapivě rychle se stane matkou představenou. Avšak kvůli své nechutné minulosti (nemluvě o faktu, že ji hrála sexy herečka Barbara Bouchet) vzbudí chtíč místního biskupa a po nechtěném těhotenství skončí jako figurka ve víru vatikáských intrik. (Karlos80)

(více)

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Volná adaptace stejnojmenného románu (1832) od Stendhal. Historický příběh o životě a zakázané lásce biskupa a abatyše (Matky představené). Jiné zpracování jsem bohužel neviděl a toto si troufám označit jen jako velmi průměrné, realičnost nebyla kdovíjaká, dějová linka i přes viditelné intriky, spíše nudí, chybí větší oživení, nějaký nápad apod. Film spadá do subžánru nunsploitation, ale moc násilí, špinavosti, perverzností a samozřejmě i sexu zde v jeho začátcích ještě nečekejte, velký dík ale patří především Barbaře Bouchet v nejlepších letech, protože nehrát tu ona, tak to dopadne snad ještě hůř, všechny její topless scény tento spíše ospalý film alespoň trochu oživí a mužského diváka patřičně navnadí, je to především její film a fanoušci této známé Euro-Cult děvy by si tento polozapomenutý snímek neměli nechat každopádně ujít. Capponi v u něj v trochu neobvyklé roli stojí rovněž za zmínku. Myslím si že Režisér Crispino natočil daleko lepší a hodnotnější filmy, jako například "L'etrusco uccide ancora" a nakonec co se týče subžánru nunsploitation, tak i tam byly udělány daleko lepší věci. Ale to už nechám na posouzení každého z vás. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Láska za klášterními zdmi nikdy nevěští nic dobrého, zvláště když je obetkána řadou intrik. Milostný vztah mezi abatyší a biskupem je odpočátku odsouzen ke zmaru, neboť středověká inkvizice (s patřičným procentem udavačství) měla oči prostě všude. A. Crispino vysekl tragédii přímo shakespearovských rozměrů. Škoda jen, že ji rozmělnil v třetiřadých hereckých výkonech (čest B. Bouchet), odbytých dialozích a několika grandiózně trapných zvratech. Údajná klasika nunspoitation tím dostává dost na frak. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rozhodne jestvuje i subzaner nunspoitation. Ten som objavil nie vdaka kecom vystudovanych filmovych teoretikov na filmovej teorii, ne, ne. Tento film a zaner som objavil len vdaka tomu, ze filmovu teoriu som vymenil za filmovu prax. Film sam o sebe je len nudna zivacka, rezisersky odbite, scenar az slaboduchy : 30 % ()

Reklama

Reklama